Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By iggidala
celavi_stvor said

iggidala said

Pa ako ti Bryant stane na West , onda Duranta nema tko popratiti.. To bi trebao biti potop za Lakerse onda http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_biggrin.gif nece ti Kobac ici na Westa nema sanse.

Biće gadna tekma... ako Westbrook prođe prvu prepreku, svog čuvara ko god da bude.. a sigurno će se mijenjati na njemu... onda mu još preostaje da zabije koš preko Howarda... neće Westbrooku biti baš lak posao da prebaci 24 koša...

Slazem se sve u svemu. Jedva cekam utakmicu da vidimo kako ce to izgledati :D D
By celavi_stvor
#3335 LA Clippers - Portland(+6,5) 2 @ 1.85

Meni je ovo zicer ko kuća... vidi se ko je prva violina kod Clippersa.. C.Paul... i bez njega Clipersi nemaju baš nikakvog rješenja.. imaju već 4 poraza za redom .. sinoć su ove dvije ekipe igrale zajedno i Portland je u samoj završnici došao do pobjede... ne vjerujem da će portland ovo izgubiti sa 7 razlike.. ako uopšte i izgube....
By OT
#3336 @Crossover dobar je vic nema šta,da pogledaš koju utakimcu sa vremena na vrijeme možda bi i znao nešto ili da nekada vidiš kako Artest igra odbranu i kako se kreće u odbrani možda ti i nebi bio vic.On nema potrebe da ganja Westbroka jer Westbrook ne ulazi pod koš on preferira šut i nisu mu penetracije prema košu najdraža opcija,a ako i krene dole kakav god da je u napadu loše Howard je mašina za blokade i to mu niko osporiti ne može,Artest i Kobe ne znam još mislim da će prije Kobe ma da vidjet ćemo.Druga stvar je što Howard izlazi na pomaganja i jedan je od rijetkih igrača u ligi koji ima takvu fizičku sposobnost,snagu i izdržljivost da može da trči na krila i vraća se u niski post i zatvara skok.Treće Durant se isto ispucava,preferira šut sa distance slično kao Westbrook ali ipak Durant i napada koš dosta,voli završiti na obruč i dosta će se Kobe,Artest smjenjivati na toj dvojici igrača jer Kobe je jedan isto odličan igrač u fazi odbrane samo naravno kada hoće.Ako natjeraju Westbrooka pod koš onda će na zatvaranje šuta odnosno zatvaranje polaganja izlaziti Howard+igrač koji je na Westbrooku i onda ide lagani pas ispod dvojice defanzivaca za Ibaku ili Duranta zavisi ko sječe sa strane i ulazi pod koš na lagano zakucavanje.Vic je da Nash ide na Wesbrooka jer bi to bilo samoubistvo on će vjerovatno ostati uz Sefoloshu jer ovaj se u napadu i tako i tako ništa ne pita...
By denis0709
#3337 Total Price: 1.90 marathonbet
28 Jan 02:30 Basketball / NBA / Regular Season / Portland Trail Blazers @ Los Angeles Clippers / J.Crawford. Total Points - Over 16.5 @ 1.90
sinoć je u gostima išao preko zašto nebi danas doma!?
By iggidala
OT said

@Crossover dobar je vic nema šta,da pogledaš koju utakimcu sa vremena na vrijeme možda bi i znao nešto ili da nekada vidiš kako Artest igra odbranu i kako se kreće u odbrani možda ti i nebi bio vic.On nema potrebe da ganja Westbroka jer Westbrook ne ulazi pod koš on preferira šut i nisu mu penetracije prema košu najdraža opcija,a ako i krene dole kakav god da je u napadu loše Howard je mašina za blokade i to mu niko osporiti ne može,Artest i Kobe ne znam još mislim da će prije Kobe ma da vidjet ćemo.Druga stvar je što Howard izlazi na pomaganja i jedan je od rijetkih igrača u ligi koji ima takvu fizičku sposobnost,snagu i izdržljivost da može da trči na krila i vraća se u niski post i zatvara skok.Treće Durant se isto ispucava,preferira šut sa distance slično kao Westbrook ali ipak Durant i napada koš dosta,voli završiti na obruč i dosta će se Kobe,Artest smjenjivati na toj dvojici igrača jer Kobe je jedan isto odličan igrač u fazi odbrane samo naravno kada hoće.Ako natjeraju Westbrooka pod koš onda će na zatvaranje šuta odnosno zatvaranje polaganja izlaziti Howard+igrač koji je na Westbrooku i onda ide lagani pas ispod dvojice defanzivaca za Ibaku ili Duranta zavisi ko sječe sa strane i ulazi pod koš na lagano zakucavanje.Vic je da Nash ide na Wesbrooka jer bi to bilo samoubistvo on će vjerovatno ostati uz Sefoloshu jer ovaj se u napadu i tako i tako ništa ne pita...

