- 21 Dec 2012, 22:21
Za danas nešto lagano nema ništa da mi se sviđa posebno..
R.Rondo OVER 14,5 (Premier kladionica)
Rondo je počeo da igra,da koristi svoju brzinu u probija reket,a što je najvažnije ne forsira asistenicje u velikoj mjeri i završava napad kada ima priliku što je i osjetno u zadnjih par utakimca ... Garnett ima skraćenu minutažu,što Ronda tjera da preuzme poziciju druge opcije u napadu.Kako sezona bude odmicala i Pierce će igrati manje i manje jer kao čuvaju se za playoff ma da ne znam za šta se imaju čuvat u prvoj rundi nam je pedala

.Protiv Jeningsa uvijek dobro igra,granica ostala na 14,5 uzimajući u obzir da Ellis odbranu i neigra bit ce to većinom 1 na 1 Rondo protiv Jeningsa tako da očekujem Ronda da nastavi da igra na nivou koji se od njega očekuje i zabije opet 15+.
K.Irving OVER (23,5) (Premier kladionica)
Indiana udara mnogo,igraju grubo i dobro brane reket protiv visokih igrača,perimetar donekle ali mislim da se večeras niti Waiters (ako bude igrao) kao ni Varejao (ako bude igrao) neče naigrati Paul George je sjajan defanzivac Hibbert i West sigurno neče dati mnogo prostora Varejao da se razmaše tako da jedina opcija koja ostaje je Irving.Indiana će imati poseban problem sa Irvingom jer njegova brzina i rezovi pod koš za po meni dosta spori backcourt Pacersa je previše.Uncle Drew u over dosta sam siguran u to i radi same igre njegove koja je konstanta i radi postavljene odbrane Indiane koja neče dozvoliti da bilo kakav uigrani napad prođe ili neko spuštanje za Varejao ili ko već bude igrao centra.Kako god Irving će morati dosta da solira protiv Pacersa uz sve navedene njegove sposbnosti i talent očekujem da ubaci preko ove graince.Slobodna bacanja bi trebala večeras da budu česta pojava za Irvinga jer jednostavno za odbranu Pacersa on je prebrz i onaj jedan korak ispred branioca će voditi upravu ka tome da će branilac moći samo konatakom zaustaviti ...
A.Affalo 16,5 OVER (Premier kladionca)
Affalo mi je jedan od dražih igrača za igrat na kladionici,konstantan ne libi se uzeti šut.Njegovu šansu da prebaci ovu granicu vidim u činjenici da povredom Davisa neće se više spuštati lopta na niski post,ma da Nicholson koji će igrati večeras umjesto Davisa je dosta dobar ako ne i bolji od Davisa jer je fit i moze da pomjera noge ma da opet i Toronto i Orlando guraju loptu naprijed bez postavljanja napada i pozcioniranja tako da u toj utrci očekujem da Affalo prebaci ovu granicu.
David Lee 21,5 OVER (Premier kladionca)
Nakon dugog niza godina i postavljanja takvih statistika da bi neko na prvi pogled pomislio da se radi o sigurno igraču koji je dogurao do NBA Finala a ne o igraču koji nije pošteno ni playoff osjetio David Lee ove godine igra odlični mislim kao i svake ali sada svoju statistiku pretvara u pobjede.Njegova igra u niskom postu meni je lično najbolja koju sam gledao ove sezone na pozciji 4 i 5.Dribling u tijelo,poluhorok,igra i lijevo i desnom rukom,šut sa poludistance,horok,kontak polaganje jednostavno kompletan repertoar . Protiv Bobcats-a se skoro svaki centar i četvorka naigrali ove sezone dako da ne vidi zašto nebi i D.Lee koji je u strašnoj formi.