Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Matya EllisMVP
#323 Philadel-Atlanta Hawks (22.12. 01:00) 2 2,05

Po meni poklon dana. Phila se muči, i to jako zadnjih par utakmica. u prosincu imaju 8 poraza iz 10 utakmica te su jako pokvarili dosta solidan start sezone. zadnjih pet utakmica su sve bili porazi i misljenja sam da ce se to nastaviti i dalje. Nikako im neće pomoći ni trenutno stanje s ozljedama u momčadi. Uz klasične izostanke vrlo je vjerojatno da nece niti ovu utakmicu zaigrati Holiday, a Turner je gime-time decision no postoji sansa da zaigra ako ce trebati no to je sve pod upitnikom.
Atlanta s druge strane ugodno iznenadenje dosadasnjeg dijela sezone i nakon malog posrtanja opet se vracaju pobjdivanju. U prilog mom tipu ide i činjenica da je atlanta najbolja gostojuca momcad na istoku sa omjerom 7-3 te da tamo igraju znatno bolje i čvršće u obrani dopustajuci samo 90 poena u prosjeku. Gledao sam ih protiv oklahome gdje su vecinu utakmice bili bolja momcad te su izgubili zahvaljuci isnspiraciji najboljeg dvojca u ligi, wesa i duranta. S takvom igrom danas su u stanju dobit jadne 76erse bez problema.
Za mene više nego odlična kvota i ovaj par ide na single listic a ulog je negdje srednji prema visokom.

Uz to igrati cu i UNDER 187,5 čisto iz razloga jer su obje momcadi izrazito defanzivne te dopustaju u projeku manje poena nego je ova granica. nema pretjerano neke mudrosti. under ko kuca po meni cak i manje od 180 poena.

Sretno!!Cool
By euskal
#326 Atlanta
-Atl je uz OKC najbolji gost sa 7-3,dok s druge strane domacinu ne cvjetaju ruze sa 5 poraza u nizu,a sta je najgore danas vjerovatno igraju bez 2 najbolja strijelca(Holiday 18ppg,Turner 15ppg).Kvota 2,05 vise nego prihvatljiva.
Irving under 23,5
-u prvom susretu prije nekih 1,5 mj.Hill ga je strpao u mali djep ostavivsi ga na 9 koseva(4-9) u nekih 30 ak min koliko je proveo na parketu.S obzirom da se vratio Waiters i na solidnu formu Milesa mislim da nece forsirat 20+ suteva,a samim time ce tesko protiv jedne od najboljih obrana u ligi.
Tor under 95,5
-Orl ove godine ne krasi neki napad,ali u obrani su u samom vrhu sa 96ppg.U zadnjih 10 utakmica jedino su LAL 103 i Cha 98 uspjeli prebacit ovu marginu.S obzirom na izostanke glavnih igraca(Bargnani,Lowry) ne vjerujem da ce ici preko 90+ bez obzira na dobru formu(4 pobjede u nizu).Za malo hrabrije moguca pobjeda gosta ili Orl+3,5:nezna:.
Smith over 16,5
-zadnje 2 je isao under sa po 17 koseva,ali uz marginu 17,5.Danas sta se mene tice moze ponovit isti scenarij.Inace u 10 utakmica u gostima ima 17.3 ppg uz 16 upucenih suteva(7-16),te 4 izlazaka na liniju slobodnih bacanja(59% naspram ocajnih 46% na domacem parketu sta je najveci razlog ne prelaska margine).U karijeri biljezi 19.4 ppg sta se tice utakmica u Phili sta je njegov najbolji doseg i ne treba zaboravit da je u zadnjem medjusobnom srazu ubacio 34 u pobjedi 95-90.
Griffin under 19,5
-s obzirom na sirinu klupe kojom raspolaze LAC(imaju najduzi niz pobjeda 11 u nizu),nema potrebe na pretjerano forsiranje s obzirom da svaku utakmicu neko iskoci u prvi plan(Bledsoe,Jordan,Crawford,Butler).Doma ubacuje oko 18ppg(7-13) za nekih 31 min.U zadnjih 7 domacih samo jednom je prelazio ovu marginu ubacivsi Phx 24.

ulog standardan,SS
By OT
#327 Za danas nešto lagano nema ništa da mi se sviđa posebno..

