Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:

3ca

7
5%
13
10%
26
19%
7
5%
17
13%
14
10%
25
18%
7
5%
11
8%
9
7%
By Goxxon
#61616 Pozz i od mene,dugo pratim pa mogu i da postavim neka svoja zapazanja,mozda budu nekome od koristi!

Oklahoma (103.5) under 1.87 WWin

Danas sam se odlucio da idem sa duelom u Majamiju.Sastaju se Miami-Oklahoma.
Da krenemo malo statistikom.Domacin spada u grupu timova koji igra malo sporiju kosarku,96.8 poseda po mecu.Idemo na to da ce tim Miami-ja da svede igru OKC-ja na manji broj od njihovih prosecnih poseda po mecu 100.7 ,koji spada u top 5 ekipa u tom segmentu.
Miami dopusta 103.5p(na 100 poseda) i 101.4p po utakmici,sto ih moze svrstati u neku solidnu odbranu.OKC daje 104.5p (na 100 poseda) i 107p po utakmici,taj prosek je podignut u zadnjih par meceva,ali smatram da su protivnici bili adekvatniji za brzu igru,koja odgovara ekipi OKC (protiv MIN 112p,protiv BOS 117p,protiv NO 121p,protiv ATL 108p).Miami nije na nivou UTA po odbrani kojoj je OKC dao 89p(15.12.),ali smatram da je blize njima nego MIN ili NO recimo.
Da se dotaknem malo i najboljeg igraca OKC (Modni macak ,inace meni omiljeni igrac),njegove cifre u zadnje tri utakmice protiv MIA su 14p,13p,25p...MIA je drugi u ligi po cuvanju PG-a,primaju 20.3p po utakmici.To ne mora nista da znaci ako se udje u beast mode,ali moram da uzmem u obzir kad je ovaj tip u pitanju.

Na kraju njihovi medjusobni dueli (zadnjih 5) :

08.11.2016 OKC-MIA 97-85
18.01.2016 OKC-MIA 99-74
04.12.2015 MIA-OKC 97-95
22.03.2015 OKC-MIA 93-75
21.01.2015 MIA-OKC 86-94

Total na utakmici je postavljen na 204.5,bukiji ocekuju malo vise poena nego sto je palo u njihovim zadnjim susretima ali mislim da je ova granica ipak malo previsoka na gosta.

Boston(-6.5) - Memphis 2 , 1.84 Wwin

Memphis i pored povreda ove sezone ima jako dobar trenutni score 20-13,sto je za svaku pohvalu.Ocigledno coach Fizdale zna sta radi :) Parsons se vratio,igrao jako malo zadnje dve utakmice,trebace vremena da vrati formu ali su u svakom slucaju u boljoj poziciji nego pre 2 nedelje.
Sinoc su izgubili utakmicu protiv ORL,a ovo je izjava trenera nakon utakmice :

"I'm glad we play right away after getting our butts kicked," Fizdale said. "We don't deserve a day off after that. It's time to get right back to work. If you're not up for that game, you're in the wrong business."

Ova dva tima su igrala pre nedelju dana u MEM,mali Isiah je lepo izdominirao 44p,BOS dobio utakmicu u produzetku 109-112.Sto se tice ostalih njihovih medjusobnih duela

09.03.2016 BOS-MEM 116:96 (nisu igrali Conley i Gasol)
10.01.2016 MEM-BOS 101:98
11.03.2015 BOS-MEM 95:92
21.11.2014 MEM-BOS 117:100

Ove godine je BOS jaci za Horforda,ali je upravo na toj poziciji MEM najjaci(dopusta 15.3p i 46.7% suteva)U prvoj im je dao 17p,danas ga ocekujem ispod proseka,ukoliko ne pogodi koju trojku vise.
MEM dopusta najmanje poena u proseku na 100 poseda - 100.3 i po tome su trenutno najbolji u ligi.Po broju dopustenih poena po utakmici 97.7 ,trenutno su drugi u ligi iza Utah.

Sve u svemu,ocekujem da MEM odbrani hendi,u najmanju ruku neizvesnu zavrsnicu,a ako malisa ne bude imao ponovo neku ludacku partiju od 35+ poena,mozda i dobiju ovo.

Srecno ko prati
Last edited by Goxxon on 27 Dec 2016, 15:54, edited 3 times in total.
By CoaSACZ
#61619 Dugo pratim ovaj forum i stvarno ste najbolji. pa evo nadam se da će i moja skromna mišljenja nekome pomoći da uzemo neke pare.

Prvi tip za danas je:

N.Young (LAL) 14.5+ (Premier, Sport Plus, Astra)

Sjajan šuter ekipe Lejkesa, prije svega trojkaš (prosjek u zadnjih 5 utakmica mu je malo preko 50%). Uprosjeku uzima 13.4 šuta po utakmici, od toga naravno većina je za 3 poena. U zadnjih 10 utakmica(9 igrao) je na prosjeku 16,9pts, što je preko danas zadate granice. Redom je bilježio 19, 5 (b2b), 20, 24, 32, 15, 14, 8 (b2b), 15. Na terenu provodi oko 28 min.

