Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By malsha9323
#195544 DECEMBER

:arrow: Prvih 10 dana liga je otvorena za sve članove foruma, nakon toga nema postavljanja prijedloga u glavnu temu.
:arrow: Svaki član lige dnevno može postaviti maksimalno jedan prijedlog.
:arrow: Maksimalan ulog je 2 units.
:arrow: Minimalan broj prijedloga za mjesec dana je 10 (zadnjih 7 dana svaki član lige je obavezan da postavi minimum 2 prijedloga, zadnjih 2 dana 1 prijedlog).
:arrow: Limit za minimalan koeficijent ne postoji, za maksimalan koeficjent je 3.00 (za vrijeme trajanja lige jednom je moguće predložiti i 3.00+ ali to nije moguće uraditi u zadnjoj sedmici).
:arrow: Margine i koeficijent ćemo ravnati prema jednoj kladionici (bet365) iz razloga da svi članovi lige imaju isti tretman i jednake uslove (svako igra gdje ima mogućnost al' zbog regularnosti i jednakog tretmana za sve neophodno je da se koristi samo jedna kladionica).
:arrow: Prilkom postavljanja prijedloga obavezno navesti MARGINU, KOEFICIJENT I ULOG (ukoliko neko ne postavi ulog po automatizmu će mu se računati 2 units).
:arrow: Prijedlog se mora postaviti najkasnije 15 minuta prije početka meča.
:arrow: Uz prijedlog je neophodno napisati minimum 2-3 rečenice zašto pick ima vrijednost.
:arrow: Dozvoljeno je ponavljanje prijedloga al' obavezno dopuniti sa par rečenica (zadnjih 7 dana nije moguće ponavljati prijedloge zbog moguće zloupotrebe).
:arrow: Svaki dan će se otvarati nova tema u kojoj možete ostavljati prijedloge za taj dan.
:arrow: Pobjednik je onaj koji ostvari najveći profit (u slučaju istog profita procenat pogodaka će biti drugi kritrijum, ako se kojim slučajem i to poklopi onda broj prijedloga donosi prednost.

Image

Image

Image
By Zlajo20
#195548 Giannis Antetokounmpo vise 32,5 1,74 / 2unita ✅✅

Sta cemo polfinale u lasvegasu idem sa ganisem over na bilo koju granicu 31 ili 32 idu sa pacerisam gde obrana ne postoji i igra se brza kosarka..Bookeri vide utkmicu na 253 poena zvezde ce igrat plus 40 min a on mi je samo fix zbog toga jer ima 54 i 38 proti pacersa a zna se zvezde se igra v ovom kupu max.
By Jeffrey
#195550 Giannis Antetokounmpo over 46.5 (Pts+Rb) @1.90 bet365 / 2u ✅✅

- bet još ne izbacuje, ali vidim Pinnacle i lokali drže tu marginu pa ću ispraviti poslije.
Nema se šta pisati brži peac, redovno ih masakrira i u skokovima i poenima, nema Indiana za njega riješenje, odlična forma tako da ovo bi morao lagano očekujem preko 30 poena i 12+ skokova najmanje tako da za mene najbolji izbor večeras.
By Kvisko
#195556 Brandon Ingram (NOP) Over 23.5 @1.83 / 2 units

Napokon stvari se odvijaju bolje za Pelicanse, dobra kreacija, lepa igra. Ingram protiv ex ekipe, u prosjeku daje 25.5 PPG protiv Lakersa na 12 odigranih meceva. Dao je 30 poena protiv Kingse, a verujem da je danas jos veca motivacija protiv Lakersa + finale zapada za ovaj turnir.
By fikkre
#195557 Tyrese Haliburton Over 29.5 @2.10 / 2 unita

Kvotu sam uzeo iz Meridiana posto valjda na bet365 jos izbacili nisu pa kad izbace neka neko edituje post(ako se kvota mnogo smanji izbrisite ga), uglavnom nemam sto odje da dodam dvije ekipe koje bjeleze najvise poena u ligi, ocekuju nocas svi odje masu poena sto je odlicno za ovaj pik, svi bolji igraci forsiraju na ovaj turnir posto im je izgleda bitan tako ocekujem nocas od Haliburtona da pokida, odigrao bih Janisa ali su covjeku stavili nenormalnu granicu koju ce opet preci...
By Dejo
#195568 Anthony Davis Pts+Rb 39,5 over / 1,86 / 2 unita

