Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Rockets
#63362 Reggie Jackson 19,5 OVER

Image

Danas sam se odlucio za Reggia over sa utakmice Portland - Detroit s pocetkom u 3:00 po nasem vremenu. Jackson je "vodeci" covjek Detroita, ove sezone biljezi 16 poena u prosjeku, no bitan faktor je da je ove sezone propustio cak 22 utakmice. Glavni razlozi zasto ga veceras guram u over je to sto je forma u usponu i njegov danasnji match-up u vidu Lillarda. Jackson uzima u prosjeku 14 suteva od kojih otprilike 4 budu za 3 poena, te dobije oko 2-3 slobodna bacanja po utakmici. Pogledamo li njegovu trenutnu formu kroz zadnjih tjedan dana odnosno 3 utakmice koje je odigrao, na prosjeku je od 23 poena (Charlotte - 22 , Miami - 27, Indiana - 20). Otkad je u Detroitu Jackson protiv Lillarda ima 2 overa i 1 under na danasnju granicu, ubacivao je redom 11 , 40 , 30. Kada je dao 11 poena igrao je samo 28 minuta sto ne vjerujem da ce se danas ponoviti te ga ocekujem na neke 33-34 minute. Jackson ce sigurno uzeti svoje suteve mozda i vise od prosjeka, bitan faktor bi mogla biti slobodna bacanja koja protiv portlanda izvlaci prelagano(mozete vidjeti u videu), u zadnje 2 utakmice izvukao je 7 i 8 slobodnih te je pogadao 7/8 i 7/7 u zadnjoj. Jednostavno Lillard se ne trudi u obrani pa su tako tijekom utakmice znali prebaciti i McColluma na Reggiea ili cak Crabbea,ali ni to im nije pomoglo, Jackson je jako dobar dribler, ima brzinu ima sut sa poludistance, 3 poena, dobar ulaz pod kos i igra dosta pametno. Danas ce mu dosta pomoci i Drummond u pick and roll igri koju igraju fantasticno, ako Reggie ude u reket tamo ga ceka Plumlee koji znamo kako (ne)igra obranu. Zbog svega navedenog ja ga danas vidim na najmanje 20 poena i igram ga over.

youtu.be/IBpYD5nRuOg
By Kevin Hart
Master Yoda wrote:toronto - houston, divljina u najavi. mali problem može predstavljat produžetak a bogami i put chicago-toronto koji nije mali

nisam gledao prvu utakmicu ove dvije ekipe nego sam tražio extended highlightse da vidim obrambene matchupove. ono šta mi je jako zanimljivo je kako se houston postavio, znači beverley je bio na lowryju, ariza na derozanu a harden na carrollu. tu su spomenutu utakmicu raptorsi dobili 115-102, a zanimljivo je da su lowry, derozan i harden išli u under. osoba koja je iznenadila je carroll koji je u dosta navrata bez problema probijao hardena i zabio čak 20 poena na toj utakmici. Igrao je samo 27 minuta na toj utakmici.

E sad, derozan je na 27,5 lowry na 23,5 ili 24,5 a carroll u psk-u na samo 8,5. po meni je ovo value bet. ono šta sam vidio na tim highlightsima je jako ohrabrujuće za over. ovo bi morala bit utakmica na 220+ poena i mislim da je puno sigurnije pokušat sa carrollom nego ganjat derozana ili lowryja

Secam se te uktamice, i slazem se sa tobom, odlicna njegova partija, dao je 7 poslednjih veoma bitnih poena, onu trojku kad je hjuston prisao na samo 6 razlike, 8.5 je stvarno mala granica, u mozzartu ga ni nema u ponudi.
By Miki28
Master Yoda wrote:toronto - houston, divljina u najavi. mali problem može predstavljat produžetak a bogami i put chicago-toronto koji nije mali

nisam gledao prvu utakmicu ove dvije ekipe nego sam tražio extended highlightse da vidim obrambene matchupove. ono šta mi je jako zanimljivo je kako se houston postavio, znači beverley je bio na lowryju, ariza na derozanu a harden na carrollu. tu su spomenutu utakmicu raptorsi dobili 115-102, a zanimljivo je da su lowry, derozan i harden išli u under. osoba koja je iznenadila je carroll koji je u dosta navrata bez problema probijao hardena i zabio čak 20 poena na toj utakmici. Igrao je samo 27 minuta na toj utakmici.