Što se tiče večerašnjeg protivnika ekipe Jute, poznata je kao ekipa koja ima zavidnu odbranu, posebno na poziciji centra gdje su 3 u ligi, što je dodatni plus za ovaj tip, jer mislim da će napadi ekipe Lejkersa u velikoj većini ići sa spoljnih lija, prije svega trojke i poludistanca što je i Young-ova "specijalnost". Sa njegove pozicije tj. SG Juta u prosjeku prima 19,7 poena, što za ovaj par i granicu od 14,5 nije loše.

Young je u odličnoj formi i mislim da će ovaj par lagano proći.

Drugi tip za danas je:

E. Kanter 12.5+ (Sport Plus, Astra)

Sjajan drugi centar ekipe Oklahome, veoma zahvalan igrač, što dobije to i pospremi u koš protivnika, a u kombinaciji sa Westbrook-om takvih lopti je dosta. U zadnjih 10 utakmica je na prosjeku od preko 50% ubačenih šuteva kojih uzima oko 9 (u zadnje vrijeme i koji šut više uz prosjek od 5 slobodnih bacanja po meču, koja realizuje prilično dobro preko 70%. Na terenu provodi u prosjeku 21 min., stim da u posljenje vrijeme igra oko 5 min. više od prorosjkea. U zadnjih 10 mečena je na prosjku od 13.3 poena.

Što se tiče protivnika ekipe Majamija primaju 20. 4 poena sa centarske pozicije, što je i više nego dovoljno za ovaj par. Kantera u reketu čeka Bijelastra preko kojeg je u posljednjem njihovom susretu ubacio 24 poena, što je dodatni plus za ovaj over.

Kanter je takodje u sjajnoj formi i mislim da će ovu granicu prebaciti čak i u prvom poluvremenu, posebno ako Westbkook bude ganjao svoj tripl-doubl, jer većinu asistenica kupi upravo na Kanteru.

Još mi se svidjaju:
Horford 14.5+
Gordon 16.5+
Houston 2
Granice su iz Sport Plusa i Astre, klošari u Premieru su sve ove igrače digli za po jedan poen, sem Young-a.

Sretno ako neko isprati. :D
By madjija
CoaSACZ wrote:Dugo pratim ovaj forum i stvarno ste najbolji. pa evo nadam se da će i moja skromna mišljenja nekome pomoći da uzemo neke pare.

Prvi tip za danas je:

N.Young (LAL) 14.5+ (Premier, Sport Plus, Astra)

Sjajan šuter ekipe Lejkesa, prije svega trojkaš (prosjek u zadnjih 5 utakmica mu je malo preko 50%). Uprosjeku uzima 13.4 šuta po utakmici, od toga naravno većina je za 3 poena. U zadnjih 10 utakmica(9 igrao) je na prosjeku 16,9pts, što je preko danas zadate granice. Redom je bilježio 19, 5 (b2b), 20, 24, 32, 15, 14, 8 (b2b), 15. Na terenu provodi oko 28 min.

Što se tiče večerašnjeg protivnika ekipe Jute, poznata je kao ekipa koja ima zavidnu odbranu, posebno na poziciji centra gdje su 3 u ligi, što je dodatni plus za ovaj tip, jer mislim da će napadi ekipe Lejkersa u velikoj većini ići sa spoljnih lija, prije svega trojke i poludistanca što je i Young-ova "specijalnost". Sa njegove pozicije tj. SG Juta u prosjeku prima 19,7 poena, što za ovaj par i granicu od 14,5 nije loše.

Young je u odličnoj formi i mislim da će ovaj par lagano proći.

Drugi tip za danas je:

E. Kanter 12.5+ (Sport Plus, Astra)

Sjajan drugi centar ekipe Oklahome, veoma zahvalan igrač, što dobije to i pospremi u koš protivnika, a u kombinaciji sa Westbrook-om takvih lopti je dosta. U zadnjih 10 utakmica je na prosjeku od preko 50% ubačenih šuteva kojih uzima oko 9 (u zadnje vrijeme i koji šut više uz prosjek od 5 slobodnih bacanja po meču, koja realizuje prilično dobro preko 70%. Na terenu provodi u prosjeku 21 min., stim da u posljenje vrijeme igra oko 5 min. više od prorosjkea. U zadnjih 10 mečena je na prosjku od 13.3 poena.

Što se tiče protivnika ekipe Majamija primaju 20. 4 poena sa centarske pozicije, što je i više nego dovoljno za ovaj par. Kantera u reketu čeka Bijelastra preko kojeg je u posljednjem njihovom susretu ubacio 24 poena, što je dodatni plus za ovaj over.

Kanter je takodje u sjajnoj formi i mislim da će ovu granicu prebaciti čak i u prvom poluvremenu, posebno ako Westbkook bude ganjao svoj tripl-doubl, jer većinu asistenica kupi upravo na Kanteru.

