Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By BVB
#33440 Monta Ellis over 14,5

Indiana Pacersi ce nakon sinocnje utakmice protiv Clevelanda i tjesnog poraza, ugostiti ekipu Orlando Magica, sjajnu ekipu Magica moram to priznati. Jos prosle sezone sam ocekivao da Magic sa svojim rosterom moze nesto napraviti, demantovali su me ali izgleda da su klinci Magica sazreli, jednu godinu stariji i iskusniji. Veceras ih ocekuje jedan zanimljiv mec protiv Indiane, sinoc su Pacersi imali realnu sansu za trijumf protiv Cavaliersa ali nisu imali srece, neke glupe odluke na kraju utakmice su ih kosatale pobjede. U tom mecu vidjeli smo sjajne partije Paul Georga i Monte Ellisa. Ne mogu reci da me Ellis iznenadio, od njega se ocekuju sjajne partije, kao veliko pojacanje je i doveden u Indianu, ali izgleda da se nije jos adaptirao na stil igre koji Pacersi igraju, drugacije je to nego Mavsi. Ali sinoc sam vidio pravog Ellisa, cini mi se da polako se oslobadja pritiska, da nakon sinocnje utakmice polako ce njegova forma i igre ici uzlaznom putanjom.

Monta Ellis ove sezone postize ove sezone 12,4 poena. Kao sto sam napomenuo dugo je trazio pravu formu, od njega veceras ocekujem laganih 15 uzetih suteva, u prilog ide sto vjerovatno CJ Miles nece igrati, takodje i Stuckey je upitan za veceras, u prilog ide i zuta glava Georgea Hilla ne razmislja i ne moze nista pogoditi, a Hill nema veliko samopouzdanje te ce sigurno prepustiti vise suteva za Montu i Georgea. Orlando lose brani poziciju SG, Oladipo koji igra tu mnogo vise je okrenut ka napadu, primaju cak 24 poena prosjecno sa pozicije SG sto je medju 5 nalosijih ekipa u ligi po tom segmentu. S druge strane Monta Ellis je uvijek igrao sjajno protiv Magica, dok je igrao za Dallas u 4 utakmice je postizao 19,21,25 i 21 poen, prije toga za Milwaukee protiv Magica ubacivao je u 3 utakmice 21, 39 i 21 poen. Stoga Monta veceras po meni ide preko ovih 14 poena.

CJ McCollum over 17,5

Jednu od najboljih i najatraktivnijih utakmica veceri bi trebali gledati u Pepsi Centru u Koloradu gdje ce Denver Nuggetsi ugostiti Portland Trail Blazzerse. Portland je igrao sinoc na svom parketu protiv Detroita, bio je nadomak pobjede, igrali su sjajno 3/4 utakmice ali su onda izgubili poslednju dionicu sa cak 41:11 i tako ispustili pobjedu. Stoga veceras protiv Denvera moraju igrati najbolje sto znaju, jedna run and gun kosarka sa obe strane, dosta poena se ocekuje te mislim da ce dosta igraca preci poene u ovoj utakmici. Ja sam se odlucio za igraca Blazzersa, mladog C.J. McColluma koji je pravo otkrovenje ove sezone.

C.J. McCollum postize 21.2 poena prosjecno u ovoj sezoni, nekoliko sjajnih partija i sto je najvaznije uzima veliki broj suteva. U 7 utakmica ove sezone postizao je redom 37,16,15,18,27,20 i sinoc 18 poena protiv Detroita. U tih 7 utakmica prosjecno je uzimao 18 suteva po susretu uz 41% ubacenih poena. Portland nema igraca sem Lillarda da trosi vise lopti, dosta brzo igraju sa dosta suteva. A kad igrate protiv takve iste ekipe logicno je da ce to jos vise doci do izrazaja, stoga mislim da CJ moze preko 20 poena u vecerasnjem susretu. S druge strane Denver je godinama unazad ekipa koja je poznata po neigranju odbrane, 24,5 poena primaju sa pozicije SG, sto je 4. najlosiji skor u ligi.

Danilo Gallinari over 18,5

Kao sto sam spomenuo u prethodnoj analizi za C.J. McColluma da ce ovo biti jedna otvorena utakmica sa puno poena i da ce vecina igraca preci svoje margine evo jos jednog igraca sa te utakmice, ovaj put iz Denver Nuggetsa Danilo Gallinari. Covjek je jedan od mojih omiljenih sutera u NBA ligi, obozavam gledati nacin kako on to radi, vrlo uspjesan je sto se toga tice.

Protiv Portlanda Galinari ce imati vjerovatno mnogo prostora na parketu, setace se on sigurno od krila do krilnog centra po pozicijama, ali za njega nece to predstavljati problem jer ce on vecinu vremena provoditi cekajuci sut izvana. Danilo je u dobroj formi sto govori i njegov prosjek ubacenih poena ove sezone od 18,7, poslednju utakmicu je ubacio Golden Stateu cak 25 poena iako su oni vrlo jaki sto se odbrane tice na tim krilnim pozicijama, ali sut Gallinarija izvana nisu nikako mogli sacuvati. Danilo je to iskoristio i za 34 minuta uz samo 13 uzetih suteva ubacio 25 poena, uz 9 pogodaka od 9 pokusaja sa linije slobodnih bacanja. I veceras njega ocekujem oko 14 uzetih suteva, dosta puta na liniji bacanja, puno poena sa obe strane, brza kosarka ce i njemu odgovarati te i njega vidim u overu veceras.

Sve granice iz WWINa
By il cattivo
#33442 Gallinari je u Favbetu na 18,0; over - 2,15
Fournier je u Marathonbetu na over 17,0 - 2,08, a u TonyBet na 14,5 (!) - 1,8.

