Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By maniac
#258 Portland under 98,5

Večeras je out Aldridge s prosjekom od 21 poena i 8 skokova. Sam trener je rekao da to znači gubitak puno koševa i skokova za ekipu. Aldridge prosječno uzima 18 šuteva i ima postotak šuteva 46,5% te ima najveći postotak u ekipi. Na klupi nema igrača koji može nadomjestiti njegove poene, barem ne uz tako dobar postotak što je dobro za ovu okladu. Batum bi se trebao namučiti s Iguadalom, nema mi smisla da Batum ide na Gallinarija jer će ga izmasakrirati. Matthews je još uvijek upitan za večeras, a problemi s kukom još su prisutni. Ukoliko i nastupi večeras neće biti na 100% tako da bi i njegov šut trebao patiti. Osim toga Blazersi imaju najlošiju klupu u ligi na kojoj nema igrača koji značajnije pridnosi njihovoj igri. Bez Aldridgea, Portland bi trebao izgubiti bitku sa skokovima, a time i utakmicu te zabiti manji broj poena od dane granice.
By kinder
#259 Lillard over 19.5 8/10 jednostavno blazersi su unisteni povredama, sad jos i Aldridge tako da ocekujem lillarda da trpa veceras, pogotovo jer denver igra dosta run and guna, slabo se koncetrisu na odbranu.
By NBA Majstor
#260 JUČER SAMO PADOH HENDIKEP 2 :) HORNETSE DANAS IDEMO OPET DAJEM 2 ANALIZE:

SINGLE 1:
01:00 Minnesota-Oklahoma KP 2 1.60

ANALIZA:
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder
Danas u Target Center Areni,dolazi najbolja ekipa u ligi Oklahoma City Thunder.
Ovo predlazem iz 2 razloga.

1 razlog - U poslednjih 11 utakmica u ovoj dvorani,Oklahoma je 11 puta dobila,jednom posle
produzetka.
Evo nekoliko utakmica
15.04.2012. Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 110:115 WIN
27.12.2011. Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 100:104 WIN
27.01.2011. Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 117:118(110:110) WIN
09.12.2010. Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 103:111 WIN
22.02.2010. Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 107:109 WIN
21.01.2010. Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 92:94 WIN
22.03.2009. Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 90:97 WIN
08.01.2009. Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 129:87 LOSE

Dakle ovi mecevi nam govore da Oklahomi ekipa Minnesote lezi,kako i imaju 12 uzastopne pobede,ocekujem da nastave u tom
ritmu.Valjda nece biti 13 baksuzna , pred smak sveta

2 razlog - Ove sezone vec su padale dosta dobre ekipe,kada su Thundersi igrali u gostima.Atlanta sinoc,na toj utakmici
Durant je postigao 41 poen , a Westbrook 27.Dobili su i Brooklyn,Philadeplhiu,Chicago,Detroit i New Orleans 2x.Najbolja su
gostujuca ekipa na zapadu.Imaju Vukovi svojih sansi,ali ipak u ovaj mec ulaze sa 2 uzastopna poraza.Od Orlanda kada su posle
poluvremena imali veliku prednost 61:49 , ali su na kraju izgubili sa 9 razlike.I pre 2 dana su izgubili od Miamia sa 103:92.
Najveca prednost Minnesote osim domaceg terena je po meni Pekovic,koji je bolji centar od Perkinsa,ali mislim da ce Durant i
kompanija ovo dobiti.U fenomenalnoj su formi,kvota je odlicna i to treba se iskoristiti.

Ekipu Minnesote predvodi Kevin Love sa dabl dabl,19 poena i 14.2 skokova.Pod kosem odlicne partije pruza Pekovic,koji daje
15.6 poena i ima 7.8 skokova.Kirilenko daje 13.9 poena,7.4 skokova,3.4 asistencija,1.79 ukradene lopte i 1.63 blokade po mecu.
Ridnour daje 12 poena i ima 4.5 asistencija,kao i 1.3 ukradene lopte.Jos jedan Rus igra odlicno Shved daje 10.2 poena i ima 4.2
asistencije.Ostatak ekipe je ujednacen predvodi ih Barea sa 10 poena i 4.7 asistencija.Ostali prosecno daju 2-8 poena.

Trenutno imaju skor 12-11,kod kuce 7-3.Zauzimaju 7 mesto na zapadu.
Postigli su 2197 poena ili 95.5,a primili 2172 ili 94.4.

Veceras kao i ranije nece igrati Chase Budinger,Brandon Roy,Malcolm Lee i Josh Howard.

