Nogomet, tenis, hokej, rukomet itd.
By Niliw
#177361 Te ovaj mrtvi Busta izgubi 2 0 prednost i jos tokom petog seta imao 4/5 brejk lopti..

Ja ga spajao na nekim dublovima i triplovima sa kosarkom.
Kakav glupan.
By JohnnyNoCash
JohnnyNoCash wrote:Shelton Jarry 36.5+ 1.40
Murray Kokkinakis 34.5+ 1.42

1.99

Duplanje win, mali plus za mene

Prođe Andy na mišiće, Andy 'lion heart' Murray, iako meč još traje moram ovako da mi skinem kapu za svu borbenost protiv Kokkinakisa, ma kako god da se završilo 8-)

Shelton 42.5+ :oops:
Watanuki 35.5+ :oops:
Dimitrov :D

Šteta i za Sheltona, Jarry je imao najviše šanse rekao bih u prvom setu kad je bio bolji, ali to je ono što sam govorio, overi prošli i u 3 seta, par lopti odlučuje, a moglo je zaista i da ode na 60+ gemova da su odigrali 5 setova, ali nema veze idemo dalje :mrgreen:
By iDjoleQ
#177480 Neko moje vidjenje ove lijepe veceri pred nama nadam se i zelene!
M.McDonald-Y.Nishioka 37.5+ 1.85
Ocekujem dobar mec i stvarno ne mislim da ovo moze otici 3 0 niti za jednog niti za drugog. McDonald uzeo proslo kolo Nadala doduse povrijedjenog ali to sigurno mu je podiglo samopouzdanje. Sa 4 seta ovo bi se trebalo preci.

H.Hurkacz-D.Shapovalov 41.5+ 1.85
Razmisljao sam se ovdje mozda i cist win Shapovalova ali ipak sam se odlucio za gemove. Hurkacz nestabilan u prvom kolu ali ipak ocekujem da danas igra kako je igrao u posljednja dva seta. Naravno protivnik je dosta tezi zbog toga i idem gemove +.
By JohnnyNoCash
#177483 Hurkacz - Shapovalov 2 1.95 Meridian

Kako sebe popularno naziva Poljak, Hubi ove godine daleko od ubjedljivog. Na stranu ta pobjeda protiv Martineza u prvom kolu gdje je samo u prvom setu Španac imao šanse, a preostala dva rutinski dobio, ipak se u drugom kolu mogli vidjeti svi problemi Poljaka. Sonego je prijetio, imao 1-2 u setovima, i mišljenja sam da je imalo kvalitetniji igrač bio u tom duelu, da bi Hurkacz već bio u avionu. Generalno ne igra bajno, i ovo mu je po učincima najgori GS od sva četiri.
Posljednjih 5 godina ovako izgledaju najbolji rezultati na AO:
2018 Kvalifikacije
2019 1. runda
2020 2. runda
2021 1. runda
2022 2. runda

Sa druge strane mreže, zločesti Denis kojem je najveća boljka u igri to samouništenje, kao da mu neko prekidač u glavi ugasi, i redaju se neprisiljene iz forhenda bekenda, voleja, ma iz svih mogućih udaraca. Ipak iako tako nestabilan, od početka sezone u Australiji igra i više nego korektno. Prošao Hijkatu i Safiulina, da bi izgubio od Đokovića u Adelaidu što i nije neki poraz jer je Nole taj turnir i osvojio, zatim pobjede ovdje protiv Lajovića i Daniela. Protiv Dušana je taj drugi set najgore odigrao, dok je ostala 3 zaista dominirao, pa i protiv Daniela je dizao igru kako je meč odmicao. Za razliku od Huberta, Denis ovdje ima jako dobre rezultate, pa i prošlogodišnje četvrtfinale i poraz od Nadala ( Nadal osvojio tada AO)

2018 2.runda (tsonga)
2019 3. runda (poraz od đokovića)
2020 1. runda (fucsovics)
2021 3. runda (felix)
2022 1/4 finale (nadal).

