Nogomet, tenis, hokej, rukomet itd.
By mhkladionicar
mhkladionicar said

Nogomet, Liga Prvaka
20:45 Dortmund-Malaga 1 @ 1.65

veceras opet u programu liga prvaka i to uzvratne utakmice dortmund i malaga su u prvoj igrali 0:0 i gledao sam tu utakmicu i mogu vam reci da je malaga imala dosta dosta srece i dortmund je morao zabiti 1 pa cak i 2 gola jer sta su sve masili ono od njih niko nije ocekivao,igracki su nadigrali malagu koja je kao ekipa iz spanjolske poznata po tome da igra odlican nogomet sa loptom u svom posjedu ali tu noc im je dortmund ocitao lekciju i malaga moze biti sretna sto se odbranio od svih tih napada dortmunda,i prije sam govorio o tome da malaga nema tako jaku odbranu demichelisa pratim jos duzi period iako je jako borben igrac zna i prativi dosta greski i nije vise toliko brz kao prije,mladi igraci dortmunda silno zele polufinale i pred punim stadionom sve osim pobjede mlade ekipe dortumnda bi bilo za mene veliko iznenadjenje reus,goetze,lewandowski i ostali igraci su ove godine pokazali u lp da su jedan od potajnih favorita za osvajanje titule a kod kuce su ove sezone pobjedili i reala i citya i shakhtara kvota je vec u padu i vjerujem u sigurnu pobjedu milionera

jos sam odigrao dvije utakmice analize kao i uvijek na mojoj str http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif

kakva utakmica kakva zavrsnica nevjerovatno :D na kraju zasluzeno 3:2 za dortmund ostale dvije utakmice su isto prosle postavio sam ih na svojoj stranici a tu su bili galata daje (FT 3:2) i forfar oba daju 3+ (FT 3:4)
By Krnja
#9519 Eto kao sto sam reko da je sigurica 4:1 lagano za osjek sljedecu tekmu cu vam isto javit kad budu igrali protiv Petrinjcice ;)
By Krnja
Krnja said

Eto kao sto sam reko da je sigurica 4:1 lagano za osjek sljedecu tekmu cu vam isto javit kad budu igrali protiv Petrinjcice http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif

Krivo sam reko 12.4 igraju protiv Splita a 26.4 protiv Petrinjcice
By Krnja
#9539 Ovo nije info neg je frend reko da bi trebalo proc kaze da je nacional puno bolji od petrinje ja cu odigrat cistu dvojku a za one koji se boje x2 @1,55 je vise nego dovoljno

Mali nogomet-Hrvatska
Petrinjcica-Nacional 2 @2,10 /x2 @1,55
By mhkladionicar
#9540 Nogomet, EUROPA: Liga Prvaka - Playoff
20:45 Juventus-Bayern (gost daje gol) DA @ 1.30

bayern je veceras veliki favorit za prolaz dalje i ja vjerujem da ce i proci jer realno gledano u ovom trenutku su bolji od juventusa i to se vidjelo i u prvoj utakmici juve je imao 2 sanse ona vidala i onaj udarac glavom iz kornera ne sjecam se kojeg igraca dok je bayern nadigrao italijanskog giganta i mogu zaliti sto nisu zabili i taj treci gol,veceras ocekujem da ce zabiti barem jedan gol jer bayern nije ekipa koja ce se braniti i traze u svakoj utakmici pobjedu tako ce biti i veceras igrat ce svoju igru a dosta su opasni i iz kontri jer imaju brze igrace poput riberya,mullera robbena i madzukica veceras ce biti bez kroosa i ne znam ko ce ce igrati umjesto njega ima tu vise opcija moze igrati i shaqiri na njegovoj poziciji ili muller pa da robben igra,ili cak schweinsteiger moze igrati na toj poziciji tako da bi gustavo i martinez igrali ispred odbrane sve u svemu ocekujem jednog dosta ofanzivnog juventusa koji ce ici da zabije sto ranije gol mislim da ce ipak imati problema jer ce biti bez vidala koji je postao jedan od glavnih igraca stare dame i dosta ce im nedostajati,bayern nije izgubio u zadnjih 20 gostujucih (uzimajuci u obzir i 5 prijateljskih) utakmica zadnji put se to desilo u grupnoj fazi protiv batea gdje su izgubili 3:1 i to u oktobru mjesecu prosle godine,nije mi jasno zasto trener juventusa forsira igrati 3-5-2 formaciju i interesuje me hoce li veceras mjenjati tu taktiku jer se nije bila bas uspjesna protiv bavaraca,mislim da je polufinale vec zapisano dortmund-barcelona i bayern-real,real i dortmund su sinoc vec prosli cekaju se jos bavarci i barcelona,ako bayern zabije gol juve ima skoro ne mogucu misiju jer bi onda trebali zabiti 4 gola za prolaz dalje cak i 3:1 im nije onda dosta jer bi bayern isao dalje zbog gola u gostima
By canca
#9552 20:45 Juventus-Bayern München x2 @ 1.50
U Torinu nas veceras ocekuje uzvratni dvoboj najzanimljivijeg cetvrtfinala ovogodisne lige prvaka izmedju Bayerna i Juventusa.

