Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By NBA Knight
#6757 Evo još jedne teme koja će pomoći djeljenju informacija i širenju znanja među forumašima. Kao što znate neki od vas gledaju stalno utakmice, neki će ih gledati danas, neki sutra, neki su jučer, ali zbog velikog broja utakmica, a i vaših obaveza čak i najveći zaljubljenik nije u stanju gledati sve. Zato sam odlučio otvoriti ovu temu u kojoj ćete moći napisati vaša zapažanja ili bilješke koje ste zapazili gledanjem utakmica uživo. Ne moraju to biti neki ogromni postovi u kojima je sažeta cijela filozofija, nego mogu biti i vrlo kratke bilješke koje ste primjetili, a koje mogu biti korisne.

Npr. očekivao sam da će X igrača čuvati X igrač, ali ipak nije tako jer ga čuva taj i taj, ova ekipa jako dobro/loše brani pick and roll, ova ekipa jako dobro/loše reagira na zonu, iznenadila me dobra obrana X igrača na X igraču itd. Vjerujem da ste shvatili na što sam mislio.

Poanta je da se većina znanja stječe preko praćenja utakmica uživo gdje se konkretno vidi kako tko funkcionira na terenu. Ja mislim da bi nam ova tema mogla dosta pomoći i omogućiti da zajedno pokrijemo puno veći broj utakmica nego što bi to mogli individualno i možemo ovu temu pretvoriti u malu knjižicu znanja s korisnim informacijama.

Nadam se da vam se sviđa ideja i da ćete ju prihvatiti na pravi način http://nbaknights.com/wp-content/sp-resources/forum-smileys/sf-laugh.gif
By Master Yoda
NBA Knight said

Evo još jedne teme koja će pomoći djeljenju informacija i širenju znanja među forumašima. Kao što znate neki od vas gledaju stalno utakmice, neki će ih gledati danas, neki sutra, neki su jučer, ali zbog velikog broja utakmica, a i vašim obaveza čak i najveći zaljubljenik nije u stanju gledati sve. Zato sam odlučio otvoriti ovu temu u kojoj ćete moći napisati vaša zapažanja ili bilješke koje ste zapazili gledanjem utakmica uživo. Ne moraju to biti neki ogromni postovi u kojima je sažeta cijela filozofija, nego mogu biti i vrlo kratke bilješke koje ste primjetili, a koje mogu biti korisne.

Npr. očekivao sam da će X igrača čuvati X igrač, ali ipak nije tako jer ga čuva taj i taj, ova ekipa jako dobro/loše brani pick and roll, ova ekipa jako dobro/loše reagira na zonu, iznenadila me dobra obrana X igrača na X igraču itd. Vjerujem da ste shvatili na što sam mislio.

Poanta je da se većina znanja stječe preko praćenja utakmica uživo gdje se konkretno vidi kako tko funkcionira na terenu. Ja mislim da bi nam ova tema mogla dosta pomoći i omogućiti da zajedno pokrijemo puno veći broj utakmica nego što bi to mogli individualno i možemo ovu temu pretvoriti u malu knjižicu znanja s korisnim informacijama.

Nadam se da vam se sviđa ideja i da ćete ju prihvatiti na pravi način http://nbaknights.com/wp-content/sp-resources/forum-smileys/sf-laugh.gif

bravo, odlična ideja, podržavam u potpunosti
By Globetrotter
#6902 eo napisat cu za pocetak nesto sto sam uocio gledajuci sinoc Oklahoma-Utah,inace sam navijac OKC-a i gledam bas svaku njihovu tekmu i u sinocnjem dvoboju su me iznenadili krilni centri Utah,znaci Millsap i Favors koji ga mijenja sa klupe u smislu obrambene igre,istina Ibaka je imao cak i vrlo dobar sut 4/6 ali su i on i Perkins pod kosem ukupno zaradili 6 blokada od Millsapa a pogotovo Favorsa koji ih je skupio 5..tako da mi je ovo neki vodic za sljedece tekme Utaha protiv slabijih ekipa,ipak su sad igrali protiv jednog od najboljih Ibake te u tekmama protiv slabijih ekipa to ce se sigurno vidit..

Cini mi se da sam prvi sa nekom informacijom na ovom topicu pa se nadam da nisam fulao temu i da ce nekom pomoci.
By comi
#6916 Globetrotter me pretekao, baš sam htio napisati prvi, haha, šalim se... :)

Oklahomu sam ove godine iz navike naučio na kladionici igrati na sljedeći način... Kada izgube od nekoga, a sljedeću igraju kod kuće i veliki su favoriti, igram hendikepe jer je to inače razbijanje, a tako je bilo i sinoć... A kada igraju "velike" utakmice, nerijetko izgube, nemoćni su u napadu protiv jačih obrambenih ekipa, to je nekakvo moje viđenje... A ovo je izjava Scotta Brooksa...

