- 24 Mar 2015, 17:09
Ovo je moj prvi post na ovoj stranici, pratim vas već neke 2 godine i vijek mi je bilo mrsko se učlaniti, ali evo odlučio sam se pridružiti..
A. AFFLALO OVER (12,5) SPORT PLUS KLADIONICA
kKoliko vidim njega niko nije analizirao, svi se motaju oko Lillarda, uredu, Aldridge, Batum i Kaman su najvjerovatnije out, Mattthewsa odavno nema out je za sezonu. Afflalo je doveden na All Star pauzi iz Denvera nakon fijaska Nuggetsa u ovoj sezoni, očekivali su Playoff, međutim nisu ni blizu 8 mjestu u konferenciji. Aronova uloga je vođa second unita u poenima, jer je Portlanda u prošlogodišnjem Playoffu koštala baš ta kratka klupa, San Antonio ih je dobio sa 4:1, i u te 4 pobjede barem 3 je San Antonio napravio prevagu u trenutcima kad je Portlandova klupa bila u igri.. Blake, Leonard, Robinson, sisice teške, bez klupe se ne može doći daleko u PO, iako ti imaš jednog Aldridgea, Lillarda, Batuma i slično. No, Matthews je out do kraja sezone, i Afflalo je upao u starting five. Ono što je problem je da Afflalo ne može bazen pogoditi, ne snalazi se baš u toj ulozi, ali on je igrač osrednjih kvaliteta koji ima zaista sjajan šut, dok je sve ostalo manje vrijedno spomena. On je scorer čisti, i s obzirom da Portland već dugo nije pobjedio nikoga, čini mi se 5-6 utakmica, neko mora povući uz Lillarda. Lillard je prošlu utakmicu protiv Memphisa odigrao CIJELO drugo poluvrijeme bez sekunde odmora, i samo zbog povrede Aldridgea i Batuma došao u over. Neću da komentarišem njegov postotke šuta, matchup ili međusobne duele. Činjenica je jasna : Ako Portland želi dočekati 4/4 sa zaostatkom manjim od 10 razlike, mora imati tri raspoložena igrača MINIMALNO. Lillard će forsirati šut zasigurno, ali mislim da će Afflalo uzeti svoju regularnu dozu šuteva, + pokupiti nekoliko od Batuma i Aldridgea koji su vjerovatno out. Dame ne može sve sam, neko se mora priključiti, ja očekujem Afflaloa da se pridruži, vrijeme je da ga šut krene, Portland se bori za što bolju poziciju u PO, imaju motiv, igraju kući, nasuprot je najbolja ekipa lige, očekujem ga na 15 +. Ako neko ima nešto pametno za reći, ispraviti me u nečemu što sam pogriješio, slobodno neka to uradi, tu smo da pomognemo jedni drugima u poštenoj krađi kladionica

. Pozdrav