Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Darko1987
#194744 NOVEMBER

:arrow: Prvih 10 dana liga je otvorena za sve članove foruma, nakon toga nema postavljanja prijedloga u glavnu temu.
:arrow: Svaki član lige dnevno može postaviti maksimalno jedan prijedlog.
:arrow: Maksimalan ulog je 2 units.
:arrow: Minimalan broj prijedloga za mjesec dana je 10 (zadnjih 7 dana svaki član lige je obavezan da postavi minimum 2 prijedloga, zadnjih 2 dana 1 prijedlog).
:arrow: Limit za minimalan koeficijent ne postoji, za maksimalan koeficjent je 3.00 (za vrijeme trajanja lige jednom je moguće predložiti i 3.00+ ali to nije moguće uraditi u zadnjoj sedmici).
:arrow: Margine i koeficijent ćemo ravnati prema jednoj kladionici (bet365) iz razloga da svi članovi lige imaju isti tretman i jednake uslove (svako igra gdje ima mogućnost al' zbog regularnosti i jednakog tretmana za sve neophodno je da se koristi samo jedna kladionica).
:arrow: Prilkom postavljanja prijedloga obavezno navesti MARGINU, KOEFICIJENT I ULOG (ukoliko neko ne postavi ulog po automatizmu će mu se računati 2 units).
:arrow: Prijedlog se mora postaviti najkasnije 15 minuta prije početka meča.
:arrow: Uz prijedlog je neophodno napisati minimum 2-3 rečenice zašto pick ima vrijednost.
:arrow: Dozvoljeno je ponavljanje prijedloga al' obavezno dopuniti sa par rečenica (zadnjih 7 dana nije moguće ponavljati prijedloge zbog moguće zloupotrebe).
:arrow: Svaki dan će se otvarati nova tema u kojoj možete ostavljati prijedloge za taj dan.
:arrow: Pobjednik je onaj koji ostvari najveći profit (u slučaju istog profita procenat pogodaka će biti drugi kritrijum, ako se kojim slučajem i to poklopi onda broj prijedloga donosi prednost).
By Jeffrey
#194758 Klay Thompson 16.5 + @1.80 bet365 / 2unita

- tekma na dosta poena, brži peac, pisao sam prozvali su ga da je loš, pa zabio od tada 20.23, igrao ga sa Sunsima ponavljam ga i sa Spursima, value je margina na taj usage rate, očekujem ga uskoro da ga bukiji podignu za 2-3 poena a do tada protiv ekipa di nema obrane guram ga +.
By LaVine
#194766 Michael Porter Jr. 20 + @2.50 Bet365 / 2 units

Prava granica 17.5 na kvotu 1.90
Bojim se da ce ga podici da ga odigram ranije :D
Zadnjih 10 utakmica 7 puta isao over, a 6 puta 20+.
Utakmicu koju su igrali prije nekoliko kola dao je 25.
Samo sam naveo statistiku reda radi ali ovdje ga igram jer ce on sa Hjustonom sa svakim igracem biti u mis mecu.
Kako Sengun mora biti na Jokicu,Brooks ili J.Green na Gordonu dolazimo da njega nema ko da cuva.Ako bude Brooks neki dio na njemu sporiji je i manj,Jalen i VanVleet mu nisu do koljena, Tate ne moze tako da ne znam kako ce to da rijese.Ne intersuju ga asistencije samo kos, trojke sutira najbolje ali moj glavni razlog nisu trojke vec nadmoc nad odbrambenim igracem i mnogo lakih poena posebno sto Jokic to fantasticno vidi i trazi uvjek igraca koji je u mis mecu.
Najmanje 10 trojki najboljeg sutera u ekipi
Mnogo skokova kao i ofanzivnih
Mnogo utrcavanja i ulaza pod kos
Istrcavanje kontri
Jokicev vrhunski pregled igre i njegova prednost nad njima
Jokic, Gordon, KCP i MPJ ce igrati po 40 minuta jer su im ove dvije utakmice sa Hjustonom odlucujuce za cetvrtfinale kupa.
Mnogo razloga da vjerujem da ce MPJ ovo lagano prebaciti.
U betlu kazu ako imas 3 rezona igraj kontru ;)
By Zlajo20
#194769 Phoenix Suns (-8.5) vs Memphis Grizzlis 1,99 2 unita ✅✅

Nevolim igrat utekmice al ovo se danas nudi ko kuca grizlisi su vec tako brez pola ekipe jos mozda danes brez bane.
Zadnju izgubili za 20 poena od hustona tako neznam sta se mora dogodit da jih suns ne pobejde vise nego 9 poena
Allstar eikpa sunsa brez poraza zadnjih 5 utekmica i mislim da ce se ovaj niz nastavit i ja igram hendikep pobjeda sunsa za vise nego 9 poena..
Sretno
By Jazavac
#194783 Kevin Huerter 2,5 Threes Made + @1.95 bet365 / 2 UNITA

Posle odlicne serije od 4 utakmica, posrnuo u zadnje 3, ali ocekujem da se vcrs trgne. Kako vidim ovu tekmu u reketu SAC nema sta da trazi, Fox nece moci tako lako da probija, a bek-suter je pozicija koju najlosije brane zbog Edwardsa. Obzirom da ne vidim nacin kako ce probiti u reketu, moja je logika da ce se osloniti vise na suteve sa poludistance i trojke. Tu Huerter profitira najvise. Po meni ispalice 9-10 trojki vcrs, cak i neki BO ne remeti mnogo, jer ovo lagano moze preci za 3/4.
By Dejo
#194784 Jusuf Nurkic 12,5 + / 1,86 / 2 unita

Nema Veceras Eubanks sa kojim deli minute, tako da ocekujem vecu minutazu za njega. Takodje nema Durenta I Bila koji su 2 velika potrosaca pa mislim da ce I to doprineti da uzme neki sut vise. Memfis dopusta dosta skokova rivalima pa bi mogao da profitira iz ofanzivnih skokova.
By Darko1987
#194788 Grayson Allen (PHX) over 6.5 Assists+Rebounds @1.86 bet365 / 2 units

KD je out što će drastično da poveća usage rate ostalim starterima. Allen na početku sezone kad su Book i Beal bili van stroja uredno prelazio granicu kombinovano skokovi i asistencije.

Prilično je aktivan na skoku, očekujem da u ovom duelu uhavti minimum 4-5 lopti, sa druge strane je Memphis bez pola tima sa prilično lošim šuterima, prilika za skokove će biti u izobilju.

Zna da kreira, Book kad bude van igre Grayson bi trebao biti primarni ball handler što bi morao korisiti da razigra saigrače. Ako meč bude u egalu do samog kraja, Allen za nekih 35-36 min morao bi ići preko ove granice.
By Kvisko
#194796 DeMar DeRozan (CHI) 22.5 Over @1.80 / 2 units

Chicago docekuje Miamia u svojoj dvorani. DeRozan bas raspolozen na domaci teren gde u proseku postize 23.3 PPG. Coby White i LaVine su GTD, a Vucevic ima ne tako laki zadatak protiv Adebaya i sve ovo pridonosi da ovaj tip ima jos bolji value. Protiv Miamia u karieri je na proseku od 22.6 PPG, a od kad je u dresu Chicaga odigrao je 9 meceva i samo 1 ostao ispod ovih 21.