Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Džoker
#111002 H.Whiteside 16.5 +
J.Nurkic 15.5 +

danas čini mi se i Dragić i Wade out, igraju jedan protiv Bruklina drugi protiv Kniksa, u obe ekipe loše brane centre i svi živi su se naigrali protiv njih.. danas i nije neka ponuda ali mislim da su Nurkić i Whiteside igrači koji će to večeras iskoristiti. :D :D
By Tim Thomas
#111028 Lowry 15,5 -

Coach Nick Nurse said that Kyle Lowry (ankle) will be a game-time decision Tuesday night vs. Orlando.
Lowry tweaked his ankle in the third quarter of Saturday's victory and exited the contest. However, being considered a GTD for Tuesday is a bit surprising, as both Nurse and Lowry said he was fine on Monday. It is the front end of a back-to-back (Toronto plays in Atlanta on Wednesday), so the Raps may just be playing it safe. If Lowry does not suit up, Fred Vanvleet would likely draw the start, with Delon Wright backing him up

Losa forma,igra Lenard,zglob ga muci....Ako zaigra tesko da ce preci
By Mihailo
#111036 Vucevic 19.5 -
McCollum 21.5 -
Beal 21.5 +
Kanter 16.5 -

Poslednite 5 utakmici ima 4 plusa i 1 minus od 17 poena.Vecer veruvam deka e redno za nov minus protiv toronto,zaradi toa shto imaat odlicni igraci pod kosh i lesno mozat da go zadrzat vucevic pod 19.5 poena.

Za Mccollum nemam nikakva analiza osven toa shto lani protiv newyork imashe prosek od 15 poena i Hardaway spored mene e soliden defanzivec.

Site znaeme deka ova e mnogu losh start na sezonata za wizzards.Beal koj ima 5 minusa po red mora da se potrudi vecer povekje i da gi donese wizzards do pobeda zaedno so wall.

Kanter koj vekje povekjeto utakmici sezonava pocnuva od klupa i realno zaedno so burke se najdobrite 2 igraci od klupa za new york.Toj ima cudna minutaza sezonava ponekogash igra 30+ od klupa a ponekogash 15 do 20 minuti.Prethodnata utakmica izigra duri 38 minuti i postigna 21 poen protiv orlando i vucevic koj shto mozam da kazam deka ne e megju podobrite defanzivci..Portland ima dobri igraci pod kosh i veruvam deka iako kanter igra 30+ minuti nema da pomine 16.5 poeni.