Europska košarka u svim oblicima. Sve lige, sva natjecanja
By Nasir Jones
#43755 Euroliga singles:

wwin
Crvena Zvezda/Q.Miller (13.5) over - 1,70
Fenerbahce Ulker/B.Bogdanovic (11.5) over - 1,85
Fenerbahce Ulker/L.Datome (13.5) over - 1,85
Brose Baskets Bamberg/N.Zisis (9.5) over - 1,85
Laboral Kutxa Vitoria/F.Causeur (10.5) over - 1,85

GL
By mance
20:00 Crvena Zvezda - Cedevita (M.Zirbes) -14,5+ over - 1,70 wwin

Veceras se u rasprodanom Pioniru sastaju Zvezda i Cedevita u okviru Eurolige.Gosti su ekipa koja je ove sezone upisala dvije pobjede nad Zvezdom, tako da znaju kako je to pobijediti ovaj tim, ali danas im put za takvo sto dodatno otezan.Zvezda sa druge strane ovaj mec docekuje u nesto boljoj poziciji ali i njima je ovaj mec od izuzetne vaznosti obzirom da zele proci grupu.Trenutno su na skoru 3-3, dok je Cedevita na 2-4.Sto se tice EL oba tima su porazena u proslom kolu, Zvezda od Darussafake 69-66, a Cedevita od Panathinaikosa 78-60.U ABA ligi oba tima su upisala pobjede, Zvezda u Laktasima nad Igokeom u mecu gdje je sjajno pucala za 3 poena, dok je Cedevita dobila Olimpiju u gostima sa +7 mada je na 2 minute bilo svega +2.Ono sto je problem Cedevite jesu izostanci.Ajde izostanak Zorica koji ove sezone nije neki faktor, ali izostanak Babica i sve boljeg Arapovica svakako da je hendikep za ovaj tim.Zvezda je u vecerasnjem mecu kompletna iako su i oni imali nekih povreda ali uz smanjenu minutazu pojedinim igracima u Laktasima, doslo je to sve na svoje.

Prvi izbor kada je ovaj mec u pitanju jeste Maik Zirbes na over.On je ove sezone u ABA ligi na 12.6pts za 22 minuta, uz postotak suta 67.7% za 2 i 64% sa slobodnih.U EL igra 24 minute i za to vrijeme je na 12.5pts uz postotak suta 52.6% za 2 i 57.7% sa slobodnih.Odigrao je 16 utakmica za Zvezdu u EL i na 8 je isao preko ove granice.U dva ovosezonska duela ovih timova, on je u prvom ubacio 7pts za 22 minuta, dok je u drugom imao 17pts za 21 minut.Inace on u Zvezdi pravi najvise faulova, ali isto tako treba reci da iznudi daleko najvise faulova, a mahom su to faulovi koji vode na liniju za slobodna bacanja.Veceras protiv sebe ima Miru Bilana koji je jedini pravi centar u toj skracenoj rotaciji, jer nema Zorica, nema Arapovica, ostaje tek Zganec da ga mijenja.Mislim da bi Zirbes ukoliko sam ne uđe u problem sa licnim trebao prebaciti ovu granicu.

20:00 Crvena Zvezda - Cedevita (V.Stimac) -6,5+ over - 1,85 wwin

Drugi par iz ovog meca, opet centar domacih i to rezervni, Vladimir Stimac.Nije da sam neki ljubitelj ovog igraca cak me i nervira, ali treba biti realan pa reci da opravdava minute koje dobija na terenu, slicno kako je to radio Zirbes prosle sezone kada je Bobi bio prvi centar.U ABA ligi ima prosjek od skoro 17 minuta po mecu i za to vrijeme je na 7.7pts uz postotke suta 59.2% za 2 i 60% slobodna.U EL igra 14 minuta i za to vrijeme ima 7.2pts uz postotak suta 56.2% za 2 i 55.9% slobodna.Od 14 odigranih utakmica u njih 6 je isao preko ove granice.On je ove sezone igrao samo jedan mec protiv Cedevite i tada je za 19 minuta postigao 14pts.Dakle radi se o igrauc koji bi lako mogao preci ovu granicu.Uzimajuci u obzir probleme gostiju na centarskim pozicijama odlicio sam se za tip da i Stimac ide preko.U ovoj minutazi od je 3 skakac tima, i to puno govori, kod njega se bas vidi zelja da doprinese timu, dosta se trudi, pa evo neka se potrudi i veceras i pređe ovu granicu, a to moze protiv Zganeca sigurno, cak i protiv Bilana.

20:00 Crvena Zvezda - Cedevita (J.White) -9,5+ under - 1,85 wwin

I moj zadnji par iz ove tekme je James White na manje poena.Inace on je za mene puno bolji defanzivac nego ofanzivac, ali treba razumjeti i godine ovog igraca, mada i sad zna povuci svoj tim opet zavisno od meca do meca.Ove sezone u ABA ligi igra 27 minuta i za to vrijeme je na 8.9pts uz postotak suta 62.3% za 2, 27.5% za 3 i 67.7% slobodna.U EL igra 29 minuta po mecu, i trenutno je na prosjeku od 9 poena, uz postotak suta 50% za 2, 32.4% za 3 i 82.4% slobodna.Odigrao je 16 utakmica u EL i njih 10 je zavrsio ispod ove granice poena.Ove sezone protiv Zvezde je u prvom mecu postigao 3pts ta 27 minuta, a u drugom 9 za 32 minuta.Misljenja sam da ce veceras imati puno vise posla u defanzivi, tako da bi po mom misljenju trebao u under.