Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By tonyflash
#7115 Sinoć :
Henderson 13,5+ =22
Wall 15,5+ =29
MWP 12,5+ =19
Dragić 10,5+ =21
Boozer 15,5+ =21

Ulog 4,5 KM, dobitak 85,05 KM = 314 KN. Konačno! :D
By Master Yoda
MasterYoda said

ja nikako da spojim 3 dobitna dana zaredom, pogodim 2 puta zaredom pa treći put padnem i tako već 10-ak dana, po tom nizu bi danas trebao pogodit pa evo mojih parova za danas i unaprijed se ispričavam ako je ove parove već netko analizirao( a pretpostavljam da je) jer nisam gledao ničije postove danas pošto sam tek sad došao kući:

Carlos Boozer (-16,5+) više 1,85

Boozer je u dosta dobroj formi, pogodio sam ga over prije 2 noći kada su igrali protiv Kingsa u utakmici u kojoj su Bullsi teško poraženi i sumnjam da će tako očajnu igru ponovit noćas protiv Warriorsa koji primaju kod kuće čak 20 koševa u prosjeku s njegove pozicije, protiv sebe će imat Davida Leeja koji mu nebo trebao predstavljat veliku prepreku pošto nije neki dobar obrambeni igrač, ove sezone su igrali već jednom i tada je Boozer zabio samo 15, ali uz katastrofalan šut 7/21, čisto sumnjam da će noćas ostat ispod ponuđene granice ako uzme toliko puno šuteva tako da je ovo za mene jako siguran over

Dion Waiters (-17,5+) više 1,70

u Irvingovoj odsudnosti Waiters se prometnuo u prvu violinu svoje momčadi i uzima puno više šuteva nego inače, noćas Cavaliersi gostuju kod Dallasa koji je sinoć imao tešku utakmicu kod Spursa i ne vjerujem da će Dallas to uvjerljivo riješit u svoju korist tako da se ne bojim blowouta.Isto tako Mavericksi su jako loša obrambena momčad i ne postoji nijedan obrambeni specijalac u njihovoj momčadi, Waiters je u zadnje 2 utakmice zabijao 21 i 20, jedino što bi možda moglo ići protiv ovog para je iznenađujuće mala minutaža u te zadnje 2 utakmice u kojima je prebacivao ovu marginu, naime u zadnje 2 utakmice je proveo samo 29 minuta u prosjeku na parketu, ali je uspio prebacit granicu, tako da mislim da će mu i danas to poći za rukom protiv užasne obrane Dallasa

kladionica: Favorit
ulog: visoki

WINNNNNNN
By mhkladionicar
mhkladionicar said

Košarka, NBA
01:30 Dion Waiters (Dallas - Cleveland) over 17.5 DA @ 1.85

dallas veceras kod kuce docekuje cleveland koji ce biti bez irvinga procjenjuje se oko 3,4 sedmice samim tim ostaje dosta prostora za waitersa koji i kada igra irving uzima dosta suteva i ide dosta na ulaze pod kos i tako dobije dosta faulova,u dobroj je formi u zadnje dvije je zabio 20 i 21 poen iako nije imao toliko dobar sut prelazio je ovu granicu bez problema,veceras igra protiv dallasa koji slabo brani njegovu poziciju waiters je pokazao da lagano prolazi kroz njihovu odbranu igrali su vec jednom ove sezone i zabio im je 16 poena a jos je irving igrao u toj utakmici i uzeo 21 sut,waiters je imao slab sut tu utakmicu cak 4/16 veceras je on glavni igrac i vecina napada ce ici preko njega ocekujem od njega najmanje 18 poena sigurno ce opet imati dosta slobodnih bacanja i uz normalan sut bi mogao opet na 20+ veceras

sta cemo jos za veceras dosta dobra ponuda ja bi igrao jos horforda over 17.5 ne vidim u phoenixu trenutno igraca koji ga moze cuvati gortat je out izgleda da ce poceti jermaine od pocetka ali vidjet cemo horford im je zabio vec ove sezone 20 poena u toj utakmici je igrao gortat kad vidim samo da im je asik zabio u zadnjoj 14 poena za 26min sta onda ocekivati od horforda treba jos napomenuti da ce Jeff T i Josh smith vjerovatno igrati veceras

