Da vam docaram sliku ima nas od 16-70 godina svih struktura razmisljanja i pogleda.
Nekako mi podelismo Jugoslaviju na tri dela Juga 70-80, Juga 80-90. Juga 95-02 i krene rasprava ko je najbolji igrac koja je generacija najbolja i ostalo.
Dolazim kuci pod utiskom rasprave i krecem da smaram dedu i tatu.
Mom dedi je najbolji ikada igrac kojeg gledao je Korac a najveci svih vremena veliki Kreso, prica dalje deda. Eh kakva je to generaija bila Moka, Kica , Sola, Kreso , Daneu, Plecas, Tvrdic. Ja malo na net da se edukujem kad vidim deda je Boga mi upravu.
Tata krene ma kakva generacije 87 sa Drazenom, Kukocem, Radjom, Paspaljom, Divcom, Savicem ma ti su mleli. E sada o njima znam malo vise gledao sam mnoge utakmice te generacije i shvatam sta prica.
U jednom su se slozili Drazen Petrovic je bio igrac pre svog vremena i najbolji sa ovih prostora i zao im je sto nismo igrali protiv USA 92 zbog rata.
A ja za mene je generacija najbolja uz koju sam odrastao Divaca, Djordjevic, Paspalj, Savic, Danilovic Bodiroga, Stojakovic. Za mena je najveci na svetu Bodiroga za mene je on Bog.
E sada malo maste zamislite sada reprezentaciju sa ovih prostora e to bi bio pravi dream team . Nurkic, Tomic, Pekovic, Vucevic , Mirotic, Bjelica, oba Bogdanovic Mirza , Teo, pa oba Dragica ma ubili bi sve redom.
Temu sam otvorio iz znatizelje koji je vama najbolji igrac sa ovih prostora kao i po vama najbolja nasa selekcija.