Najviše me iznenađuje Fournier ponuđen na 14,5 u TonyBet s obzirom da mu je prosjek 18,7, odlično je krenuo u sezonu,a i Indiana do sada prima sa SF pozicije 21,7.

Po meni je 14.5 odlična granica za over.
By il cattivo
#33444 Pa po zadnjim informacijama nije tako...
"Nikola Vucevic (right knee bone bruise) and Jason Smith (knee) will not play on Monday vs. the Pacers.
That means Dewayne Dedmon, who has averaged 11.0 points, 6.5 rebounds and 3.0 blocks over 30 minutes per game as a starter, will again draw the nod in the middle. Vooch is believed to be progressing, but he's not quite ready yet. The Magic will likely use more of Aaron Gordon on Monday as well since the Pacers like to play small."
By Filozof
#33445 Jučer pogodio 3/5

Russel Westbrook 26,5 OVER 1,85 [21] -
Andre Drummond 18,5 OVER 1,85 ✔
Damian Lillard 26,5 OVER 1,85 [26] -
LeBron James 23,5 OVER 1,85 ✔
Paul George 20,5 OVER 1,85 ✔

link posta: viewtopic.php?p=33300#p33300

Šteta za Lillarda koji je ostao na granici.
___

Faried 13,5 OVER

Prešlo mi je u naviku igrati visoke igrače u over kontra Portlanda, nemam nekih prevelikih razloga, dva puta je prešao ovu granicu na otvaranju s Raketama uz šut 8-10 i slobodna 2-6 zabio je 18, a protiv Lakersa je uz šut 10-13 i 8-8 slobodna zabio 28. Ostale tekme se vrtio oko 10, ali igrao je max 30 minuta i to protiv Utaha kojem je zabio 9. Sa GSWom se nije naigrao al je u 21 minutu ubacio 8 poena dok je s Wolvesima u 27 ubacio 9. Nekako ne iščekujem BO ovdje pogotovo s Nugetsima kod kuce, a već spomenuta obrana Portlanda pod košem mi se ne dopada previše. Neka uzme 10-12 šuteva i kojih 4-5 slobodnih mislim da bi mogao prebaciti ovu granicu danas.

Marc Gasol 15,5 OVER

Uzima dosta šuteva za prolaz ove granice, ali realizacija je slaba. Također treba napomenuti da je samo dva puta ove sezone igrao preko 30 minuta, a dva puta je još igrao po 30 min. Samo protiv Pacersa je prebacio ovu granicu kad je zabio 20 uz šut iz igre 7-13 i 6-7 slobodna. A gazio je ovu granicu s Portlandom nakon 28 min igre 4-13 i 7-10 slobodna, no tada je granica bila 14,5. Jordan&Griffin me nekako nisu uvjerili da zatvaraju pristup košu, teško će Gasola zaustaviti prošle sezone jednu im je ubacio 30, a onda 14 i 11 u 2 dana razmaka. Nadam se barem 16 danas.

Ostali Parovi:
76ers - Bulls 2 1,35
Drummond 18,5 OVER 1,85
kladionica: SuperSport
By NBA Knight
#33447 Dal je Wiggins konačno uhvatio formu? Dal će ga trener nastaviti držati u igri bijednih 28 minuta ili će pustiti ovog mladog dečka da se razvija? Pa ja bi isti tren rekao, kao što sam i za prošlu utakmicu, da mu minutaža mora rast.

U isto vrijeme očekujem da Martinu pada minutaža i 17,5 koje daje TONYBET mi izgleda prilično dobro za under. Kad imaš Wigginsa, Lavina, Shabbaza na vanjskim pozicijama i momčad koju želiš razvijati za budućnost, ne znam zašto bi Martina koji ulazi s klupe igrao 30 minuta... Danas tekma u gostima protiv Atlante za koju znamo da igra opaku obranu i neće biti lako Minnesoti.

Iskreno, ovaj par nekako igram po osjećaju. Predviđam Martinu minutažu do 25 minuta i na temelju toga, čvrste Atlante i igre u gostima igram under 17,5. Nije baš lako zabit 18 u 25min čak ni ako te boli briga za momčad nego samo razmišljaš o sebi kao Martin.
By Carannanos
Filozof wrote:
Faried 13,5 OVER

Prešlo mi je u naviku igrati visoke igrače u over kontra Portlanda, nemam nekih prevelikih razloga, dva puta je prešao ovu granicu na otvaranju s Raketama uz šut 8-10 i slobodna 2-6 zabio je 18, a protiv Lakersa je uz šut 10-13 i 8-8 slobodna zabio 28. Ostale tekme se vrtio oko 10, ali igrao je max 30 minuta i to protiv Utaha kojem je zabio 9. Sa GSWom se nije naigrao al je u 21 minutu ubacio 8 poena dok je s Wolvesima u 27 ubacio 9. Nekako ne iščekujem BO ovdje pogotovo s Nugetsima kod kuce, a već spomenuta obrana Portlanda pod košem mi se ne dopada previše. Neka uzme 10-12 šuteva i kojih 4-5 slobodnih mislim da bi mogao prebaciti ovu granicu danas.

U Premijeru granica 11.5 :shock: Još izasla vijest:
Joffrey Lauvergne (back) will miss his fourth consecutive game on Monday against the Blazers.
There is no official timetable for the big man to return, and it's a concern that dates back to the preseason. Lauvergne was able to get in a limited practice on Sunday, so while there has been progress, he's just not yet ready to go. On Friday, the Nuggets went small with Will Barton in the starting lineup, shifting Kenneth Faried to center. That's the plan they should stick with against Portland.
By KG21
#33453 DeMarcus Cousins (Achilles) is planning on playing on Monday against the Spurs barring a late setback.

Rotoworld