Ruku na srce nikad nije imao sreće u ždrijebu, jedino taj poraz od Mađara je neočekivan. Mislim da bez obzira na te njegove oscijalcije u igri, može ove godine biti blago iznenađenje, obzirom da smo već vidjeli da su Fritz, Ruud, Zverev napustili takmičenje. Kvota je po meni zaista odlična, a ne bih se čudio kad bi Kanađanin slavio bez izgubljenog seta.
By JohnnyNoCash
#177485 McDonald - Nishioka 4+seta 1.48 Meridian

Đole je već napisao suštinu ovog prijedloga. Ja ipak idem sa 4+ seta jer smatram da bi setovi uglavnom trebali biti između 8-10 gemova, Nishioka nema neki servis ali to nadoknađuje sa izuzetnom brzinom, pokrivanjem terena, kao i preuzimanju inicijative od prvog do početnog udarca.

McDonald unatoč što je dobio povrijeđenog Nadala, ipak ne treba nimalo umanjivati njegovu pobjedu, gledao sam prvi meč protiv Nakašime, apsolutno je zaslužio slaviti, te iako je završeno u pet setova, nadigrao je svog sunarodnjaka, a ja iskreno mislim da može ovdje i slaviti protiv Japanca uz malo sreće.

Nishioka u zadnje vrijeme odličan, bez izgubljenog seta u prva dva kola, pao je Ymer i Svrcina, ali ruku na srce i nije imao ozbiljne protivnike kao recimo McDonald, i ne mogu se ni porediti. Prije ovoga igrao je u Adelaidu, tu je predajom protiv Korde popustio u polufinalu, a baš tu je igrao protiv McDonalda protiv kojeg je slavio 64 63.

Ovo mi je možda i najizgledniji meč večeras za 4+ seta, jer McDonald iako je upisao dvije pobjede (Evans, Galan) i dva poraza na dva turnira početkom ove godine (Ymer, Nishioka), odigrao je dosta dobro turnire, a samo u tom meču protiv Japanca nije uzeo set. Mislim da nas čeka zaista zanimljiv meč, i vjerujem da obojica mogu minimalno do seta
By JohnnyNoCash
#177489 Khachanov - Tiafoe 41 + Meridian 1.81

Na 41 se vraća ulog, a mislim da se isplati probati gemove over prije 4+ seta zbog kvote koja je daleko veća. Karen u prva dva kola izgubio tek jedan set, dobio Zapatu i Kublera, a sad će definitivno imati najteži match up do sada. Tiafoe igra odlično, od završnog Mastersa u Parizu, pa do Laver Kupa gdje je tim svijeta pobjedio nakon 4-5 godina uzastopne dominacije tima Europe, pa do United Kupa koji se igrao na samom startu ove godine, pa ovdje do pobjede u prva dva kola protiv Altmaeira i Shanga, također uz jedan izgubljen set.

Oba igrača imaju dobar servis, jak i precizan, kao i jednoručne forhende, pa bi ovdje trebali vidjeti najviše nadmudrivanja sa osnovne linije, i onda promjene ritma, slajs udarcima i drop shotovima, te iskreno očekujem minimalno jedan TB.

Kachanov je do sad na AO, najviše došao do trećeg kola, zanimljivo večeras igra da izjednači najbolji rezultat ovdje, a prijašnjih godina je ispadao stalno u trećem kolu i to od Nadala u četiri seta, Berretinija u tri seta (2TB), Kyrgios 5 setova (4 od toga TB), Agut poraz u 3 seta.

Tiafoe također nema neke bajne rezultate ovdje, više mu odgovara Američka podloga gdje ujedno i bilježi svoje najveće uspjehe, pa je tako ovo njemu večeras najveći uspjeh na AO u posljednjih 8 godina.

Očekujem baš neizvjesnu borbu, kada bih morao da biram koji meč će od svih u pet setova, onda bi ovaj meč bio glavni kandidat, također obojica serviraju dobro, Karen a i Tiafoe su poznati po TB-ovima, tako da očekujem dosta gemova i minimalno set od obojice