E sad, derozan je na 27,5 lowry na 23,5 ili 24,5 a carroll u psk-u na samo 8,5. po meni je ovo value bet. ono šta sam vidio na tim highlightsima je jako ohrabrujuće za over. ovo bi morala bit utakmica na 220+ poena i mislim da je puno sigurnije pokušat sa carrollom nego ganjat derozana ili lowryja

Pazi se tog tipa, znam da je odlicna granica s obzirom ko bi trebao da ga cuva ali opet B2B mec za njega!
Samo je jednom igrao B2B mec, prije 10 tak dana i u prvom mecu sa GS igrao 27 min i dao 13 poena a sutra sa Finiksom 18 minuta i 2 poena!
Sinoc produzeci, igrao cak 41 minut tako da ne znam ni sam dal ce i igrati vcrs a iako zaigra pitanje je koliko minuta!
Samo eto neka mala opomena jer je i meni zapao odmah za oko jutros ali sad vec vidjecu sta cu i kako
By tck1979
#63370 M.Gortat 13,5 manje
Hrvatska lutrija

Ne znam otkud su u lutriji odlučili počastiti ovolikom granicom na Gortata,u većini HR klada 12,5,u WWin-u 11,5.Mislim da će padati u toku dana kvota tako da dok je još 1,85 treba iskoristiti.
Prvo on bi trebao postići tri poena više od svog prosjeka da ovo ne prođe jer je njegov prosjek u sezoni 11,7.
Tri puta su ove sezone igrali Milwaukee Bucks-Washington Wizards i Gortat je zabijao 9,4 i 8 poena,dakle ni blizu današnje granice.Ne vjerujem pored Hensona da će se naigrati i večeras.Bucksi su 8 momčad u obrani na poziciji centra u cijeloj ligi i ne vjerujem da Gortat im može zabiti 14 poena.U svojoj ekipi u prvoj petorci Gortat je posljednja napadačka opcija,uzima najmanje lopti i ne vidim ga večeras iznad 10 koševa.

Još za danas:
Lillard 24,5 više
G.Antetokounmpo 24,5 više
Supersport
By Master Yoda
Miki28 wrote:

Pazi se tog tipa, znam da je odlicna granica s obzirom ko bi trebao da ga cuva ali opet B2B mec za njega!
Samo je jednom igrao B2B mec, prije 10 tak dana i u prvom mecu sa GS igrao 27 min i dao 13 poena a sutra sa Finiksom 18 minuta i 2 poena!
Sinoc produzeci, igrao cak 41 minut tako da ne znam ni sam dal ce i igrati vcrs a iako zaigra pitanje je koliko minuta!
Samo eto neka mala opomena jer je i meni zapao odmah za oko jutros ali sad vec vidjecu sta cu i kako

ne razumijem argument, back to back utakmice su nešto najnormalnije u nba-u. evo, derozan je sinoć odigrao 43 a lowry čak 44 minute. znači li to da nijedan od navedenih neće igrat jer kako ti kažeš "ne znam ni sam dal ce i igrati vcrs"

