- 08 Jun 2016, 11:07
@jopa
Delimicno se slazem sa tim prolazima. Kad sam sastavljao tu neku moju listu razmisljao sam o tim scenarijima za 4 najbolja treca mesta. Zakljucak je da je vrhunska fora odradjena...iz dva razloga:
1) Nije unapred definisan kostur nokauta i nece biti 'nebitnih utakmica' u trecem kolu
2) Motivisu se ekipe da igraju iskljucivo na pobedu umesto nekog iksa koji zadovoljava obe strane
E sad...dolazim do toga da su dve najlosije treceplasirane ekipe iz grupa u kojima su ekipe iz treceg i cetvrtog sesira najizjednacenije i odigrace X (jer sa tri boda skoro sigurno idu dalje). Tu mi se namece Island-Madjarska i Albanija-Rumunija.
Inace, po ovoj logici ocekujem bunkerisanje losijih ekipa protiv favorita (zbog jaaako bitne gol razlike) i goleade u 'derbijima zacelja'.
Najpovoljniji raspored u toj prici je u grupi B (Vel, Slo, Eng, Rus) gde u prvom kolu igraju Vels-Slovacka i ko pobedi verovatno prolazi dalje (znaci gg3+ minimum). Slicno je i u E grupi (Irs, Sve, Ita, Bel) gde igraju Irska-Svedska prvo kolo.
U grupama C i F su zanimljivi susreti u drugom kolu (Ukrajina-S.Irska i Island-Madjarska). E da...grupu D ne diram sigurno, tu mi nista nije jasno. Bukvalno me nista ne bi iznenadilo.
Al sam se raspisao