- 14 Jan 2019, 18:19
THIEM-PAIRE
Domova najdraza podloga je zemlja.Zemlja kao sporija podloga bolje hvala rotaciju od ostalih podloga ,dobija vece ubrzanje i vise odskace pa se Dom ima vremena namjestiti na udarce pogotovo na taj jednorucni bekend.Na betonu je druga prica.Sudeci po court pace ratingu koji je medium fast na ovom turniru tj 40-45 ovo nisu idealni uvjeti za Thiema..puno bolji za njega su na RG I US Openu.Medjutim radi se o top10 igraci,klasi koja ovakve protivnike treba rjesavati ma bilo kojoj podlozi.Paire je teska banana u glavi i mecevi na GS mu predstavalju problem jer je tesko toliko drzati koncentraciju.Ovdje je gubio od svakakvih likova,medju kojima i od Garcie i to cini mi se 2 seta s po 0-6 1-6 prosle godine.Talentiran je igrac,dosta se oslanja na servis ali cini mi se da nece biti dovoljno.Moze mu otkinuti set ,medjutim treba naglasiti da sto mec bude odmicao kraju to ce Thiem biti u velikoj prednosti jer je sigurno jedan od fizicki najspremnijih igraca na Touru ako ne i najspremniji u ovom trenutku.Svakako ce ovi ekstremni uvjeti koji su trenutno u Australiji vise njemu ici na ruku,dok je poznato da Paire cesto bude nervozan kad je previse vlage u zraku.Odigrali su jedan medjusobni susret i to upravo ovdje prije 2 g kad je Thiem dobio 3-1.
WAWRINKA-GULBIS
Napokon su i povrede iza Stanimala,pa moze pruziti najbolje od sebe.Dobro je igrao u Dohi,to je bila lagana priprema za ono sto slijedi ovdje.Ovo su idealni uvjeti za udaraca kakav je on te mi je ovo bas poklon kvota a protivnik po mjeri za tako nesto,Gulbis svakakako nije kanta,talentiran igrac koji zbog "radne etike" trenutno nije u top10.Jednom prilikom je izjavio "rekli su mi da kad jednom udjes u top10 tesko je izaci ,ja sam im dokazao da je to poprilicno lako".Za ove neupuce to je bio kratki izlet na 10.mjesto gdje je brzo ispao iz top100 pa otisao na 500+ poziciju.Uzoran kockar,kurvis i alkoholicar tako da nemam nista protiv ovog koef vcrs.Stan je osvojio turnir prije 5 g,ovjde se osjeca kao kod kuce i kad u udje u zonu i veci igraci od lorda Gulbisa se ne pitaju puno.
SIMON-FRATANGELO
Tu se nema puno toga za dodati i oduzeti.Cim vidis Bjorna u ponudi na GS to se igra protiv njega ako u pitanju nije visoki igrac koji puno ovisi o servisu.Jedina svoja 2 meca na GS je dobio upravo protiv takvih igraca Karla i debelog Sama.Prosjecan igrac koji tu nema sta traziti protiv iskusnjare na 3 seta.Prosao je kvalifikacije i to nakon sto je spasio 2 vezane mec lopte protiv Napolitana..na jednoj ml sudac je talijana tesko ostetio,tako da je tu trebao vec biti na putu kuci.U iducem pretkolu je takodjer spasio par mec lopti ,sto znaci da je imao nevidjenu srecu.Simon obozava ovakve prosjecne amere koji nemaju u repertoaru nista za ponuditi osim pimplanja do besvijesti na sto se Gilles svakako nece buniti.Svake godine ovdje prodje par kola,ovakve igrace rutinski odradi te nemam ni najmanju dilemu za ovaj par.
MARTERER-SAKHAROV
Marterer je odlican mladi igrac s visokim plafonom.Po meni buduci standradni top20 igrac jer ima sve predispozije da to postane.Zemlja mu je najdraza podloga a ja mislim da puno vece rezultate moze napraviti na tvrdoj zbog udarackog tenisa kojeg prezentira.Servis i forhend ce ga odvesti daleko u karijeri.Protivnik je Sakharov kojemu je ovo prvi nastup u glavnom turniru na GS i to u 30oj godini.Kad neko spomene rijec cirkus jedna od prvih asocijacija mi je upravo ovaj Francuz koji je u pocetku nastupao pod zastavom Uzbekistana.Ispodprojecan igrac u svakom smislu te rijeci,vucara se cilu karijeru po chellengerima a ima tek jednu ATP pobjedu u karijeri.Idealan protivnik za bilo koga u zdrijebu.Marterer je sam izjavio da su ovo uvjeti koji njemu najvise odgovaraju,lani je dosao do 3.kola ,ima solidan zdrijeb da to i ponovi ove godine.Pozdrav momci,odo gledat CSKA,pa rukomet pa 15ak sati tenis,mozda kasnije napisem jos neke vazne stvari za ostale teniske meceve,al necu nista vise igrati,imam ova 2 tiketa.