R.Rondo OVER 14,5 (Premier kladionica)
Rondo je počeo da igra,da koristi svoju brzinu u probija reket,a što je najvažnije ne forsira asistenicje u velikoj mjeri i završava napad kada ima priliku što je i osjetno u zadnjih par utakimca ... Garnett ima skraćenu minutažu,što Ronda tjera da preuzme poziciju druge opcije u napadu.Kako sezona bude odmicala i Pierce će igrati manje i manje jer kao čuvaju se za playoff ma da ne znam za šta se imaju čuvat u prvoj rundi nam je pedala :D .Protiv Jeningsa uvijek dobro igra,granica ostala na 14,5 uzimajući u obzir da Ellis odbranu i neigra bit ce to većinom 1 na 1 Rondo protiv Jeningsa tako da očekujem Ronda da nastavi da igra na nivou koji se od njega očekuje i zabije opet 15+.

K.Irving OVER (23,5) (Premier kladionica)
Indiana udara mnogo,igraju grubo i dobro brane reket protiv visokih igrača,perimetar donekle ali mislim da se večeras niti Waiters (ako bude igrao) kao ni Varejao (ako bude igrao) neče naigrati Paul George je sjajan defanzivac Hibbert i West sigurno neče dati mnogo prostora Varejao da se razmaše tako da jedina opcija koja ostaje je Irving.Indiana će imati poseban problem sa Irvingom jer njegova brzina i rezovi pod koš za po meni dosta spori backcourt Pacersa je previše.Uncle Drew u over dosta sam siguran u to i radi same igre njegove koja je konstanta i radi postavljene odbrane Indiane koja neče dozvoliti da bilo kakav uigrani napad prođe ili neko spuštanje za Varejao ili ko već bude igrao centra.Kako god Irving će morati dosta da solira protiv Pacersa uz sve navedene njegove sposbnosti i talent očekujem da ubaci preko ove graince.Slobodna bacanja bi trebala večeras da budu česta pojava za Irvinga jer jednostavno za odbranu Pacersa on je prebrz i onaj jedan korak ispred branioca će voditi upravu ka tome da će branilac moći samo konatakom zaustaviti ...

A.Affalo 16,5 OVER (Premier kladionca)

Affalo mi je jedan od dražih igrača za igrat na kladionici,konstantan ne libi se uzeti šut.Njegovu šansu da prebaci ovu granicu vidim u činjenici da povredom Davisa neće se više spuštati lopta na niski post,ma da Nicholson koji će igrati večeras umjesto Davisa je dosta dobar ako ne i bolji od Davisa jer je fit i moze da pomjera noge ma da opet i Toronto i Orlando guraju loptu naprijed bez postavljanja napada i pozcioniranja tako da u toj utrci očekujem da Affalo prebaci ovu granicu.

David Lee 21,5 OVER (Premier kladionca)
Nakon dugog niza godina i postavljanja takvih statistika da bi neko na prvi pogled pomislio da se radi o sigurno igraču koji je dogurao do NBA Finala a ne o igraču koji nije pošteno ni playoff osjetio David Lee ove godine igra odlični mislim kao i svake ali sada svoju statistiku pretvara u pobjede.Njegova igra u niskom postu meni je lično najbolja koju sam gledao ove sezone na pozciji 4 i 5.Dribling u tijelo,poluhorok,igra i lijevo i desnom rukom,šut sa poludistance,horok,kontak polaganje jednostavno kompletan repertoar . Protiv Bobcats-a se skoro svaki centar i četvorka naigrali ove sezone dako da ne vidi zašto nebi i D.Lee koji je u strašnoj formi.
By Pana
#328 Jennings(18,5) manje. Ove sezone 3 utakmice - 12.7 poena po utakmici, prosle sezone 3 utakmice - 12,3 poena po utakmici. Ne odgovara mu match-up sa Rondom i njegova dobra odbrana.

Ellis (18,5) vise. Prognoziram da ce Jennings ici manje, a sa tim odmah na neki nacin mi ide i Ellis vise. Ove sezone u 3 utakmice belezi prosecno 21 poen. Cuva ga Terry koji vazi za loseg odbrambenog igraca. Ova dva igraca predstavljaju glavne zvezde tima i mislim da ako Rondo uspe da zaustavi Jenningsa, Ellis ce sigurno forsirati i sutati iz svih pozicija - vazi za klasicnog siledziju.

