Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By derrick_rose
MvP39 said

Mavericks said

Nene je krilni centar ...

Cuvat ce ga REGIEEE !

Istina je da se Nene vodi kao PF u Wizardsima, ali on je "po prirodi" C, a i vecinu utakmice igra na toj poziciji, radi sto centar radi i cuvaju ga protivnicki centri. Napisao si da ce ga cuvati Evans (eto ubacio sam to gore), ali obriso sam ti to jer informacija nije toliko tocna koliko si ti u nju uvjeren, a uz to zauzeo si cijelu stranicu sa tim quotom. Pogledaj malo sazetke utakmica izmedu Brooklyna i Wizardsa, na pocetku utakmice Lopez cuva Okafora, a sto se nakon tih prvih nekoliko minuta dogada ? Ostatak utakmice Lopez je na Neneu iz vise razlicitih razloga. Ne toliko bitna stvar je da je Nene za par cm vislji od Okafora, a po meni i snazniji. A evo par bitnih stvari, Okafor igra 26 minuta po utakmici, sto znaci da se on i Nene ne srecu tolko cesto u igri, tj. nerjetko se mijenjaju. Znaci kad je Okafor vani Lopez se pomice na Nenea, a Evans ide na nizeg igraca. Ista je stvar i sa druge strane, mozda malo ne logicna, ali tako su radili Netsi. Evans igra 22 minute po utakmici sto ce takoder znaciti da je Lopez u igri dok je Evans na klupi i to recimo 10-ak minuta, ako ne i vise. Stvar koju sam primjetio i koja mi je bila cudna, ali dobra za ovaj par je ta da se Lopez pomice na Nenea, a Gerald Wallace odlazi na Okafora. Po meni to pomicanje moze biti iz jednog razloga, Wallace je preslab i prenizak za Nenea, a Okafor nije neka masina u napadu.

Vidim da nitko ne spominje da se Boston - Atlanta i Golden State - Houston igraju na americkoj nacionalnoj televiziji ESPN-u. Zaboravio sam to napisati u analizi za Curry-a. Kao sto vec znate zvijezde cim igraju na televiziji odmah se nabriju i nazabijaju, sto mi super ide uz Curry-a. Jedino sto mi smrdi je ta tekma Boston - Atlanta, mislim da njima prijenos na televiziji nece znaciti puno.

da,obe su na nacionalnoj tv pa prema tome curry bi mora ic over jer se ocekuje kosijada teska,ko i harden na drugoj strani... a sta se tice bos-atl,svi znamo kome ce znacit igrat na nac.tv-KG-u,taj je uvik napaljen pa mozda napokon neko horforda zaustavi..
By Stockton to Malone
#6166 Horford Al(-19,5+)-Bos-Atl OVER
Ovo igram na osnovu informacije da Hawksima večeras nedostaju Pachulia i Ivan Johnson, dva visoka igrača. Hawksi od vislokih igrača sada ostaju samo na Horfordu, Smithu i backupima Scottu kojeg su vratili iz D-lige i Francuzu Petrou koji je ionako igrač za garbage time.
Horford je u odličnoj formi, za mene trenutno najdominantniji C u NBA. U zadnje 3 utakmice je na prosjeku od 21 poen, a u zadnjih 5 na 23 poena. Bolje igra u gostima nego kod kuće i postiže 18 poena, ekipama sa Istoka 16. Večeras ga sigurno očekujem na 40-ak min, ako sve bude regularno i ne bude blowouta. Celticsi sa C primaju 17.5 poena.
Čuvat će ga KG i Wilcox vjerojatno, i cijenim obojicu kao defendere, ali Horford igra stvarno dobro. Odlično koristi svoj šut sa posta, u zadnje vrijeme nešto manje igra ispod obruča, ali i u tim situacijama koristi svoje finte, i ima dobru igru leđima. Uz to, sa Josh Smithom čini svakako najbolji centarski duo, da im je još jedan solidan SF Atlanta bi imala jeben frontcourt. Gledao sam Boston protiv Indiane i nisu me impresionirali obranom na C. Dopustili su Hibbertu da se razmaše, posebno na početku, imao je hrpu ofenzivnih skokova i dominirao im je u paintu. Poslije su Hibberta suigrači zaboravili, jer ipak George, West pa i Hill imaju napadački primat kod Pacersa. Horford je zato uz Smitha prva napadačka opcija Hawksa i očekujem da odigra u skladu sa formom protiv Celticsa koji više ne igraju onako tvrdu obranu kao nekad.

