Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By stephen dedalus
#3731 New York 106, 5 +

Obje ekipe su sinoć igrale svoje utakmice. Polazim od toga da su jednako umorni ali Nju Jork ima širinu, većina glavnih igrača su zdravi, Amari i Felton su tu sa svojim doprinosom napadu. Sinoć su solidnom Milvokiju dali 96. Večeras igraju protiv 28. odbrane lige, Sakremento je u raspadu, sinoć im je Filadelfija dala 89 ali oni su jedan od lošijih napada lige. U jedinom meć apu ove sezone, Nju jork je u Sakrementu izgubio 106-105. Večeras očekujem da nagaze protivika u svojoj dvorani.
By celavi_stvor
#3734 D.Cousins 16,5 UNDER @ 1.85

Večeras Knicksima u goste dolaze loši Kingsi.. Vjerujem da će odbrana Knicksa tačnije njihov reket biti veliki problem za Sacramento... A samim tim ce i Cousins imati dosta problema jer ga ispod koša čeka jedan od najboljih defanzivaca lige Chandler. Sinoć je Chandler pokupio sve lopte na obe strane terena i na kraju utakmice je skupio čak 20 skokova... a inače u prosjeku ima 10,8 skokova po tekmi.. vjerujem da ce i večeras biti dodatno nabrijan jer se svi sjećaju prošle tekme gdje je Sacramento pobijedio Knickse rezzom 106-105.. pored Chandlera u reketu se kreće i Amaree a sigurno će i Mello malo pomagati i ne vjerujem da ce Cousins uspjeti da prebaci 16 koševa... malo mi je povisoka ta margina... U posljednjih par utakmica Cousins je zabijao: 12,13,12,3,14,15,29,17,22... i vidi se da je malo ispod vog prosjeka... i večeras ga vidim negdje oko 12 do maks 14 koseva.. ne vjerujem da ce mu Chandler dati prostora da se raspuca...
By Goodness
Matya said

Goodness said

Evo sutra se vracamo sa statistikom nakon malog odmora. Molio bih vas da pogledate u temi prijedloge koje sam naveo i prokomentirate ih da stignem sve jos pripremit za sutra... Hvala http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif

sta si mislio pod onim listici s malim koeficijentom? http://nbaknights.com/wp-content/sp-resources/forum-smileys/sf-smile.gif

npr. tri para kvota 1,2 :)
By OT
#3740 Cousins nema pravog trenera u Sacrementu da ga usmjeri i poduči kako da koristi svoje prednosti,jer da igra iti stoti dio kao pravi centar mislim da bi bez večih problema imao prosjek 20-10 svako veče..Ovako je nigdje veze,uzima neke šuteve sa visokog posta,područija slobodnog bacanja nikako mi nije jasan.Ima građu kao pravi centar ima snagu,a igra kao neuhranjena trojka ili četvorka bježi od kontatka..Šteta mogao bi biti jedan od najboljih centara u ligi...
By OT
#3746 Dosta oscijalcija ima,mislim da je predzadnju utakmicu protiv Warriorsa dao 0 poena..Igraju protiv OKC tako da neznam ali 7,5 za igrača koji igra 30+ min u NBA i prosjekom u sezoni 10,2 mislim da bi moglo da prođe,a i uzme uvijek 5-8 šuteva..Jedini problem je Kevin Durant koj je na njemu mislim Gee se sam čuva ne treba mu Durant..Pošto očekujem kantanje moglo bi u garbage time-u da ostane koji šut više za Gee-a..
By Bas
#3750 Scola L. ( 15.5 ) više ( čisto zbog matchupa protiv Lee-a koji ide u njegovu korist )

Aldridge L. ( 21.5 ) više ( nema Matthewsa večeras, a i matchup protiv Millsapa mu je taman tu negdje )

Peković N. ( 16.5 ) više ( mislim da će dominirati večeras na obje strane terena )

uz to još bih dodao Redick J. J. ( 15.5 ) više ( dobra forma u zadnje vrijeme a i u odsustvu Davisa sigurno da će dobiti koji šut više večeras + čuva ga Ellis )

Sretno svima :)
By OT
#3751 To što nema Mathews-a samo je otežavajuća okolnost za Adlriga jer nema onog efektivnog napada Portlanda i razvlačenja odbrane po perimetru,tako daće sigurno neka zonska odbrana biti sasvim dovoljna Utahu da se obračuna sa Aldrigem i naravno Millsap se može samo sa Aldrigem rukovat pozdravit prije utakmice,a da igra odbranu na njemu to sigurno neče Big Al je tu da igra odbranu na jedinoj efektivnoj prijetnji sa pozcija 4 i 5.. Sinoć je Utah spustila utakmicu na malo poena i dobila tako da očekujem i večeras da uspore tempo i lagano da se sve svede na pozicione napade..Sa druge strane ako Portland uspije da nametne svoj ritam i ako Batum i Lilard odigraju dobru odbranu i omoguće dobar protok lopte u napadu mislim da Aldrige ima sposobnost da izgradi poziciju pored znatno fizički jačeg Jeffersona.Kako god tu je prviše opcija da bih se ja lično tog para uhvatio..

Scola isto tako rizičan dosta,Bogut se vratio mislim jedan od boljih blokera u ligi kako je samo Mariona izlijepio..Scola je spor dosta,onda i protok lopte i stvaranje nekih viškova pod košem i na postu bit če teško dosta..i granica mu je previše dignuta za moj ukus...Sve je moguće ali dosta rizično...
By mhkladionicar
#3752 veceras bi mozda i deng mogao u over 17.5 boozer je out hinrich i noah su pod velikim upitnikom deng bi trebao uzeti onda vecinu suteva isto tako je dobra opcija Belinelli over 9.5

durantulu bi isto igrao ispod 30.5 jer mislim da bi veceras mogao i blowout biti a durant sebe sigurno nece forsirati u zadnjoj im je dao 26 poena i sutirao samo 16 puta na kos tako da i veceras ne ocekujem da predje ovu granicu

inace za veceras sam vec napisao tri analize (harden +25.5,walker +17.5,scola +13.5)

i za pekovica over 16.5 se slazem granica je dobra a pokazao je vec ove sezone da dobro igra protiv NO (18 i 31 poen)