Rondo (14,5) vise. Pisao sam i pre dok granica ne predje 15-16 poena igracu ga sigurno. Vise suta, pametnije igra, popravio je i sut sa distance i sto je najvaznije ne forsira toliko asistencije. Cuva ga Jennings koji kao i Terry vazi za losijeg odbrambenog igraca i nema sanse u match-up protiv Rajon-a.

Jos cu odigrati Detroit-Washington (187,5) manje, JR. Smith (16,5) manje i Chandler (14,5) manje..
Sve iz jedne utakmice, mislio sam jos i Garnett (15,5) vise, ali ima malu minutazu i trener ga ne forsira toliko...
By bjede
#329 Evo jedan pick i od mene, možda malo riskantniji, ali s dobrim osnovama.

Chandler 13,5 under

U MSG-u je noćas derbi. Dolaze Bullsi, jedna od najboljih obrana lige. Bullsi igraju brutalnu obranu i time nadoknađuju "siromaštvo" u napadu, izostanak prve violine, Ružice, i osrednju/lošu klupu. Po broju primljenih poena su 2. u ligi (90,3), a u gostima primaju nešto više, 93,2, ali i tu su u vrhu. Knicki zabijaju puno, posebno doma, to je činjenica, no mislim da će ih obrana Bullsa spustiti ispod prosjeka.

Sad da se vratimo na Chandlera. Lik ove godine bilježi najbolje brojke u karijeri, rekao bih za njega nerealne! Zabija u prosjeku 13,0 poena, za razliku od prijašnjih sezona kad je to bilo 6-11. To je posljedica prije svega izostanka Stoudemirea, o onda i ozlijeđivanja penzionera (Camby, Wallace). Nedavno se ozlijedio i Novak. Tako da uzima dosta više šuteva nego inače, a uz dobar postotak i solidna slobodna imao je nekoliko briljantnih partija.

Bullsi su 2. ekipa u ligi po obrani reketa i 3. po branjenju centra! A tu je daleko bitnija uloga Noaha nego Boozera koji nije neki defender. S druge strane, obrana backcourta je daleko slabiji segnent igre Bullsa budući da tu nemaju poštenog braniča. Očekujem razvoj utakmice u tom smjeru. Velik broj vanjskih šuteva Knicksa i napad na reket preko Boozera. Tradicionalni potrošači lopti, Smith, Felton i naravno Melo trebali bi i danas kolo voditi. http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif

Još jedna vrlo zanimljiva stvar za spomenuti je da Chandler u svim utakmicama koje je igrao protiv Bullsa (nakon što ih je napustio), počevši od NO, preko Charlottea, Dallasa i sad New Yorka, nikad nije prebacio ovu marginu! Dva puta je doduše ostao na 13.
A igrao je 14 puta protiv Chicaga, ako sam dobro pobrojao. http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif

Sretno!
By Goodness
Pana said

Super je sve, jedino me brine Duncan. Ocekujem blow-out, a ako dodje do toga Pop ce sigurno odmarati njega, Parkera i Manu-a. Jbm li ga...

danas je lakse pogodit dan kad ce howard imati preko 70 posto slobodna nego neki blowout u nba-u... :D
By NBA Knight
#332 Mene danas jako zanima kako će izgledati utakmica New York - Chicago. Kao što znamo Anthony ove sezone tamo igra četvorku. Dakle ćuvat će ga Boozer? Kako će to izgledati? Pa ne može ga on čuvati i zanima me dal će trener raditi neke promjene u momčadi i koliko će zapravo Boozer biti u igri, jer Anthony njega može čuvati i ovo je opaki miss-match. To me privlači da ga igram under. Zato Boozer manje od 15,5. Petorka s njim u duelu protiv Anthony nema smisla, Noah mora biti unutra zbog Chandlera, a Boozer nemože ni Brewera čuvati. Ovo je moja procjena na temelju čitanja košarkaške taktike, nema nikakve veze sa statistikom. Jel se slažete s ovim?