carroll sigurno neće večeras igrat 40+ minuta, ali nekih 25-30 sigurno dobiva i meni je to dovoljno vrijeme za zabit 9 poena preko hardena
By Irriducibili17
#63375 Evo od mene jedna brzinska:
Otto Porter Junior 14.5 over; wwin kv: 1.85
Moram jednostavno ovo da ispratim. Wizardsi su uz Netse daleko najlošiji tim po broju primljenih poena sa pozicije SF. U sezoni dopuštaju skoro 24ppg, dok u zadnjih pet mečeva ta brojka iznosi čak 28.5ppg. Ove sezone Bucksi i Wizardsi su odigrali dva meča i oba je Otto završavao preko ove granice 32pt i 18pt. Dobar atleta, zna kontru i polukontru fino da istrči, solidan prodor. Ono što je njegovo najjače oružje - šut za tri poena. Ove sezone ima odlične procente, u odnosu na dosadašnju karijeru i vidi se konstantan napredak u tom segmentu ofanzivnih sposobnosti. Rijetko koji SF ove sezone nije napunio Buckse, zadnja dva meča Anthony, Butler, Wiggins, dva puta Porter što sam spomenuo već, T. Harris, dva puta Lebron, svi oni po 25 - 30 poena.. Iako su Wall i Beal glavni potrošači lopti u Čarobnjacima, imaće teže matchup-ove večeras. Takođe tu je i Gortat koji ima najteži posao večeras. Iskreno, omišljao sam se između Portera i Morrisa, ali eto na neki osjećaj sam izabrao Otta.
Još za večeras tu je i Embiid koji mi se sviđa, a već postaje tradicionalno da igram svakog centra over protiv Netsa. Srećno!
By Kevin Hart
tck1979 wrote:M.Gortat 13,5 manje
Hrvatska lutrija

Ne znam otkud su u lutriji odlučili počastiti ovolikom granicom na Gortata,u većini HR klada 12,5,u WWin-u 11,5.Mislim da će padati u toku dana kvota tako da dok je još 1,85 treba iskoristiti.
Prvo on bi trebao postići tri poena više od svog prosjeka da ovo ne prođe jer je njegov prosjek u sezoni 11,7.
Tri puta su ove sezone igrali Milwaukee Bucks-Washington Wizards i Gortat je zabijao 9,4 i 8 poena,dakle ni blizu današnje granice.Ne vjerujem pored Hensona da će se naigrati i večeras.Bucksi su 8 momčad u obrani na poziciji centra u cijeloj ligi i ne vjerujem da Gortat im može zabiti 14 poena.U svojoj ekipi u prvoj petorci Gortat je posljednja napadačka opcija,uzima najmanje lopti i ne vidim ga večeras iznad 10 koševa.

Još za danas:
Lillard 24,5 više
G.Antetokounmpo 24,5 više
Supersport

Kao da znaju ovi smradovi iz mocarta, ubacili M.Morrisa umesto gortata... :|
By Miki28
Master Yoda wrote:
Miki28 wrote:

ne razumijem argument, back to back utakmice su nešto najnormalnije u nba-u. evo, derozan je sinoć odigrao 43 a lowry čak 44 minute. znači li to da nijedan od navedenih neće igrat jer kako ti kažeš "ne znam ni sam dal ce i igrati vcrs"

carroll sigurno neće večeras igrat 40+ minuta, ali nekih 25-30 sigurno dobiva i meni je to dovoljno vrijeme za zabit 9 poena preko hardena

Ti si neki mnogo nervozan coek, opusti se malo! Ne moras svakom nabrijano odgovarati...
Fino ti se napisalo da je covjek tek 1 B2B odigrao, imao je ozbiljne povrede i nema nikakve veze sa Derozanom i Laurijem!
Uostalom ne znam ni koji sam k.... se upustao u ovu bespotrebnu prepisku!
Cepaj i srecno
By LaVine
#63389 Kako me nerviraju ovi komentari vidjet ce mo veceras. Moze da dodje i minus; ali koji ti je argument da igra Lilard.Ako si ikada gledao Portland njemu je samo olaksavajuca okolnost sto igra jer se odbrana fokusira prvo na Lilarda a njemu ostaje vise slibodnih suteva i ulaza nego kada je sam u igri. U prve 3 cetvrtine ima veci broj upucenih suteva i vise igra protiv druge postave, i obicno je njegov over do tada vec skoro zavrsen. Njegova normalna granica je bas 23.5 kada je Lilard u timu tako da ne vidim tu value.Jedini problem sto on ne daje 30 po utakmici je sto u gustoj zavrsnici svaki napad ide preko Lilarda i tu bas siluje, a izgubili su nekoliko dobijenih utakmica bas zbog njega.
Pozovi se na odbranu, losu formu itd. Navesti da igra Lilard ili da ce neko zaustaviti od odbranbenih igraca je smijesno.
McCalum je do sada bio najzahvalniji igrac za over i ne vidim nijedan razlog da se odigra under.
Odnosi se na analizu pa komentar na repliku Kevin HArta