Ovo mi je prvenstvo bilo tako-tako,ali za zadnji dan ču odigrati jače granice,te dati alternative pored njih.
Alex Dushebajev (4.5) over 1.75 / Alex Dushebajev (3.5) over 1.50 - oba SS
Nije ga bilo na zadnjem EP-u. Vanjska linija koja je počela u finalu sa Švedskom bila je Casado - Sarmiento - Maqueda. Danas bi mogli vidjeti onu sa Canellasom i Maqedom za trečeg nisam siguran. Pitanje je i tko će krenuti na crti,dok će na lijevom krilu Angel Perez (valjda),a na desnom Odriozola ili Sole Sala. Na EP-u je Maqedu u obrani pokrivao Gottfridson te ga limitirao na 1 golu. Tu poziciju će u obrani vjerojatno igrati Carlsbogard,koji može pokriti inertnog Maqedu,ali će imati itekako muke sa Alexom. Po meni Alex mora biti na najvišem nivou ukoliko Španjolci žele broncu. Majstori su za ovakve tekme,ali Švedi igraju doma i htjeti će medalju pa očekujem Alexa da bude u pravom izdanju.
Kentin Mahe (4.5) over 1.85/Kentin Mahe (3.5) over (1.55) - oba SS
Ne uzimam ovdje u obzir samo penale,već i samu igru,jer ukoliko sam u pravu mogao bi Mahe u nekom trenutku i na lijevom odigrati. Penali su lutrija ako znaš da postoji alternativa (Richardson) ukoliko promaši. Danci su zatvorili Španjolsku vanjsku liniju, te su u prvih 20 minuta 90% Španjolskih golova zabijali ili pivoti ili krila. Sa druge strane Francuze su probijali na početku jedan Carsbogard i Johansson,pa tek kada su njih zatvorili i malo više pustili igru na krila i crtu krenuo je i Gerrard sa obranama. Kako je to izgledalo u finalu OI ? Več tada se znalo da Karabatić nema potrebnu brzinu izvana,pa su Saugstrup i Toft pritisnuli pivota,a Hansen i Mollgaard izašli malo više prema Remiliju i Memu,hvatajuči ih već u 1 ili 2 koraku. Tako su zatvarali dotok lopte na crtu,a vanjska linija Francuske je imala šut 12/28. Prolazilo je u prolascima izvana na crtu,a tu je prednjačio Nedim Remili. S obzirom da Mem očito nije 100%,a pitanje je u kakvom je stanju Karabatić,dok Prandi ovisi o danu,Mahe mi je nekako uz penale najizgledniji za over.Remili bi također mogao,ali on će imati dosta posla u obrani sa Hansenom.Hugo Descat je do finala OI imao šut iz penala 15/15 a onda je naletio na Landina,ukoliko Mahe bude koncentriran onda je u overu večeras.
Mika Hansen (6.5) over 2.10/(5.5) over 1.65 - oba SS
Da postoji opcija tko upučuje prvi šut na gol kod Danaca,bio bi to Mika. Francuzi znaju da od njega sve kreče,ali i koliko ga je opasno izolirati sa 5-1 jer ostaje onda prevelik prostor za brze Gidsela i Pytlicka 1na1. Po meni će radije puštati loptu na krilo ili na crtu jer je tu i Gerrard jači,pogotovo na Danska krila koja su znala biti neuvjerljiva na ovom SP-u. Ukoliko dolazi do pucanja u obrani onda će to mislim radije biti na krilima,ili za vanjske igrače sa što širih pozicija.Ukoliko i prođe netko od Danskih brzanaca sedmerac je realna opcija. U finalu OI je Hansen imao šut 9/16,a Gidsel 6/7 s tim da je Gidsel 5 golova dao sa linije 6 metara uglavnom kada je Danska imala igrača više. Zatvore li Francuzi Pytlicka i Gidsela mogli bi vidjeti i Laugea u napadu,ne samo u obrani,a onda Mika ide na lijevoga. Bez obzira na Pytlicka i Gidsela,Hansen je ključ Danske igre u napadu,te bih se usudio reći da bi bez njega to izgledalo kao i Švedska bez Gottfridssona.
Za ziheraše koji prate odličnog Saugstrupa kojega je predložio Sergio ima i alternativa (1.5) over 1.50 SS
Angel Fernandez Perez (2.5) over 1.70 SS je isto izgledno jer je očito konstanta kojoj Ribero vjeruje na lijevome krilu.
A za teške mazohiste i one koji si žele shebati nedjeljno popodne?
Figura i Daniel su opet (1.5) u SS