Juventus se trenutno nalazi na celu talijanske lige s 71 bodom. Bjeze 9 bodova prvom pratitelju Napoliju i na pravom su putu da obrane titulu talijanskog prvaka. Ekipa, koja se preporodila dolaskom Contea pruza odlicne partije vec drugu sezonu za redom. Uspjeli su se vratiti iz ponora tj druge lige i postati prvaci a najvjerovatnije ce i ove sezone. Glavna karika ekipe je naravno Buffon koji je dugi niz godina vjeran ovome klubu i nikada ga nije napustio. Juventus je napravio i odlican posao dovodjenjem Pirla koji gradi vecinu akcija, i uvijek je opasnost po gol protivnika. Imaju jos dobrih igraca kao sto su Vucinic, mladi Pogba, Vidal, Marchisio itd. Veceras ce imati Juventus problema jer zbog zutih kartona nece moci nastupiti Vidal i Lichsteiner.

Put Juventusa do cetvrtfinala bio je sve samo ne lagan. Zapali su u drugu najtezu grupu sa Chelseom, Shakhtarom i Nordsjellandom. Zavrsili su na prvom mjestu sto im je donjelo povoljniji zdrijeb za osminu finala. U tom zdrijebu imali su srece i zapao ih je Celtic, a mogli su puno gore proci. Ukupnin rezultatom 5-0 lagano su prosli dalje. Ipak,sreca ih nije opet pomazila i u cetvrtfinalu su zapali sa trenutno mozda i najtezim protivnikom, Bayernom.

Bayern Munchen od subote je novi njemacki prvak. Pobjedom u Frankfurtu osigurali su novi naslov 6 kola prije kraja. Trener Jupp Heynckes bio je jako ponosan na svoje igrace koji su majstorski dosli do naslova. Dozvolio im je i da odu malo proslaviti ali igraci su ostali smireni jer ih ocekuje jako tesko gostovanje u Torinu.

Bayern je zadnjih nekoliko godina gradio ekipu koja je napredovala iz godine u godinu i ove godine su jednostavno eruptirali. Neuer je dobio dosta kritika u zadnje vrijeme jer ne postavlja igrace na stativu kod izvodjenja kornera i zbog toga primaju golove, a ako se prisjetimo zbog toga su i izgubili naslov lige prvaka. Jupp Heynckes naravno brani svoga najboljeg vratara i pokusava ga motivirati za veceras i ocekujem da ce Neuer biti dodatno napaljen veceras. Lahm, kapetan i vodja na terenu,takodjer i odlican defanzivac. Van Buyten, u prvoj postavi je pretezito zbog skokova i pokusat ce obuzdati Juventusove igrace, a ako zatreba moze izvesti i slobodni udarac jer ima jako razoran sut. Dante, najbolja kupovina koju sam vidio nakon dugo vremena. Doveden je na ljeto iz Borussie Monchengladbach za samo 5 milijuna i pokazao se kao odlicno pojacanje. Brazilski stub obrane sa cudnom frizurom jednostavno neda proci nikome. Alaba je odlicni mladi austrijanac. Nametnuo se prosle sezone odlicnim igrama, moze puno trcati, a posebno volim njegova probijanja po lijevoj strani. Martinez bi se veceras trebao vratiti nakon sto je odradio utakmicu suspenzije zbog zutih kartona. Najskuplja kupovina u povijesti Bundeslige odlicno se uklopila u Bayernu. Odradjuje jako dobar posao u obrani, a u napadu je takodjer opasan posebno nakon ubacaja. Schweinsteigera spominju kao Lahmovog nasljednika i neki vec sada pricaju da bi on trebao uzeti kapetansku traku. Pruza odlicne igre u veznom redu i nerijetko je asistent kod gola. Muller, proradio je ove sezone nakon mnogo kritika i uz Mandzukica je vodeci strijelac kluba. Pretezito igra na desnoj strani i svojim utrcavanjima ili prodorima redovito muci protivnike tako da to ocekujem i veceras. Robben,sta reci o njemu. Svi znaju njegove prodore sa desne strane prema sesnaestercu i prije nego sto dodje do ruba sesnaesterca da ce uputiti sut ali opet to rijetko tko moze zaustaviti. Ribery, francuski carobnjak kojemu jednostavno nema ravnoga. Odlicno suradjuje sa svim napadacima i odlicno ih uposljava. Redovno prodje po lijevoj strani i zavrsi ili ubaci u 16 m i u dosta akcija to bude gol. Mandzukic je takodjer jedna od najboljih ljetnih kupovina. Pokazao se kao odlicna zamjena za Gomeza koji je bio odsutan zbog ozljede. Golovima i formom je postao prvi napadac ekipe i tako iz prve postave izbacio velikog Super Maria. Bayern ima i odlicnu klupu, tu su mladi Shaqiri koji podsjeca na Riberya vodjenjem lopte i driblanjem pa cak i ubacajima, Gomez i Pizzaro u dobrim formama, odlicni napadaci pa ako bude potrebe uci ce i oni itd...

