GSW - New Orleans kp1 (Igraju odlično. Od zadnjih 11 utakmica izgubili su samo 2 i to obe protiv orlanda.. Dobili su u gostima jednog Miamia, razbili su Atlantu...)
K.Irving (23.5) VIŠE (Vratio se u velikom stilu.. Ubacio je rekordnih 41. Mislim da će mu to biti dodatna motivacija protiv ranjenog Toronta gdje ga realno nema tko zaustaviti.. Lowry je povrijeđen a Calederon nije neki odbrambeni igrač.)
K.Walker (17.5) VIŠE (Gospodin ŠKEMBA će strpat Douhon-a u džep i utrpati 20+
Bullsi odlično brane perimetar protiv "teške artiljerije" ali problem nastaje u pokrivanju prostora i tu je Rondo i u prvoj utakmici profitirao i zabio 20 poena.Naime dio terena na vrhu perimetra i prostor na krilima visokog posta kao i sam ulaz pod koš + kontrola lopte PG u napadu dok je Rose tu taj dio igre Bullsa je savršen jer niti jedan protivnički PG ne može da se šeta po perimetru i orkestrira napad svoje ekipe niti da lagano ulazi pod koš i poentira,i naravno Rose u napadu savršeno iskontrolira loptu tako da nema puno izgubljenih lopti,brzih kontri i laganih poena protivničke ekipe.Sve ovo navedeno bez Rosa za Bullse i ne postoji tako da ce nogometnim riječnikom rečeno "sredina terena" u fazi napada Bostona biti Rondovo bijelo platno,a uzevš u obzir da se Pierce i Garnett i neče baš naigrati (Deng,Noah,Gibson) mislim da ce Rondo večeras da preuzme komande u svoje ruke i odvede Boston do pobjede kao i u prvoj utakmici kada je radio upravo ovo,jednostavno koristio poklone koje su mu Robinson,Heinrich davali.Veliki plus za ovo sve je i vjerovatno ne igranje Heinrich-a a 1 na 1 protiv Robinsona za Ronda je šetnja po parku...
K.Irving OVER (23,5) (Premier kladionica)
Uncle Drew is balling baby
S.Curry OVER (20,5) (Premier kladionica) :
Golden State se kockao mnogo sa Curry-em kada su mu dali produženje ugovora.Poznato je dobro za njegovu povredu lijevog skočnog zgloba,operaciju i na kraju još jednu rekonstruktivnu operaciju kojojm su mu ugrađeni neki vještački dijelovi u zglob.Imao je problema na početku sezone ne sa fizičkom povredom zgloba nego sa psihom i strahom od ponovne povrede,hodao je kao po jajima i isto tako igra jako jako oprezno ne iskoristivši svoj talent i potencijal do kraja.Konačno je Curry istjerao "demone iz ormara" i krenuo da igra što se i pokazalo najbolje sjajnom serijom Golden State-a . Curry je upravo bio taj dio puzzle koji je falio da D.Lee svoju fantastičnu statistiku već jednom krene pretvarati u pobjede.Oslobđen straha i kao nov igrač Curry jednostavno pleše po terenu i nemilice trpa.Mislim da Hornetsi nemaju odgovor za njega i Lee-a tako da uz Curry-a over preporučam i Golden State kp1...
Vasquez over 11,5
-promasena margina za par koseva o cemu govori i da je kvota pala vec oko 10.15 na 1,70 i dalje je u padu(1,50).Njegovi ucinci na gostujucim parketima su 16,5 ppg uz 13 uzetih suteva(oko 47%),od toga blizu 50% sut za tri poena u 36 min koliko provodi na parketu.U 10 gostujucih utakmica omjer je 7/3 u korist overa.
MWP over 12,5
-u zadnje vrijeme uz Bryanta pruza najbolje ucinke s obzirom na izostanke Nash,Blake,Gasol,U zadnja 5 starta ima 4 prelaska ove margine(Utah 12,Cle 13,NYK 23,Wash 13,Phila 19),Sta se tice igara u zadnje vrijeme povecao je prosjek koseva na 16ppg uz 16 uzetih suteva sa 45%,s obzirom da Cha igra katastrofalno u zadnje vrijeme ocekujem lagan prelazak granice.