Još mi se svidjaju:
Horford 14.5+
Gordon 16.5+
Houston 2
Granice su iz Sport Plusa i Astre, klošari u Premieru su sve ove igrače digli za po jedan poen, sem Young-a.

Sretno ako neko isprati. :D

Nikako horford plus, panj na gasola proslu utakmicu im je dao 17 poena jer je imo 6,7 suteva vise od proseka i uglavnom je trojke gadjao...
By Thunderrussell
Goxxon wrote:MEM prima najmanje poena u proseku 100.3 i po tome su trenutno najbolji u ligi.

što ti ovo treba značit ? ni jedan podatak nije točan.Memphis prima u prosjeku 97,7 p,što ih čini drugim najboljim posle Ute ( 95 ) ..Mislim nebitno,ne mijenja tovj tip,štoviše,ide ti na ruku,jer ''primaju'' manje poena,smao ne znam gdje si našao tih 100 komada.
By Goxxon
#61638 Moja greska gledao sam dva razlicita aspekta i upisao pogresnu cifru ... "dopusta" 100.3 na 100 poseda, a 97.7p po utakmici.Hvala u svakom slucaju . i izvinjavam se na gramatickim greskama :) mkd maternji jezik...
By Thunderrussell
#61642 Nisam dvano ništa odvalio,praznici ovo ono,neka pauza se udrila,pa ajd da probamo

G.Dragić 20,5 Više @ 1,85

SuperSport

A,da,granica napucana do bola,ali s razlogom.Ove sezone Dragić je svakako alfa i omega ovakvog Miamija,(naravno uz whitesidea,ali on je čamuga,njega ne računamo XD ).Meni ode prvenstveno igra ulogu matchup i dragićeva više nego solidna froma.Znači prvo matchup westbrook,u nekim situacijama mozda i semaj,ali uglavnom te će biti west,koji apslotno obranu ne igra.Ja se držim toga da ne igra agresivnu obranu jer šta bi se desilo da igrač takvog kalibra u ovakvoj oklahomi zaradi 2-3 brza faula ? s čime bi oklahoma igrala ? ..on si to ne može priuštit,i vjerujem da stoji jedan od mnogih razloga zašto ni neigra obranu(pokraj toga što je kreten ) s druge strane,Dragić u vrlo solidnoj formi,ovaj mjesec je na prosjeku od 22,4 poena i zima gotovo 18 šuteva.Ovaj mjesec od 13 tekmi na ovu granicu ima 9 overa i 4 undera,što valjda dovljno govori o formi.

S druge strane Waiters je Out,dok je Ellington upitan,Znači to samo ide u prilog,jer će biti manjak ofanzive.

Treća stvar,Oklahoma ih je ove sezone u prvom duelu blago reći razvalila,i dragić je u toj tekmi ostao na 11 poena,jer je bio BO,u što sumnjam da će se ponovno desiti.Miami igra sada kući ( kad smo kod toga,nije za bacit,Dragić je kod kuće na prosjkeu od 21,5 poena,dok je vanka na 17,5 ..razlika ?!?! ) ,i ne vjerujem u rano odavljivanje s bilo koje strane ponovno,iako nije nemoguće,svašta se dešava.

i još nešto što bi mogao spomenit,o nekim glasinama i Tradeu Dragića,izjavio je nekidan da je jako zadovoljan trenutno u Miamiju

There was a published report earlier in the week which indicated that Dragic would be amenable to a trade, but on Friday, Dragic said: "I feel comfortable in Miami. I feel great. We have a young team. I really got connected with the young guys, and I feel young, too, with them, and I would like to stay here." A trade would very likely diminish Dragic's fantasy value, as his usage rate would almost surely dip in another situation. Dragic is the clear focal point of the Heat offense. :mrgreen:
By rwestbrook123
#61648 I.Thomas (24.5) OVER Boston-Memphis wwin

Iako će većina vjerojatno gađat horforda manje iskreno ne usudim se i mislim da je ovo puno bolji pick.Ne kazem da ide preko horford ali dobar je centar koji zna i tricu pogodit i znao je prolazit marginu od 14.5 protiv gasola dosta puta jos u atlanti tako da je ovo par za izbjec definitivno.A za mališana šta reć,čovjek igra u bolesnoj formi,nakon one lagane ozljede se vratio i nastavio u apsolutno istom ritmu bez ikakvog pada,zadnjih 6 daje 27,34,28,44,23,26,dakle 5 overa na ovu marginu,under je bio protiv miamija,ruku na srce dragic je kvalitetniji defender od conleya.Ova 44 poena su bila baš protiv memphisa prije 6 dana sa istim postavama izuzev parsonsa.Bradley kao i horford ima nesto tezi matchup u vidu allena,blowout ja jednostavno ne vidim nikako sto znaci nekih 35 minuta za isaihu.