Europska košarka u svim oblicima. Sve lige, sva natjecanja
By J-Rich
#193132 Grazulis 12.5 over

Letonci, najprijatnije iznenadjenje ovog turnira, imaju mogucnost da obezbede najbolji plasmana na svetskim prvenstvima, obzirom da od raspada SSSR-a, nikada nisu ni ucestvovali i pitanje je da li ce na jos nekom SP ponoviti ovakav uspeh. Dakle, za njih ovo nije kikiriki tekma, vec mogucnost za sto bolji poredak. S druge strane, Litvanci nisu obezbedili OI na ovom turniru, pa je samim tim i pitanje motivacije (osim kod nekih igraca koji zavrsavaju reprezentativnu karijeru). Osim Bertansa, na ovom turniru se posebno istakao i Grazulis i sa neverovatnih 63.8% iz igre je mozda i najbolji igrac Letonije na ovom SP. Istina da ovu granicu nije mnogo puta prebacio, medjutim, od duela sa Kanadom, njegova uloga, pa samim tim minutaza i broj uzetih suteva se znatno povecao. Letonci ne preteruju sa sutem za 3 kao Litvanci, vec pametno grade napade i pronalaze najbolja resenja u datom trenutku, sto je mnogo slucajeva bilo spustanje lopte na low post za Grazulisa. Svidja mi se njegova igra ledjima i pozicioniranje i u nekim trenucima me bas podesetio na Milutinova. Grazulis je i solidan trojkas, pa uz poene ispod kosa, od njega mozemo ocekivati i neki poen van reketa.
By J-Rich
#193136 Banchero 8.5 over
Lo 6.5 under
TOPBET

Bez neke prevelike analize, ocekujem da ce Banchero dobiti malo vise prostora u ovom "all star mecu". Italijani su ga lepo izvredjali sto ih je odjebao i izabrao SAD, pa i to moze biti dodatni motiv. Lo je poslednja osoba kojoj ce Nemci dopustiti neke suteve, on je tu prvenstveno da udje sa klupe i pojaca odbranu.
By malsha9323
#193143 Pohvale za sve clanove na aktivnosti, bilo je, kao i uvek, tipova da se probere, cestitke. Rezultatski finale je ostavilo malo gorak ukus, ali treba biti posten i realan, svakako uspeh, van svih ocekivanja.

Ono sto je meni licno ostavilo najjaci utisak, ne racunajuci gore pomenuto srebro, je stravicna nonsalancija Amerikanaca kroz ceo turnir, potpuna takticka nedoraslost, ne samo igraca, vec i takvog tria strucnjaka (Kerr, Spo, Lue) u odnosu na iole ozbiljne evropske selekcije.

Zakljucak je da je razlika izmedju EU i NA sve manje, te ocekujem zanimljive sezone i dobro kosarku u takmicenjima na oba kontinenta.

Pozdrav