Sacr/Phoe(107,5)-Sacramen OVER
Njih pratim već duže vrijeme sa različitim overima i ispoštovali su me u većini slučajeva, iako ne i zadnji put protiv GS-a. Kod kuće u prosjeku zabijaju 103 poena, u zadnjih 5 čak 108. Phoenix dopušta u gostima 103 poena prosječno iako su u posljednje vrijeme zaigrali obranu.
Kingsi su Kingsi, već duži niz godina, još od one petorke Bibby-Christie-Stojaković-Weber-Divac za koju smo svi navijali jer su igrali uvjerljivo najbolju košarku. Ali ta ekipa je imala kemiju i kvalitetu, ova nema, i zato igraju napadačku, divlju košarku, sa napadima od 10-ak sekundi, bez šablona gdje svatko radi što želi. Cousins tako šutira trice, Salmons se pretvara u profi scorera, Evans statira a Chuck Hayes šutira sa posta. Ipak jednu stvar rade dobro što se vidi iz statističkih brojeva. Trpaju! To rade dobro, i imaju takav profil igrača. Omaleni Thomas daje taj brzi ritam na PG, zuji kao pčela okolo, Thornton ulazi s klupe i pogodi 3-4 trice, Evans istrči pokoju kontru i nekad si iskreira šut kao u najboljim rookie danima, Cousins ako ga ne prespoji u glavi odradi svoje pod obručem, a tu je i ostatak ekipe koji ej napadački dosta solidan Patterson i Douglas su došli iz Houstona i bit će dobra pojačanja, posebno u napadu, prevara od igrača Fredette može također ubaciti poneku tricu, itd.
Sunsi su u velikim problemima zbog izostanka Gortata. U ovoj ekipi su jednio on i Dudley mogli odigrati kakvu takvu obranu, i svakako će sada biti propuh u reketu i ne predstoji im svijetla budućnost. Možda bi bilo dobro odigrati na Cousinsa over baš zbog izostanka Gortata, ali i J. O`Neala koji također neće igrati jer mu je kćer u bolnici na operaciji srca. Phoenix je dolaskom Huntera na mjesto trenera i počeo nešto igrati, ali teško će se oporaviti od ovakvog udarca, a mislim pritom na ozljedu Polish hammera.
By comi
#6167 Evo od mene jedan par za danas... Uvijek volim staviti par koji nitko ne stavlja...

Luis Scola over 12,5 @ PSK

Gortata više ove sezone nema pa će glavno oružje u reketu biti Scola.. Dragič će opet biti zaokupljen asistiranjem pa će umjesto lopte za Gortata, kojih je otprilike 9 po utakmici, slati na Scolu.. Odmah moram reći kako niti drugi centar Jermain O'Neal neće igrati... Markieff Morris će igrati PF, a Scola seli na centra večeras što znači da će dobivati Dragičeve lopte... Ove godine je zabio 14 i 21 poen Sacramentu u dvije utakmice gdje je Gortat igrao i Gortat uzeo svoj prosjek.. Sacramento je loša obrambena ekipa i na centru dopuštaju 19 poena... Cousins dosta često upada u probleme s faulima, a Scola je vrlo dobar izvođač slobodnih... Ne znam što da više pišem :) Meni je ovo vrlo lijep par i kladionice su dale barem 2-3 poena manju granicu...
By comi
#6168 @Stockton to Malone