i za treci par se dosta mislim jer ce mi ovo biti glavni tiket jedan sam vec igrao (durant under 27.5 afflalo under 16.5 i scola under 12.5) na ovaj tiket bi stavio boozera over 16.5 ne volim ga bas licno igrati iako je sve jasno za njega veceras i jednostavno je prva napadacka opcija bullsa ove sezone im je zabio vec 15 poena iako je imao dosta slab sut 7/21 i tesko se moze desiti da ce takav sut ope ponoviti i veceras tako da je ove rvrlo vjerovatan,
onda mi se i henderson svidja over 15.5 iako mi je krivo sto nemam granicu od 13.5 jer vidim da neke kladionice tu granicu imaju u ponudi,hendersona sam gledao zadnje tri utakmice i primjetio sam da je uz walkera trenutno glavni igrac bobcatsa uzima dosta suteva i u dobroj je formi u zadnjoj je zabio bostonu 35 poena prije toga washingtonu 17 i oklahomi 21 interesanto je da je i clippersima zabio 24 poena,vidi se da se radi o odlicnom igracu e sad je pitanju hoce li i veceras preo 15.5 da je granica 13.5 uzeo bi ga sigurno ovako se vec malo mislim
i za kraj bi spomenuo walla vidim neke kladionice nude granicu 18.5 sto je po meni smijesno jer su podigli granicu za cak 4 poena,fortuna winn nudi 14.5 sto je dosta dobro za over isto mi je prihvatljivo 15.5 a kod 16.5 se vec mislim mene vuce over da odigram jer znam kakav je on igrac i pratio sam ga vise puta prosle godine kada je redovno davao preko ove granice imao je cak prosjek oko 18 poena ako se dobro sjecam,ove sezone je imao problema sa povredom ali se polako vraca i odigrao je zadnje dvije utakmice na vrhunskom nivou zabio 23 i 27 poena Vasquez je dobar odbranbeni igrac ali zadnji put mu je wall zabio 26 poena tako da je ovaj par bolje preskociti ili odigrati over mene vuce osjecaj za overom ako ima neko komentar neka slobodno kaze koga da stavim na glavni tiket uz horforda i waitersa.
boozera,walla ili hendersona :/

sta reci dosta toga je proslo waiters,henderson,wall,boozer,durant,scola ali na kraju me na jednom obori horford samo 4 poena u 1pl u 2pl 12 i to za 15min ne znam sta da kazem na to realno je trebao u over da je bar igrao zadnjih 5min sigurno bi zabio jos jedan :(
a za afflala nemam komentara sinoc sam bas na chatu pisao kako ce u over i on bas ode u over iako je odlicno poceo imao 2 poena i 2 faula njega nikad vise na tiket dva puta sam ga igrao over dva puta promasio dva puta igrao under isto oba puta masio znaci lik je od danas na crnoj listi kao i ginobili
By hardek
hardek said

Rubio over 13,5 - tu je sve objašnjeno već, rubio u jako dobroj formi i čuva ga očajni Lin. Očekujem ga na oko 16,17 poena

L. James over 26,5 - ovo igram iz razloga što ne vjerujem da Miami može zauvijek pobjeđivat, Bucksi nisu loša momčad i mislim da mogu se zadržat u nekakvom egalu dovoljno da James prebaci ovu granicu. Jamesa nema ni izbliza ko zadržat u momčadi Bucksa. Zadnjih par utakmica James nije imao bajan šut, al danas očekujem da se to promjeni.

ulog : srednji
klada : ss

Rubio 14
James 28

WIN :D
By canca
#7123 prosla dva tiketa, jako fina vecer a da je dobio gsw savrseno bi bilo..

rubio over + waitres over + kerber-wozniacki over

walker over + atlanta over + nash over + washington 1x
By melo7
melo7 said

WEST 16.5 VIŠE
odmah na prvu mi se ucinio dosta sigurnim jedino se bojim blowouta, znaci uzeo sam ga iz razloga sto ce na danasnjem mecu bit dosta dobrih duela a ne vidim nekog ko bi mogao primit westa, howard ce na hibberta, metta na georga, i west mi izmedu njih ostaje sam i dosta sam siguran da ovo danas prolazi, samo se bojim blowouta jer onda nece morat ni igrat ni zabijat. u zadnjih 5 tekmi ne briljira nesto ali uvijek uzme svoju porciju suteva, njih 14 po tekmi + 4 bacanja. georga ce primit metta za kojeg se zna da je dobar branic i mislim da ce danas west bit prva opcija pacersa.

