Šta znači "probable"
To znači da rotoworld ima info je igrač "možda" igra e sada to u fantasy nba igri znači mnogo oni skupljaju poene u toji igri prema određenim koeficijentima za poene,asistencije,skokve,ukradene lopte,blokade,postotak šuta itd. itd.. E sada oni svako veče prodaju i kupuju ograče jer im je potrebo da na fantasy rosteru budu igrači koji igraju to večer,a ne recimo da se sastavi ekipa jednom i čekaj kad će neko od njih da igra, i zato je njima bitno da se na vrijeme ograde,naravno to su NE PROVJERENE INFORMACIJE SAMO OFFICIAL SITE JE PRAVI IZVOR I SITE NBA.COM . Kod ovog probable orevedeno direktno na igrača znači da on dozvolu od doktora da igra i da JE ZDRAV I SPOSOBAN DA IGRA e sada ostalo zavisi od ekipe dali će da "zaštiti svoje dugoročne interese" i ostavi igrača na klupi,e to niko ne zna šta će tu biti jer novac je jedina svetinja a noge recimo LeBron Jamesa vrijede mnogo više od jedne utakmice..
"Game time decision"
Ukoliko ovo stoji pored imena igrača tada to za fantasy ligu znači da tog igrača ne uzimaju jer se ne zna tačno i njegova vrijednost se smanjuje na "tržnici" i samim tim predstavlja kocku da se uzme,dok za nas je mnogo interesantniji podatak da to u stvarnosti znači da se čekaju mišljenja doktora koja još nisu došla do ekipe i trener će prema tim nalazima i mišljenjima postupiti naravno ukoliko nisu došla do vremena pred početak utakmice,a ako su prije tada ide sljedeći termin
"Questionable"
E ovo je več nešto na što se treba obratiti pažnja za fantasy nba to znači da se taj igrač zaobilazi jer će naštetiti učinku ekipe u ukupnom zbroju bodova,dok u stvarnosti to znači da se čeka mišljenje doktora dali treba uraditi MRI ukoliko treba onda se čekaju mišljenja sa nekoliko strana i tek se donosi odluka.Ukoliko je u pitanju povreda koja ne zahtjeva MRI onda se pristupa mišljenu terapeuta.U ovakvim situacijama najčešće se igrač ostavlja na klupi naravno ako ekipa ne odluči drugačije.
Za ostale termine kao out for season ili out indefinitely ne treba puno pojašnjavat..
I dobro zapamtite da NBA ljekari nisu debili iz doma zdravlja ili ambulante u srednjoj školi to su najbolji doktori na svijetu,to je najoblja njega koju novac može da kupi,to su čuda tehnike koja ti doktori koriste,a koja nama običnim smrtnicima neče nikada biti dostupna ili barem ne u dogledno vrijeme.Jedan James vrijedi mlijarde sponzorima i ekipi ali samo kada igra ako se rizikuje sa nekom povredom ili ga se forsira gubi se novac tako kada najbokji doktori svijeta potpišu da je igrač clear to play ili ako mu se odobri kontak trening onda je on doista i spreman.. Ovim putem predlažem adminu da napravi temu posebno za neke opće informacije da se ima sve na jednom mjestu.Jednostavno mi ide na živce ponavljanje pitanja i pričanje uvijek iste priče.
ja veceras igram Kobea, kao i 99% ovdje ja mislim. Mislim da Brook veceras ide hladno preko granice. Jedino se dvoumim izmedju Jenningsa i Ellisa..jednog stavljam over 100%. Ima li ko kakav razlog da mi pomogne da se odlucim. Ellis igra bolje u zadnje vrijeme, ali mislim da Dragič ne moze nista Jenningsu.
adisd41 said
"a Gortat se sam čuva"..najjača analizahahaha
ja veceras igram Kobea, kao i 99% ovdje ja mislim. Mislim da Brook veceras ide hladno preko granice. Jedino se dvoumim izmedju Jenningsa i Ellisa..jednog stavljam over 100%. Ima li ko kakav razlog da mi pomogne da se odlucim. Ellis igra bolje u zadnje vrijeme, ali mislim da Dragič ne moze nista Jenningsu.
"Stemple Centar" je jača analiza
mjordan23 said
bedblueboys said
ako pise probable to znaci da je 97 % sigurno,bar je dosada tako bilo.Msm da ce igrati.i bez njega sam tipovao 2,a ako igra to vam je zicer.
meni to i nije zicer ni blizu, al ajde, svatko ima svoje razloge i logiku. sretno
znam da ne lici na zicer,ali ove velike timove su se navikli da padaju na 1,15 1,2 kvote,a ove malo vece kvote dobijaju ko iz shale.tako da ja se plasim kad miami igra za pobjedu po cenu od 1,15,a ovakve kvote ipak su mi ziceri,jer ih lako dobijaju.A indiana nije neki klub koji moze da zadrzi ovu seriju od 7 pobeda kuci.Gledao sam ih u nekoliko navrata,muce se da postignu poene,dok odbranu igraju cvrsto i malo na silu,ali ipak uspesno to rade.SAko igra lebron razbice ih on
A evo jedna maksuz sa zagrijavanja hahahahaha
http://www.youtube.com/watch?v=NxVuySQT-eY
Mislim da je ovo realan par koji bi morao proci jer Lin ove sezone igra jako malo i jako rijetko.Iako rijetko prelazi 12 poena po utakmici ,a danas Houston ima jako tesko gostovanje u Phoenixu.I neznam dal ce ga trener stavljat uopce u igru jer jako ce biti riskantna,teska i iscrpljujuca utakmica .A mediji prenose kao da ima i nekakve povrede s ramenom.Danasnje gostovanje nece biti nimalo lako jer Phoenix je mnogo jaca ekipa nego Houston i to jos igraju pred gostujucim navijacima.Napomenimo da Phoenix ima jedne od najboljih navijaca.Sretno svima koji ce igrati icon wink Forum
Fulo si čitavu analizu:
1.Houston igra kući sa Philadelphiom a nesa Phoenixom
2. Phoenix uopće nije jača ekipa od Houstona
3. Lin večeras ide u over icon smile Forum
ovo je analiza svih analiza, molim lijepo!! na ovu sam pao sa stolice nekoliko puta
bjede said
bedblueboys said
ako pise probable to znaci da je 97 % sigurno,bar je dosada tako bilo.Msm da ce igrati.i bez njega sam tipovao 2,a ako igra to vam je zicer.
Bude li i dalje ovakvih komentara, ovaj forum nema smisla.
Ali uzalud je nekome govoriti...
Pa ako nema smisao po tebi da neko kaze svoje mislenje ovde i da kaze od iskustvo sta se desavalo sa ovakvim stanjima o igracima,onda uzalud je da ja govorim tebe da posecujes ili ne ovaj forum.