Najverovatnija pocetna petorka :
Ridnour-Shved-Kirilenko-Love-Pekovic

Ekipu Oklahome predvodi Durant sa 27.7 poena,uz to dodaje i 8.5 skokova,4.2 asistencije,1.48 ukradene lopte i 1.4 blokade po mecu.
Westbrook daje 21.1 poen,i ima 4.6 skokova,8.8 asistencija i 2.04 ukradene lopte.Sa klupe Martin daje 15.7 poena i ima 1.04 ukradene lopte.
Pod kosem dominira Ibaka sa 14.2 poena,8.2 skokova i 3 blokade.
Ostatak ekipe je ujednacen,predvodi ih Sefolosha sa 7.1 poenom i 4.4 skokova.ostali prosecno daju 3-6 poena.

Trenutno imaju skor 21-4,u gostima 7-2,sa 4 uzastopne pobede.Zauzimaju 1 mesto na zapadu,a i najbolja su ekipa u ligi.
Postigli su 2639 poena ili 105.6,a primili 2403 ili 96.1.

Veceras su svi spremni.

Westbrook-Sefolosha-Durant-Ibaka-Perkins

SINGLE 2:
04:00 Portland-Denver KP 2 1.45

ANALIZA:
Portland Trailblazers - Denver Nuggets
Portland ima 3 uzastopne pobede kod kuce.Padali su redom Toronto,San Antonio i New Orleans.Denver igra odlicno u poslednje vreme.
Imaju u poslednjih 5 meceva,4 pobeda.Dobili su Detroit i Sacramento u gostima,kao i Memphis i San Antonio Spurse kod kuce.
Ovo cu predloziti iz 2 razloga takodje.

1 razlog - Denver igra brzu kosarku na dosta poena,sto po meni ne lezi ekipi Portlanda,koja igra na mali broj poena.Ja licno vise volim brzu kosarku,
tako da dajem prednost Denveru.

2 razlog - Portland ce veceras igrati bez dvojice bitnih igraca Matthews i prvi igrac ekipe LaMarcus Aldridge.Ima jos 2 igraca koja ne igraju,ali to cu reci
kasnije.Ekipa Denvera ima duzu klupu,jaci su pod kosem,a jaci su i na beku.Batum vs Galinari i Igoudala.
Jedinu prednost za ekipu Blazersa vidim na pleju gde igra mladi i fenomenalni Damian Lillard.
Po meni ovde ce doci do izrazaja brza igra Nuggetsa,kao i duza klupa.

Ekipu Blazersa predvodi LaMarcus Aldridge sa 21 poenom i 8 skokova,uz to ima i 1.05 ukradene lopte i 1.32 blokade po mecu,tako da prema ovome ce dosta faliti ekipi Blazersa.
Lillard kao sto rekoh igra odlicno,ima prosek 18.8 poena,3.3 skokova i 6.3 asistencija,uz to ima i 1.09 ukradene lopte.Batum takodje igra odlicno,15.9 poena,5.6 skokova,3.7 asistencija,1.73
ukradene lopte i 1.23 blokade po mecu.Falice dosta i poeni Matthewsa,prosecno daje 15.4 poena,i ima 3 skokova i 1.67 ukradene lopte po mecu.
Pod kosem imaju i J.J.Hicksona koji ima dabl dabl 12 poena i 10.5 skokova.
Ostatak ekipe je ujednacen,ali neupotrebljivi imaju prosek od 2-4 poena.

Trenutno imaju skor 11-12,kod kuce 7-4.Zauzimaju 11 mesto na zapadu.
Postigli su 2233 poena ili 97.1,a primili 2298 ili 99.9.

Veceras nece igrati Elliot Williams,Wesley Matthews,LaMarcus Aldridge i najverovatnije i Sasa Pavlovic.

Lillard-Babbitt-Batum-J.J.Hickson-Leonard

Ekipa Denvera je dosta ujednacena,imaju nekoliko dvocifrenih igraca.Predvodi ih Galinari sa 16.1 poenom,uz to ima i 5.8 skokova i 2.6
asistencija.Lawson daje 14.5 poena i ima 7 asistencija kao i 1.85 ukradene lopte.Iguodala daje 13.8 poena,5.5 skokova,4.2 asistencije i 1.27
ukradene lopte po mecu.Faried ima dabl dabl,12.3 poena i 10 skokova.Pod kosem i McGee igra odlicno daje 11.1 poen,5.2 skokova i 2.08 blokade po mecu.
Odlicno igra i Corey Brewer,11.7 poena i 1.19 ukradene lopte.Ostatak je ujednacen,predvodi ih iskusni Andre Miller sa 8.8 poena i 5.2 asistencije.
Ostali prosecno daju 3-6 poena.