Treba Cousinsa odigrati definitivno, Scola će ga čuvati, a svi znamo da nije neka velesila u obrani, hehe, svaka čast za analizu za Sacramento... http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif
By UncleDrew
#6169 Pozdrav svima pratim vas neko vrijeme i odlučio sam se uključiti u rasprave i tako da očekujte od mene parove svakodnevno,dugo pratim NBA i nadam se da cu biti od pomoći kao sto ste i vi bili meni dakle za danas igram :
29,5/Durant K. (OKL) manje 1,85
27.5/Westbrook R. (OKL) manje 1,85
13.5/Vučević N. (ORL) manje 1,85
Kladionica Favorit
Za početak mislim da su ovo odlične granice na Oklahomin duo s obzirom da igraju s najlošijom momčadi lige i ne vjerujem da ce previse forsirati vidim da su vec stavljani tako da ne treba puno pametovati oko njih, a sto se tice Vučevića mislim da ce tesko izaci na kraj sa Hibbertom i sa obranom Indiane koja je zna se jedna od najboljih a moguc je i blowout sto je jos jedan + za ovi par iako je odigrao odlično zadnju utakmicu protiv Miamia sa 25 koša i čak 21 skokom mislim da ce tesko to ponoviti i danas ,osim ako ne bude napaljen jer ga je James pohvalio nakon zadnje utakmice,toliko od mene sretno svima
By slaven96
#6170 (17.5)PHI - Holiday J. Tip:VIŠE 1.85

U prošloj utakmici protiv Miamija je upisao 21 poen od 90 poena ekipe. U zadnjih 5 utakmica bilježi 18 poena u prosjeku. Dvije od tih pet utakmica je išao ispod ove granice, ali samo zbog realizacije. Protiv Washingtona je uz šut 4/19 imao 14 poena, a protiv Atlante uz šut 3/12 11 poena što je u prosjeku 23% realizacije. No on ove sezone realizira 45%. Večeras će ga čuvati Mario Chalmers. Miami je statistički jedna od najboljih ekipa na toj poziciji, primaju samo 18.4 poena. No kada bolje pogledamo koliko su u prosjeku postizali PGovi suparničkih igrača, vidjeti ćemo da Super Mario i nije baš najbolji obrambeni. Nelson 16 poena (prosjek 14 poena), Rubio 14, Evans 26, Kidd 14, Conley 14, Irving 17 (šut 6/16), N. Robinson 14 (ekipa ukupno 67), Westbrook 26, Lillard 33, Nash 15, Lin 13 (šut 3/10), Kemba 11 (22 minute). Od 12 nabrojanih igrača, 9 ih je sigurno prešlo granicu koja im je bila postavljena u kladionici (Lin je bio na granici, ne znam je li ispod ili iznad). Nadam se da će ga ići šut i da nas neće izdati večeras. Sretno :)
By FamilyGuy
#6171 Jučer 3/4 zeznuo je samo Westbrook koji je ostao na 21 poen unatoč odličnoj 1/4 u kojoj je zabio 15. Tko zna da nije krivo stao u duelu sa Shumpertom bi li to promjenilo sudbinu mnogih listića na ovome forumu :) . Za danas prebogata ponuda, nadam se da su ova 4 para koja sam izabrao dobitna pa krenimo redom.

Boston-Atlanta 1 1,60

Utakmica je na nacionalnoj televiziji (ESPN) kao i utakmica Golden State-Houston za one koji po tom kriteriju biraju over poena eto korisne informacije za njih. Boston je u zahuktaloj seriji u gostima svladali i 76erse i Indianu. Prvi je ovo susret ovih dviju momčadi u Bostonu nakon što su odigrali već dva susreta ove sezone u Atlanti rezultat je 1-1. Trenutna forma na strani je domaćih kao što sma spomenuo dvije gostujuće pobjede i unatoč izostanku Rajon Ronda Boston igra vrlo dobro kod kuće imaju vrlo dobar skor 21-9. Atlanta trenutno ima tri poraza zaredom u gostima, nakon što su prethodne tri gostujuće utakmice ostvarili tri pobjede. Niz poraza prekinuli su pobjedom na domaćem parketu protiv 76ersa. U ovome susretu prednost dajem Bostonu koji igra vrlo dobro, Garnett i Pierce odlično predvode momčad i očekujem da večeras nanesu četvrti poraz u gostima zaredom Hawksima.