Scott Brooks (trener Oklahome): "Naši visoki igrači odradili su veliki posao. Posebno treba istaknuti Kendricka Perkinsa koji je briljirao, ne samo u zaustavljanju svojeg igrača (Jeffersona) već držeći na okupu cijelu obranu. Nije dopuštao lagane poene protivniku i još jednom je pokazao da nosi našu obranu."

Ako se pod hitno nešto ne popravi u Oklahomi, teško će oni do finala zapada, a kamoli do osvajanja ove godine... Male ekipe ubijaju, ali ih nema u važnijim utakmicama...
By tininho
#6926 ja ovog brooksa ne kuzim, njegova rotacija po meni nema nikakvoga smisla. znaci vadi duranta 4 min prije kraja prve tako da moze igrati cijelu drugu, onda westbrook igra cijelu prvu i u drugoj ulazi negdje 7 min prije kraja. znaci od moguce 24 minute tvoja dva najbolja igraca i najjaca petorka igraju zajedno 15 minuta? tako je bilo protiv Spursa i tada su i napravili seriju 50 0 valjda
By Stockton to Malone
tininho said

ja ovog brooksa ne kuzim, njegova rotacija po meni nema nikakvoga smisla. znaci vadi duranta 4 min prije kraja prve tako da moze igrati cijelu drugu, onda westbrook igra cijelu prvu i u drugoj ulazi negdje 7 min prije kraja. znaci od moguce 24 minute tvoja dva najbolja igraca i najjaca petorka igraju zajedno 15 minuta? tako je bilo protiv Spursa i tada su i napravili seriju 50 0 valjda

Ne slažem se, i za mene je rotacija sasvim logična. Ne vadi ga 4 min prije kraja već 2 ili 3, a razlog je sasvim jednostavan. Cilj je u svakom momentu imati jednog od dvojice (Westbrook ili Durant) na parketu, a istu stvar radi i Spoelstra u Miamiju sa trojcem James-Wade-Bosh. Kada se Durant vrati tada je obično protivnički second unit na parketu i onda on može održavati nivo igre bolje nego Wes. Baš kao što to i James radi kada je second unit Miamija na parketu, a Wade i Bosh na klupi.

Upitno je i koja je to najjača petorka. trener mora biti fleksibilan sa rotacijama, koje često ovise i protiv koga se igra, i one ne moraju uvijek biti iste i mogu ovisiti o milijun stvari i događanja na terenu. Npr. Vince Carter trenutno po meni zaslužuje biti u starting 5 Dallasa, posebno kada nema Mariona, al nije nego počinje Crowder. Ista stvar je bila sa Bullsima i Tonijem.
By tininho
#6948 sve to stoji, ali miami ima rotiaciju od tri glavna igraca, OKC od dva. kada je bio Harden to je bilo drugacije i onda ne samo da je imalo smisla nego je bila zapravo odlicna taktika. vidis i sam da u svim derbijima treneri suparnickih momcadi slazu taktiku bas na tome podatku. recimo OKC ubija Spurse, dogodi se ta rotacija i Spursi naprave seriju 24 2
By Stockton to Malone
#6969 Zaboravljaš Kevina Martina... Njega se često zaboravlja,a glavni razlog je two man play igra Oklahome. Tamo zapravo u napadu igraju Durant i Westbrook, i to stupidne izolacije, a ostatak društva ko j. Ne znam do koga je, do Brooksa ili do njih dvojice, ali Harden je prošle godine imao puno više lopti od Martina. Nema sumnje Martin je slabiji igrač od Hardena, nekompletniji, slabiji penetrator, ali je zato puno bolji šuter, posebno spot up, tako da ne bih podcijenio njega kao bitnu rotaciju, ipak se radi o 6. igraču.

A ta serija o kojoj pričaš je možda samo izoliran slučaj, ali možemo pratiti Thunder nekoliko utakmica pa vidjeti.
By MvP39
#7099 Howard je napravio 2 faula na pocetku utakmice i trener ga je izvadio van te stavio Jamisona. Zanimljiva mi je rotacija u obrani, World Peace ide na centra, a Jamison na PF. To je super za protivnicke centre jer je World Peace dosta slabiji i nizi od vecine centara, te su moguci fauli sto bi dovelo protivnickog centra na liniju slobodnih. Ako netko jos moze izvuc neku dobru stvar iz ovoga super, ali relativno dobar potez D'Antonia.