Trenutno imaju skor 14-12,u gostima 7-11.Zauzimaju 6 mesto na zapadu.
Postigli su 2653 poena ili 102,a primili 2620 ili 100.8.

Veceras kao i ranije nece igrati Wilson Chandler i Julyan Stone.

Lawson-Igoudala-Galinari-Faried-Koufos

SRETNO SVIMA I MOLIM VAS DA MI OCJENITE ANAIZU DA VIDIM NA ČEMU SAM :)
By Teletovic33
#264 Dallas-Miami kp2 (Jednostavno mislim da ovakav Dalas nema šanse protiv prejakog Miami-a )
Minesota-Oklahoma kp2 (Minesota i dalje pogodjena povredama.. iako se vratio rubio ne smije davati svojih 100%,, a o oklahomi ne treba trošiti riječi)
Portland-Denver kp2 (Portland pogođen povredama i sa najlošijom klupom u ligi mislim da nemaju šta tražiti protiv Denvera)
N.Batum 16.5 VIŠE (u zadnje vrijeme nije u nekoj formi ali večeras zbog brojnih povreda očekujem veliku minutažu i veliki broj šuteva tako da mislim da je ovo premala granica u odnosu na okolnosti Laugh )

juče glat prošli i crawford i curry... mada me na dosta listića skinuo KG :( ali bar se uplata vratila :P
By bedblueboys
#265 pogledajte ovo stvarno mi je nejasno ,jel plasu nas ilio ima nesto sto mi ne znamo.mozda i nece igrati dvojac ,ko da zna.....

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder
Hendikep
1 (+3.5) 1.84 2 (-3.5) 2.01

hendikep

Daju malo sanse da OKC dobije sa vise od 3,5 razlike.u normalnim uslovima mislim da ce ih razvaliti,ali kazem u normalnim,kao da postoji neki nenormalni uslovi kad se pogleda ovakav razvoj koeficienata
By skec
#266 Oklahoma City (100,5) više
Oklahoma ima najbolji omjer u ligi 21-4 i još dvije pobjede ih dijeli do najdužeg pobjedničkog niza u povijesti franšize postavljen 1996. OKC je top 9 obrambeni tim lige što je nebitno u mome picku većeras,a ono što je bitno je to da njihova eksplozivna momčad koja u prosijeku zabija 105,6 poena po utakmici, što ih čini trenutno najboljom ekipom što se tiče broja postignutih koševa u ligi. Minnesota dozvoljava prosječno 94,4 poena po utakmici te se nalazi na 7 mjestu lige po broju primljenih koševa. Iako je to 7 poena manje nego što je margina većeras te je Minnesota u 10 domaćih utakmica tek 3 puta dozvolila protivniku da ubaci više od 100 vjerujem da će Oklahoma to prebaciti bez nekih većih poteškoća.

Miami X2
Ovdije bez nekog prevelikog razmišljanja igram x2 na Miami, Dallas je bez Nowitzkog u ovoj utakmici te će njegovi poeni sigurno faliti. Iako Dallas kući igra odlično mislim da većeras Miami dobiva prvenstveno jer su bolja ekipa, roster Dallasa ne može parirati protivničkom, a i Miami je napokon počeo igrati i obranu.

Denver X2
O ovoj utakmici je već sve rečeno, radi velikih problema s ozljedama kod Portlanda(Williams, Aldridge te vjerojatno Matthews i Pavlovic) igram Denver x2.

Durant 29,5 +
O ovom luđaku ne treba previše pisati, mislim da neće razvaliti kao i prošlu tekmu ali mislim da navedenu marginu prebacuje jer očekujem veliku minutažu pa tako i standardno velik broj šuteva.

James 26,5 + Esukal je ovo lijepo objasnio pa neću ništa pisati

Lillard 19,5 + o ovome ste svi ponešto napisali tako da ja opet neću ništa pisati :) :)
By Goodness
#269 Prvo da zahvalim korisniku koji je danas ili jucer stavio da ce vitkovac danas preci marginu...
nema potrebe za objasnjavanjem jer je sve vec objasnjeno pa dakle:

Durant (29,5) više 1,85
James (26,5) više 1,85
Oklahoma (100,5) više 1,75
Lillard (19,5) više 1,85
Portland - Denver x2 1,40

Ukupna kvota: 15,5
(SS)

Jedan forumski listic, mislim da su svi igrali slicno :D pa nek nam je sritno :)

Šta mislite o Gallinari (16,5) više; Martin (16,5) manje; Pekovic (16,5) manje...?