Love under 23,5
-jucer me je srusio na 22,5 margini zabivsi 23,ali danas mu nece nimalo biti lako u matchupu sa Boshom s kojim nema bas dobre ucinke u 6 medjusobnih susreta gdje je samo u zadnjoj ubiljezio prelazak ove granice sa 25 koseva,a posto je propustio prvih 10+ susreta u sezoni i b2b mu je malo je vjerovatno da ce ubiljezit slican podvig.U gostima prosjecno ubacuje oko 18 koseva uz katastrofalan sut 7/21(29%).
toliko od mene za danas i pohvale za forum
Mislim da Millsapa večeras očekuje iznimno teška utakmica. Razlog tome su Reggie Evans i Kris Humphries koji su odlični defanzivci, posebno ovaj prvi koji zapravo ni nema drugu ulogu osim da zatvara reket. U punom sastavu Netsi su obrambeno poprilično jaki, čak i s Lopezom u postavi. Drugi razlog zašto očekujem njegove skromnije brojke je povratak Favorsa koji se vrača na staru minutažu i istovremeno oduzima vrijeme Millsapu koji je u zadnje dvije utakmice odigrao 28 i 30 minuta i ubacio po 12 koševa uz 5/7 i 4/8 šut iz igre. Ova granica je sigurno posljedica vremena kada je Favors bio ozlijeđen pa je Millsap igrao po 40 minuta, no to se više neće događati. Po meni za koš ili čak dva je ova margina previsoka
Alonzo Gee Broj poena igrača 12,5 tip: manje
Alonzo Gee je u petorci prije svega zbog svog talenta u obrani. Što se tiče napada tu je dosta skroman iako zna iznenaditi kao protiv Blazersa kojima je ubacio 22 (učinak sezone), no tada nije bilo Irvinga, a C.J. Miles nije dobio ni minute. Otkako se vratio lanjski prvi pick drafta Gee je ubacio 17(6/14), 1 (0/7) , 9 (4/8), 9 (4/12). Večeras se vjerojatno vrača Dion Waiters, a i Omri Casspi stoga bi se minutaža te broj lopti u rukama Geeja mogli još više smanjiti. Iz igre ove sezone gađa slabih 39,5 posto uključujući 28,0 % za tri poena (0,9/3,3). U nekakvih 30 minuta ne vjerujem da će dobiti baš šest , sedam čistih zicera pored Irvinga, Waitersa, preporođenog Milesa i ostalih
Anthony Davis Broj poena igrača 13,5 tip: više
Kako sezona odmiče jasno je da će sve veći prioritet postati razvijanje Anthonyja Davisa. Ova granica je vjerojatno posljedica toga da se vrača nakon duge pauze i vrlo mislim da ju posljednji put vidimo ovako nisku. Trener Williams mu sve više daje minuta (25,28,28,34) s kojima raste i broj ispucanih lopti. Obrana Warriorsa pod košem u trenutnom izdanju nije zastrašujuća i Davis bi trebao imati dovoljno prostora kad mu Anderson odvuče svog čuvara do trice. Sve u svemu smatram kako će prvi pick ovogodišnjeg drafta dobiti dovoljan broj lopti da prijeđe ovu granicu.
Golden State igra odlicno. Curry i Lee briljiraju ove sezone i svakako vaze za mnogo jacu ekipu od New Orleansa. GSW je u prethodnih 5 utakmica, sve gostovanja, zabelezio skor 4-1, sto je fenomenalno. mnogi su bili skepticni posle odlaska Ellisa, ali Curry i ekipa su pokazali da ove sezone mogu do play off-a i da vaze jednu od nezgodnijih ekipa.
Washington vazi za najgoru ekipu ove sezone do sada i mislim da nema sta da traze protiv Atlante. Atlanta opet posle odlaska Johnsona igra jako dobro, cak i neocekivano dobro i mislim da ce veceras da se lagano prosetaju prestonicom. Prethodnih 5 meceva je dobila Atlanta.
Cleveland polako podize formu i posle povratka proslogodisnjeg rukija godine jako dobro igra i sjajno ih mladi Kyre i vodi. Mislim da oslabljeni Toronto, nema Bargnanija, Lowry-a, kao ni Fields-a, nema sta da trazi u ovoj utakmici. Toronto je trenutno najgora gostujuca ekipa u ligi sa skorom 1-14.
Ovo su moja razmišljanja za sada. U obzir naravno treba uzeti NBA vijesti i promjene tijekom dana.
Irving K.(-23,5+)-Cle-Tor over: Uncle Drew je samo jednom išao ispod 26 kući i to protiv Chicaga. Statistika kaže da igra 35 min i uzima 20 šuteva iz igre i oko 5 s linije. Svaki treći napad ide preko njega.
Drugi razlog je Calderon. Ne vidim kako će ga zaustaviti, a Toronto ne brani ni obruč dobro. Prvi su u ligi po dopuštenim slobodnim bacanjima pa i tu vidim šansu da Irving dođe do laganih koševa. U gostima dopuštaju 104 koša po utakmici što je poprilično loše.