DURANT 27.5 MANJE
najvjerojatniji blowout pa mislim vec od kraja 1.cetvrtine ili poluvremena, a zna se da on u takvim utakmicama ne forsira te ne vidim razlog da bi danas zabio 28 koseva i vise. dosta izgledan par po meni.

fortunawin

durant prosao kao i uvijek protiv slabijih ekipa under

a west sta reci, sut 4/13 mizernih 30% te nijedno slobodno bacanje, vise srece danas nadam se.
By sLucajni
sLucajni said

WWin

Monta Ellis ispod 24,5

Ellis je u formi, uzima puno suteva i redovno u zadnje vrijeme ide preko granica koje postave kladionice. Tako je bilo i u zadnje tri tekme gdje je postigao 26,32,29. Ali zadnje tri utakmice je igrao protiv ekipa koje ne brane dobro njegovu poziciju, vcrs je situacija drugacija. Cuva ga Wade, to je dovoljan razlog da uzmem ovaj par. Wade mu nece dati mnogo prostora, a Ellis ipak nije procentualno dobar suter, tako da ce se morati namuciti da predje ovu liniju, sto mu pak nece poci za rukom. Pored toga on izvodi puno slobodnih pa tako uspije dolaziti do brojke 26,32,29 i slicno. Medjutim Wade igra na granici faula dosta puta, i ima ponekad autoriteta na svoje ime, da mu ne sviraju uvijek faul, pored toga u ekipi Milwaukee postoji jos mnogo ofanzivnih opcija, koje cu u ovoj utakmici morati koristiti, jer ce Miami dobro zatvoriti Ellisa. Kad se samo sjetim da sam prije 1-2mjeseca znao uzeti Ellisa ispod 18,5, onda ovo svakako ima smisla, jer je njegov stvarni prosjek ove sezone 19,4 poena.

Carlos Boozer preko 15,5

Boozer jednostavno mora biti opcija s obzirom da Bullsi imaju problema sa povredama i da Boozer igra oko 40minuta pa i vise. Ova granica je relativno mala, i ona bi trebala biti bar oko 18,5 poena. Mislim da kladionice tu grijese. Pored toga Bullsi igraju protiv Golden State koji primaju mnogo koseva, i ne brane dobro tu poziciju, ustvari oni skoro da ne brane ni jednu poziciju nesto ozbiljnije. Boozer jednostavno mora uzeti vise suteva i voditi svoju momcad do povoljnijeg rezultata.

Denver - Memphis Kp1

Koliko god ekipa Memphisa igrala dobro odbranu i koliko god bili u formi, za mene kod kuce postoji definitivno samo jedan No1. To je ekipa Denvera, 10tekmi za redom uzimaju kuci, nebitno ko dolazi, i jednostavno sa ekipom Denvera ne moze niko trcati. Memphis ce pokusati maximalno da uspori tempo i smanji greske, ali mislim da im nece to bash poci za rukom kako bi oni bash htjeli. Denver ima pregrst opcija u napadu i najjacu klupu u NBA, to moram naglasiti. Pored toga Denveru je potrebna pobjeda jer se bore bash sa Memhpisom za poziciju vise i Home-court advantage bar u prvom kolu. Ne bih nista vise dodao, mislim da ce ovaj put pobjediti ofanzivna igra Denvera prije nego li defanziva Memhpisa.

Dodatni par:

Aron Affalo ispod 17,5

Cuva ga jedan od najboljih defanzivaca na SG poziciji, Sefolosha, tako da ce Afflalo imati problema sa otvorenim sutom i morao bih bash namjestiti nisanske sprave ako bi htio preci ovu granicu. Pored toga Oklahoma ce vjerovatno srediti Orlanda do poluvremena tako da ce i Affalo vjerovatno odmoriti koji minut vise.

Parovi sa glavnog listica prosli, ali nazalost dodatni par ne.

Affalo je imao katasrofalan sut, ali i pored toga lik ga drzi u igri iako gube konstantno dvocifreno, vecinom 20razlike. 40+ minuta, pa nisam vjerovao. 0-6 za tri poena, na kraju je povezao par suteva, pa ko ne bi povezao kad uzme 24suta ... Nema vezze danas nisu losi parovi, pa bude neka analiza.

Sretno svima i danas !
By gogoboss
gogoboss said

12,5 - Steve Nash (LAL) VISE 1.85

Rijetko se kad dogadja da Steve Nash ide 3 meca zaredom manje od 12 poena.. Prosla 2 meca je postigao 11 poena. Veceras nema Kobe Bryanta, sve u svoje ruke uzimaju Dwight Howard i Steve Nash jer idu u goste izuzetno jakoj momcadi Indiane Pacersa.

27,5 - Kevin Durant (OKC) - MANJE 1.85

Zadnja 4 meca Durant je isao ispod 27 poena , a veceras vjerovatno nece morati se puno trositi obzirom da im dolaze u goste jedna od najslabijih momcadi u ligi Orlando Magic. Durant bi trebao igrati oko 26-32 minute a kad igra toliko onda Durant po pravilu ide ispod 27.

Nash 15
Durant 26 PROŠLO!