Slazem se sa tobom. Ron Artest je jeben obrambeni igrac , ali nece moci zadrzati Westa isto tako mislim da ce MWP imati danas problema sa foulima. i ako West bude pametan i bude znao to iskoristiti on ce lako u over. A i znamo kakve on suteve uzima,lagane sa polu distance.
By celavi_stvor
tony_kukoc said

Anderson R.(-15,5+)-Mem-NO1,85manje

Ja ovo ne bih dirao... Anderson je lud momak i dobar šuter... iako igraju protiv Memhisa koji ima dobru odbranu i preferiraju sporiju košarku sa malim brojem poena... ja bi ovo zaobišao... Anderson u posljednjih par utakmica prebacuje ovu marginu... sinoć je zabio 19 poena a nije pogotio niti jedan šut za tri poena...
By stephen dedalus
#3340 sinoć fuj
Monroe 15,5+
protiv Orlanda je na prosjeku od 19 koševa po utakmic u 3 meč apai. Orlando nema snagu pod košem da zaustavi, čini se sve boljeg Monroa. Protiv Majamija se prošlu utakmicu naigrao, očekujem da isto ponovi i večeras.
Lejkers-Oklahoma kp2
Forma, etc. Polupovrijeđeni Hauard, mladost Oklahome, rastrčanost, slaba odbrana Lejkersa. Dobra kvota i čini mi se dosta sigurnim parom.
By OT
iggidala said

OT said

@Crossover dobar je vic nema šta,da pogledaš koju utakimcu sa vremena na vrijeme možda bi i znao nešto ili da nekada vidiš kako Artest igra odbranu i kako se kreće u odbrani možda ti i nebi bio vic.On nema potrebe da ganja Westbroka jer Westbrook ne ulazi pod koš on preferira šut i nisu mu penetracije prema košu najdraža opcija,a ako i krene dole kakav god da je u napadu loše Howard je mašina za blokade i to mu niko osporiti ne može,Artest i Kobe ne znam još mislim da će prije Kobe ma da vidjet ćemo.Druga stvar je što Howard izlazi na pomaganja i jedan je od rijetkih igrača u ligi koji ima takvu fizičku sposobnost,snagu i izdržljivost da može da trči na krila i vraća se u niski post i zatvara skok.Treće Durant se isto ispucava,preferira šut sa distance slično kao Westbrook ali ipak Durant i napada koš dosta,voli završiti na obruč i dosta će se Kobe,Artest smjenjivati na toj dvojici igrača jer Kobe je jedan isto odličan igrač u fazi odbrane samo naravno kada hoće.Ako natjeraju Westbrooka pod koš onda će na zatvaranje šuta odnosno zatvaranje polaganja izlaziti Howard+igrač koji je na Westbrooku i onda ide lagani pas ispod dvojice defanzivaca za Ibaku ili Duranta zavisi ko sječe sa strane i ulazi pod koš na lagano zakucavanje.Vic je da Nash ide na Wesbrooka jer bi to bilo samoubistvo on će vjerovatno ostati uz Sefoloshu jer ovaj se u napadu i tako i tako ništa ne pita...

Slazem se sa tobom. Ron Artest je jeben obrambeni igrac , ali nece moci zadrzati Westa isto tako mislim da ce MWP imati danas problema sa foulima. i ako West bude pametan i bude znao to iskoristiti on ce lako u over. A i znamo kakve on suteve uzima,lagane sa polu distance.

Nisam ja rekao da će Westbrook-a neko da zatvori to je jako teško,ja samo kažem da Nash nije opcija na njemu to je sigurno.Kobe se odlično kreće po perimetru dobro radi rukama i bit će tu dosta preuzimanja i na Durantu i na Westobrook-u jer i jedan i drugi mnogo više vole da šutiraju nego da ulaze opet Durant i napada obruć dok Westbrook isključivo voli da šutira i ulazak pod koš i neka završnica na obruč nije mu baš draga opcija.
By stephen dedalus
#3343 @OT
to za Westbrooka nije baš tačno. Istina je da voli šutat sa poludistance, pogotovo u igri 1 na 1, ali najviše upućenih šuteva, tj. polaganja i zakucavanja ima iz polukruga (287), 116 iz ostatka reketa, dok sa poludistance ima upućenih 246 šuteva, a za tri poena 180 upućenih. Kad se sve sabere, tačna je tvoj tvrdnja da više voli šutat i ako mu taj aspekt igre jeste dominantan, vidi se i da on često završava na obruču. Ako mu se pruži prilika, a mogla bi zbog loše zatvorenog reketa Lejkersa, on će koristiti taj aspekt igre, i penetracija mu uopće nije strana kako ti želiš prikazat.