Walker K.(-17,5+)-LAL-Cha over: Možda je najbolje preskočiti ovaj par ili igrati under ali ovdje ću zanemariti statistiku koja kaža da je Kemba očajan u gostima i da zabija samo 12.4 koša i igrati over. Tko je gledao Lakerse zna da igraju očajnu obranu pogotovo na vanjskim pozicijama gdje ordiniraju likovi poput Duhona, Morrisa i Meeksa. Lakersi su u zadnjih 5
utakmica dopuštali 105 koševa od čega je najviše došlo s pozicije PG-a. Obje ekipe su po broju posjeda (pace) pri vrhu lige. Vrijeme je da Kemba i u gostima pokaže nešto. Dobro će mu za samopouzdanje doći 32 koša koja je utrpao Orlandu utakmicu prije.
GolS/NewO(100,5)-GolState over: Warriorsi se vraćaju kući nakon odlične turneje u gostima (6-1) i očekujem da će proći ovu marginu od 100 koševa baš zbog te dobre forme i lošeg protvnika s druge strane. Hornetsi dopuštaju 101 koš u gostima, a Warriorsi zabijaju oko 100. Dakle, to je tu negdje. Prevaga je, ponavljam, dobra forma domaćina, puno kvalitetnija klupa, loša obrana šuta za tri Hornetsa i povoljan matchup (Curry/Vasquez, Lee/Anderson, Thompson/Mason).
Curry S.(-21,5+)-GSt-NOr under: ovo je čisto na osjećaj. Kao što sam rekao, mislim da će cijela ekipa odigrati na razini zbog povoljnih matchupova, te da će se koševi ravnopavno raspodijeliti. očekujem više asista i manje minuta. Očekuje ih još 3 utakmice u tri dana nakon ove.
Duncan T(-16,5+)-Den-SanA over: Jučer odigrao samo 24 minute, a danas očekujem izjednačeniju utakmicu i veću minutažu. Spursi nakon Denvera imaju 3 dana pauze pa i to može utjecati na br. minuta. Denver je očajan u obrani pod košem. Zadnji susret ove dvije ekipe Duncan je bio u underu, ali samo zato jer je odigrao 23 min. Ubacio je 14 do poluvremena i odsjedio ostatak utakmice zbog blowouta. Čak je i blair ubacio 20 koševa za 23 min.
Za razmisliti: Mayo over, Boozer over, Pierce under, pobjede CLE, DEN
Komentirajte, ispravite i ukažite na greške.
Toronto u gostima ispod 195 ima 5 utakmica,vazniji su protivnici Memphis,Portland,Indiana,LA Clippers,Detroit
na samo 4 utakmice u gostima su primili manje od 100, i to Indiana74,detroit 91,portland 92,charlotte 98
Cleveland s druge strane ,i Irvingom ,gore je spomenut pa nema smisla ponavljat,
sto se tice broja počinjenih prekršaja to su prve dvije ekipe u toj kategoriji,dok toronto sl. bacanja izvodi pristojnih 78% cleveland je na 72%.
Na zadnjoj utakmici toronto je imao čak 13 blokada,protiv houstona,i usprkos tome houston je uspio zabit 96,
Kod clevelanda valja spomenuti c.j.milesa koji zadnjih 5 postiže oko 20 poena što je debelo iznad njegovog prosjeka,te se večeras očekuje povrtak diona waitersa, pa bi time cleveland imao širinu u napadu,
Toronto i cleveland po meni su ekipe koje se uvijek prilagode protivniku,ukoliko igraju protiv memphisa,indiane,chicaga utakmica se igra u ritmu spomenutih ekipa.
Kad igraju protiv koje preferiraju bržu igru oni se prilagode i igarju isto tako.
Večeras očekujem brzu igru od starne clevelanda i nametanje svog ritma koji će toronto pokušat pratit,dobra je opcija i cleveland over 96,5
Bez obzira na izostanke u torontu na zadnjoj utakmici su dobro odigrali anderson,calderon,i ed davis uz konstantu derozana(njega ne bi dirao previše puta je zavio u crno sve s foruma.
Igraju protiv Indiane koja je stroj u obrani i kojoj će bilo koja ekipa
teško proći ovu granicu a kamoli prosječni Bucksi.
Ekipe nemaju nekih važnijih izostanaka,Hibbert bi trebao biti spreman za ovu utakmicu.Bucksi su ih 15.11. pobijedili 99:85 tako da mislim da će Pacersi imaju dodatni motiv za ovu utakmicu.
Sretno svima!
winn:9 lose:3
Clevland Cavaliers - Toronto Raptors - ki 1