Paul Pierce 18,5 Više 1,85

Posljednje dvije utakmice Pierce je završio ispod 20 poena. Protiv Philadelphie u utorak dao je 18, Indiani je zabio 13 poena. No prije tih utakmica Pierce je u 4 od 5 utakmica ubilježio 20+ poena. Večeras očekujem da Pierce provede na parketu 30+ minuta što bi trebalo biti dovoljno da zabije barem 19 poena. Kod kuće u prosjeku zabija 19,5 poena. Atlanta nema igrača koji bi mogao usporiti Pierca i relano je da večeras zabije i preko 20 poena.

Brooklyn (h-5,5) Washinghton 1 1,85

Netsi su kod kuće zaredali sa lošim rezultatima, imaju tri poraza zaedom (Houston, Memphis,Dallas). Prekid crne serije nudi se večeras kad stiže u Barclays Centar najlošija gostujuća momčad lige koja dolazi i vrlo vjerojatno bez ponajboljeg igrača u momčadi rookiea Beala. Ove sezone Wizardsi su pobjedili u tek 5 od 28 utakmica u gostima. Netsi su upali u crnu seriju što se tiće rezultata kod kuće, ali u gostima su svladali Hornetse i Bobcatse. Momčad Netsa je puno kvalitetnija, Williams igra jako dobro, budi se pomalo i Joe Johnson standardno dobar je i Brook Lopez sve to protiv loših Wizardsa u gostima trebalo bi biti dovoljno za konačno slavlje pred domaćom publikom. Milsim da Netsi bez većih problema mogu pobjediti večeras sa najmanje 6 razlike.

James 26,5 Manje 1,85

Posljednji par večeras je under poena na Jamesa. Miami igra još jednu laku utakmicu na svom parketu. Protiv Orlanda umjesto odmaranja svojih ključnih igrača, Heat se doveo u nezgodnu situaciju i umalo prekinuo niz pobjeda protiv trenutno najlošije momčadi lige. 76ersi su također u slobodnom padu što se tiću forme ova sezona trebala je donjeti barem playoff, a trenutno su daleko od toga. Mislim da je susret protiv Orlanda bilo upozorenje Heatu da večeras odigra ozbiljniju utakmicu iako su nerijetko ove sezone već imali probleme sa outsiderima nadam se da će večeras to biti drugačije i da će James odmarati zadnju četvrtinu i ostati ispod ove granice.

Kladionica: PSK
By Mario
#6173 Juce samo CP3 zeznuo,danas idemo u nove bitke sa kladarom i pokusat cu danas pogodit 3 para,2 iz NBA i 1 iz NHL-a:

Duel:L.James-S.Curry 2,1.85 K.Durant 29.5 MANJE 1.85 Colorado-Chicago X2,1.40(nhl)

Danas Miami igra protiv prelaganog protivnika,Philadelphije,koja ima oko 10 poraza u nizu,ja nekako mislim da ce James igrati 3/4,da ce se zadnju odmarat,te mislim da ce danas vise ic asistirat.Golden State danas igra protiv defanzivno loseg Houstona,te ce Curry danas svojim ulazima i tricama biti kljucan igrac Warriorsa u danasnjoj utakmici na veliki broj poena,te bi po meni Curry danas trebao imati vise poena od LeBrona.

OKC danas igra protiv PRESLABE Charlotte koja najgora momcad u NBA.Danas bi se moglo od Westbrooka ocekivati puno suteva,zato jer je juce odigrao katastrofalno drugo poluvrijeme te ce ga danas cuvati Walker,los branic.Danas ce cilj OKC-a biti da odmore Duranta kojega ne zanimaju ovakvi tipovi utakmica te bi on trebao danas dati oko 20-25 poena,a danas bi Westbrook trebao biti gl.igrac OKC te njihove rezerve koje predvodi Martin.

