- 22 Mar 2013, 05:36
Nekako mi se čini da preolako uzimate Lillarda over. 19,5 za njega nije visoka margina. Igra puno minuta, ima ovlasti i večeras lošeg defendera. Ali Chicagu gori pod nogama, i ne bi me iznenadilo da večeras stisnu obranu "do koske". Uz to, radi se o momčadi koja igra jebenu half court obranu, gdje nema jurnjave koja Lillardu paše. Uostalom pogledajte statistiku, kada igra protiv Chicaga, Memphisa, Indiane i Bostona. Ili je ispod margine, ili 1 poen iznad nje.
Ja večeras igram under na Francuza iz Portlanda:
Batum N.(-13,5+)-Chi-Por UNDER
Već duže vremena ga promatram na ovoj margini kada je u gostima i nikako ga se ne usudim odigrati zato što ne volim udarati under na ovako nisku marginu. Ali kako je loša ponuda večeras nema druge... Igram ga iz 2 razloga:
Prvo razlog je što je Batum domaćinski igrač. Kod kuće postiže prosječno 17 poena, a u gostima tek 13, uzima manje šuteva i lošiji mu je postotak.
Drugi razlog je večerašnji Batumov defender i odlična half court obrana Chicaga. Batuma će čuvati Deng, odličan obrambeni igrač, atletski vrlo moćan, veliki raspon ruku, brz na nogama, ne pada na prvi fejk, jako zahvalan igrač. Chicago sa SG pozicije prima samo 18 poena, a to je pozicija koju okupiraju najbolji šuteri. Razlog zašto primaju tako malo poena je Deng (SF), ali čuva bez problema scorere. Večeras će na SG za Portland igrati Matthews, solidan scorer ali s kojim će i Bellineli moći izaći na kraj, tako da ja mislim da neće biti potrebe da ga Deng čuva.
Chicago je obrambeno moćna ekipa. Thibodeau ih je učinio bedemom, istina, ne funkcioniraju dobro ove sezone, posebno ne u napadu, ali ubrzo će se vratiti Derrick Rose i to će se posložiti.
Za ovaj under je bitno da Chicago odlično igra perimetar obranu, ne dopuštaju puno otvorenih spot-up šuteva, i odlično brane tricu koju Francuz voli potegnuti. Dopuštaju samo 16 šuteva za 3, od čega protivnici pogode 5, i po tome su najbolji u ligi.
Voli Batum napasti i reket ulazom, iako mu on nije najsavršeniji pa mislim da se neće ni u tom segmentu naigrati.
Good luck