Gledao sam mec protiv Finiksa,i Dejvis me bas iznenadio koliko je agresivno usao u mec.Bilo je tu dosta akcija za njega,napadao je na obrucu,bio aktivan na skoku...I veceras ima lak match up u vidu Valance koji je rupa u odbrani,sklon je glupim faulovima tako da ocekujem i slobodnih bacanja za Dejvisa.Sto se tice skokova,ima tu dosta igraca koji igraju jaku odbranu spolja tako da ce biti dosta sansi za skokove.Dejvis pruza odlicne partije protiv njih,neka bude tako i nocas.
By shinoda85
#195569 Brandon Ingram 23,5 over 1.83 / 2 unita

Odlicno odigrao polufinale,igrao 40 minuta.
Iskreno ocekujem ga na slicnoj minutazi i vcrs protiv LaL,posto mislim da ce biti egal utakmica.
Za njegovu standarnu granicu od (24,5-25,5) ova i dalje manja,pa mislim da nece biti nikakvih problema da je prodje.
Ove godine se jos nisu sreli,prosle igrao 3 utakmice,dva puta presao ovu granicu,jednom ostao za kos kraci.
Sretno!
By malsha9323
#195574 CJ McCollum OVER 23.5 points + assists
@ 1.80 / 2u

Odigran na 22.5 @ 1.85 u superbetu

Ima prihvatljiv matchup vcrs, DLO/ Reaves. LAL koliko je dobro defanzivno popunjen u reketu i na krilima, toliko manjkaju odbrane na perimetru.

Nije igrao neko vreme iz zdravstvenih razloga, ali kontra Kingsa u cetvrtfinalu 36 min, deluje da nema limitiranu minutazu.

Brojke kontra jezerasa pristojne, konkretno ovaj kombo prosle sezone:

22 & 8
23 & 7
22 & 9
13 & 9 ( 1-10 za 3)

Prosek P+A u sezoni mu je 26.7, ako Lejkersi budu cuvali Ingrama upola kao KD, CJ ce imati dosta prostora da ordinira. U prilog asistencijama ide sto se vratio Murphy, sa kojim dobijaju jednog sutera vise, samim tim i bolji spejsing dok je u igri.
By Jazavac
#195575 Tyrese Haliburton 28,5 + @1.86 / 2 UNITA

Nema Indijana sta da trazi bez njegovih 30. Milvoki je predzadnji u ligi po statistici sto se odbrane na pleju tice sa 30 dopustenih poena. Vec je pokazao ranije u ligi da moze da prebaci ovo, imao 29 protiv Milvokija prosli put, a sada ce, obzirom da je polufibale kupa, imati i dodatnu motivaciju.
By Gile777
#195577 Bruce Brown Pts+Rb+Ass 20,5 više @1,86 BET365 / UNITS 2

Po meni ovo za današnju tekmu baš ima Value.
Brown je po meni iza Haliburtona 2.najbolji timski igrač, gledano u globalu, zahvalan je igrač i u obrani i napadu, i radi ono što mora. Na zadnjih 10 utakmica prosjek mu je 33 minute na terenu i za to vrijeme prosjek mu je 14 poena, 4,5 skoka i 3 asistencije ( što iznosi 21,5 :D ) .
E sad, na sve to..večeras ga očekujem na ipak većoj minutaži, jer utakmica ima malo drugačiji značaj nego one što igraju svako večer, tj.večeras ga očekujem na 37 38 min barem, i da ovo prebaci do kraja treće četvrtine :D
Utakmica projekcirana na 257 poena, znači RUN and GUN košarka, biti će tu i koševa, i asistencija, a Boga mi i skokova. Dosta je agresivan na koš, nije neki šuter ali voljom to nadomješčuje :D
Očekujem i barem 5, 6 slobodnih bacanja , tako da kada sve to sagledam ja vjerujem da ovo ima value.
Zadnju protiv Bucksa koju su igrali prije 25 dana , je igrao 38 min, te za to vrijeme skupio 9 skokova + 7 asistencija + 11 poena ( što iznosi zbroj 27 PRA , mada je % šuta tada imao 30 %). Večeras ga očekujem da prebaci 20,5 PRA, po svemu sudeći bi trebao.
Na ovaj tip sam se odlučio jer je većina superstarova već napisana, pa da se ne ponavljamo, ali ovo mi je svakako par koji ima vrijednost i igrao sam ga na više tiketa, i singl, i double i narodni.

Ekipa sretno svima :D