Chicago ove sezone ima nevjerojatan niz 27 utakmica su igrali X ili su dobili te mislim da ce se danas taj niz nastaviti,prekjuce su igrali proti Colorada i sretno su dobili 3:2,te mi je X nekako najrealnija opcija danas i nece im valjda stati niz bas kad meni treba.
By UncleDrew
FamilyGuy said

Jučer 3/4 zeznuo je samo Westbrook koji je ostao na 21 poen unatoč odličnoj 1/4 u kojoj je zabio 15. Tko zna da nije krivo stao u duelu sa Shumpertom bi li to promjenilo sudbinu mnogih listića na ovome forumu http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif . Za danas prebogata ponuda, nadam se da su ova 4 para koja sam izabrao dobitna pa krenimo redom.

Boston-Atlanta 1 1,60

Utakmica je na nacionalnoj televiziji (ESPN) kao i utakmica Golden State-Houston za one koji po tom kriteriju biraju over poena eto korisne informacije za njih. Boston je u zahuktaloj seriji u gostima svladali i 76erse i Indianu. Prvi je ovo susret ovih dviju momčadi u Bostonu nakon što su odigrali već dva susreta ove sezone u Atlanti rezultat je 1-1. Trenutna forma na strani je domaćih kao što sma spomenuo dvije gostujuće pobjede i unatoč izostanku Rajon Ronda Boston igra vrlo dobro kod kuće imaju vrlo dobar skor 21-9. Atlanta trenutno ima tri poraza zaredom u gostima, nakon što su prethodne tri gostujuće utakmice ostvarili tri pobjede. Niz poraza prekinuli su pobjedom na domaćem parketu protiv 76ersa. U ovome susretu prednost dajem Bostonu koji igra vrlo dobro, Garnett i Pierce odlično predvode momčad i očekujem da večeras nanesu četvrti poraz u gostima zaredom Hawksima.

Paul Pierce 18,5 Više 1,85

Posljednje dvije utakmice Pierce je završio ispod 20 poena. Protiv Philadelphie u utorak dao je 18, Indiani je zabio 13 poena. No prije tih utakmica Pierce je u 4 od 5 utakmica ubilježio 20+ poena. Večeras očekujem da Pierce provede na parketu 30+ minuta što bi trebalo biti dovoljno da zabije barem 19 poena. Kod kuće u prosjeku zabija 19,5 poena. Atlanta nema igrača koji bi mogao usporiti Pierca i relano je da večeras zabije i preko 20 poena.

Brooklyn (h-5,5) Washinghton 1 1,85

Netsi su kod kuće zaredali sa lošim rezultatima, imaju tri poraza zaedom (Houston, Memphis,Dallas). Prekid crne serije nudi se večeras kad stiže u Barclays Centar najlošija gostujuća momčad lige koja dolazi i vrlo vjerojatno bez ponajboljeg igrača u momčadi rookiea Beala. Ove sezone Wizardsi su pobjedili u tek 5 od 28 utakmica u gostima. Netsi su upali u crnu seriju što se tiće rezultata kod kuće, ali u gostima su svladali Hornetse i Bobcatse. Momčad Netsa je puno kvalitetnija, Williams igra jako dobro, budi se pomalo i Joe Johnson standardno dobar je i Brook Lopez sve to protiv loših Wizardsa u gostima trebalo bi biti dovoljno za konačno slavlje pred domaćom publikom. Milsim da Netsi bez većih problema mogu pobjediti večeras sa najmanje 6 razlike.

James 26,5 Manje 1,85

Posljednji par večeras je under poena na Jamesa. Miami igra još jednu laku utakmicu na svom parketu. Protiv Orlanda umjesto odmaranja svojih ključnih igrača, Heat se doveo u nezgodnu situaciju i umalo prekinuo niz pobjeda protiv trenutno najlošije momčadi lige. 76ersi su također u slobodnom padu što se tiću forme ova sezona trebala je donjeti barem playoff, a trenutno su daleko od toga. Mislim da je susret protiv Orlanda bilo upozorenje Heatu da večeras odigra ozbiljniju utakmicu iako su nerijetko ove sezone već imali probleme sa outsiderima nadam se da će večeras to biti drugačije i da će James odmarati zadnju četvrtinu i ostati ispod ove granice.

Kladionica: PSK

lijepo rečeno i složeno ispratit cu ovo skupa s tebom i nadat se najboljem :D