- 24 Mar 2013, 00:58
Greg Monroe (Charlotte - Detroit) over 15.5 DA @ 1.85
monore je jedan od najperspektivnijih cetara lige i odlicno igra ove sezone,u odlicnoj je formi u zadnjoj je miamiu zabio 23 poena prije toga odlicnom brooklynu 17 veceras igra protiv ekipe koja ima dosta slabiju odbranu i protiv koje je vise puta isao preko ove granice ove sezone im je vec zabio 18 i 19 poena dok je prosle godine isto imao odlicne brojke u 4 utakmice je uvijek isao u over (16,19,19,25)
Knight i Drummond su i veceras upitni tako da ce opet vecina napada ici na monroe koji ce znati iskoristiti slabu odbranu charlottea
Carmelo Anthony (New York - Toronto) over 27.5 DA @ 1.85
new york docekuje toronto ova utakmica se igrala i sinoc new york je pobjedio 99:94 na krilima sjajnog carmela koji je zabio cak 37 poena gledao sam tu utakmicu i uvijek ista scena carmelo uzima skoro svaki napad u 1/4 je uzeo cak 10 suteva na kraju je imao ukupno 31 sut iz igre 14/31 i imao 11 slobodnih bacanja,ocekujem i veceras opet istu scenu i oko 30 poena carmela koji ce opet sigurno uzeti preko 20 suteva on je jedan od igraca kojega tesko mozete cuvati i uvijek nadje put do kosa i zna zabiti iz ne mogucih situacija,u prvoj cetvrtini sinoc nije imao bas precizan sut ali je zabio u prvih 6min 9 poena do kraja nije dao kosa,odlicno je igrao 2pl gdje je zabio cak 22 poena dok je u prvom dao 15,treba napomenuti da nece biti rudy gaya i da postoji mogucnost od blowouta ali ima i new york problema tako da mislim da se toronto moze nositi i bez gaya to su uradili sinoci u citavom 2pl bez njega gdje su cak zabili 57 peona a primili 49
John Wall (Golden State - Washington) over 18.5 DA @ 1.85
razmisljao sam izmedju njega i nenea i vjerujem da ce ici oba igraca veceras u over ali evo stavit cu ipak walla na glavni tiket,sta reci za walla koji odlicno igra i napokon je ovo onaj stari wall koji je sposoban zabiti svakoj ekipi 20+ poena,veceras igraju protiv golden statesa koji igra run and gun kosarku i mislim da ce to dobro doci wallu koji je izuzetno brz i bez problema prolazi protivnicku odbranu,sinoc je lakersima zabio 24 poena prije toga phoenixu 19,pa je onda davao 17,29,23,27 poena znaci u zadnjih 7 utakmica samo jednom je ostao ispod ove granice i tad je zabio 17,nisam jos nasao info da li ce biti opet out beal i okafor u tom slucaju wall ce morati uzeti jos vise suteva i veceras protiv odbrane golden statesa ocekujem njegovih 20+ poena