Bayern je zapao u prosjecnu grupu u prvoj fazi lige prvaka. BATE i Valencija pruzili su jako dobar otpor za razliku od Lilla koji je otpao u ranoj fazi. BATE je uspio napraviti i iznenadjenje pobjedivsi Bayerna. U osmini finala zdrijeb nije bas mazio Bayerna. Docekali su uvijek neugodni Arsenal. U prvoj utakmici na Emiratesu Bayern je slavio s 3-1 i sve se cinilio rijeseno, ali Arsen Wenger nije mislio tako. U uzvratu na Alianz Areni Arsenal je pred kraj utakmice poveo s 2:0 i umalo su kaznili Bayern ispadanjem zbog svih propustenih prilika na tome mecu.
Veceras kod bavaraca nece biti Kroosa koji se ozljedio u prosloj utakmici.

U prvoj utakmici na Alianz Areni Bayern je zasluzeno slavio s 2:0. Alaba je postigao gol u tridesetoj sekundi susreta i iznenadjenom Juventusu dugo je trebalo da se pribere. Drugi gol postigao je Muller nakon odlicne akcije u kojoj je veliku ulogu imao i Mandzukic. Bayern je u toj utakmici bio bolji u svim segmentima i zasluzeno su odnjeli pobjedu. Lose je jedino bilo sudjenje, po meni je Chiellini trebao dobiti barem tri zuta nakon svega sto je uradio Mandzukicu, Ribery je realno trebao dobiti crveni nakon starta nad Vidalom itd.

Postave za danasnji susret bi trebale izgledati ovako..

JUVENTUS: Buffon - Chiellini - Bonucci - Barzagli - Asamoah - Pogba - Prilo - Marchisio - Padoin - Quagliarella - Vucinic.

BAYERN: Neuer - Alaba - Dante - Van Buyten - Lahm - Martinez - Schweinsteiger - Ribery - Muller - Robben - Madnzukic.

Ovo sam kao prvo napisao radi svoga gusta. Sto se tice tipovanja na ovaj mec najvjerovatnije cu odigrati navijacki x2 ali na ovom mecu je veceras jednostavno sve moguce. Nadam se da ce Mandzo postati drugi Slavonac nakon Olica koji ce Staroj Dami postici pogodak i da ce tako rijesiti pitanje o prolasku dalje.
By Krnja
Krnja said

Ovo nije info neg je frend reko da bi trebalo proc kaze da je nacional puno bolji od petrinje ja cu odigrat cistu dvojku a za one koji se boje x2 @1,55 je vise nego dovoljno

Mali nogomet-Hrvatska
Petrinjcica-Nacional 2 @2,10 /x2 @1,55

Nadam se da ste ispratili
Petrinjcica-Nacional 1:6 :D
By mhkladionicar
mhkladionicar said

Nogomet, EUROPA: Liga Prvaka - Playoff
20:45 Juventus-Bayern (gost daje gol) DA @ 1.30

bayern je veceras veliki favorit za prolaz dalje i ja vjerujem da ce i proci jer realno gledano u ovom trenutku su bolji od juventusa i to se vidjelo i u prvoj utakmici juve je imao 2 sanse ona vidala i onaj udarac glavom iz kornera ne sjecam se kojeg igraca dok je bayern nadigrao italijanskog giganta i mogu zaliti sto nisu zabili i taj treci gol,veceras ocekujem da ce zabiti barem jedan gol jer bayern nije ekipa koja ce se braniti i traze u svakoj utakmici pobjedu tako ce biti i veceras igrat ce svoju igru a dosta su opasni i iz kontri jer imaju brze igrace poput riberya,mullera robbena i madzukica veceras ce biti bez kroosa i ne znam ko ce ce igrati umjesto njega ima tu vise opcija moze igrati i shaqiri na njegovoj poziciji ili muller pa da robben igra,ili cak schweinsteiger moze igrati na toj poziciji tako da bi gustavo i martinez igrali ispred odbrane sve u svemu ocekujem jednog dosta ofanzivnog juventusa koji ce ici da zabije sto ranije gol mislim da ce ipak imati problema jer ce biti bez vidala koji je postao jedan od glavnih igraca stare dame i dosta ce im nedostajati,bayern nije izgubio u zadnjih 20 gostujucih (uzimajuci u obzir i 5 prijateljskih) utakmica zadnji put se to desilo u grupnoj fazi protiv batea gdje su izgubili 3:1 i to u oktobru mjesecu prosle godine,nije mi jasno zasto trener juventusa forsira igrati 3-5-2 formaciju i interesuje me hoce li veceras mjenjati tu taktiku jer se nije bila bas uspjesna protiv bavaraca,mislim da je polufinale vec zapisano dortmund-barcelona i bayern-real,real i dortmund su sinoc vec prosli cekaju se jos bavarci i barcelona,ako bayern zabije gol juve ima skoro ne mogucu misiju jer bi onda trebali zabiti 4 gola za prolaz dalje cak i 3:1 im nije onda dosta jer bi bayern isao dalje zbog gola u gostima

bravo bavarci lagano 0:2 pokazali su svoju silu