- 09 Nov 2015, 20:14
Monta Ellis over 14,5Indiana Pacersi ce nakon sinocnje utakmice protiv Clevelanda i tjesnog poraza, ugostiti ekipu Orlando Magica, sjajnu ekipu Magica moram to priznati. Jos prosle sezone sam ocekivao da Magic sa svojim rosterom moze nesto napraviti, demantovali su me ali izgleda da su klinci Magica sazreli, jednu godinu stariji i iskusniji. Veceras ih ocekuje jedan zanimljiv mec protiv Indiane, sinoc su Pacersi imali realnu sansu za trijumf protiv Cavaliersa ali nisu imali srece, neke glupe odluke na kraju utakmice su ih kosatale pobjede. U tom mecu vidjeli smo sjajne partije Paul Georga i Monte Ellisa. Ne mogu reci da me Ellis iznenadio, od njega se ocekuju sjajne partije, kao veliko pojacanje je i doveden u Indianu, ali izgleda da se nije jos adaptirao na stil igre koji Pacersi igraju, drugacije je to nego Mavsi. Ali sinoc sam vidio pravog Ellisa, cini mi se da polako se oslobadja pritiska, da nakon sinocnje utakmice polako ce njegova forma i igre ici uzlaznom putanjom.
Monta Ellis ove sezone postize ove sezone 12,4 poena. Kao sto sam napomenuo dugo je trazio pravu formu, od njega veceras ocekujem laganih 15 uzetih suteva, u prilog ide sto vjerovatno CJ Miles nece igrati, takodje i Stuckey je upitan za veceras, u prilog ide i zuta glava Georgea Hilla ne razmislja i ne moze nista pogoditi, a Hill nema veliko samopouzdanje te ce sigurno prepustiti vise suteva za Montu i Georgea. Orlando lose brani poziciju SG, Oladipo koji igra tu mnogo vise je okrenut ka napadu, primaju cak 24 poena prosjecno sa pozicije SG sto je medju 5 nalosijih ekipa u ligi po tom segmentu. S druge strane Monta Ellis je uvijek igrao sjajno protiv Magica, dok je igrao za Dallas u 4 utakmice je postizao 19,21,25 i 21 poen, prije toga za Milwaukee protiv Magica ubacivao je u 3 utakmice 21, 39 i 21 poen. Stoga Monta veceras po meni ide preko ovih 14 poena.
CJ McCollum over 17,5Jednu od najboljih i najatraktivnijih utakmica veceri bi trebali gledati u Pepsi Centru u Koloradu gdje ce Denver Nuggetsi ugostiti Portland Trail Blazzerse. Portland je igrao sinoc na svom parketu protiv Detroita, bio je nadomak pobjede, igrali su sjajno 3/4 utakmice ali su onda izgubili poslednju dionicu sa cak 41:11 i tako ispustili pobjedu. Stoga veceras protiv Denvera moraju igrati najbolje sto znaju, jedna run and gun kosarka sa obe strane, dosta poena se ocekuje te mislim da ce dosta igraca preci poene u ovoj utakmici. Ja sam se odlucio za igraca Blazzersa, mladog C.J. McColluma koji je pravo otkrovenje ove sezone.
C.J. McCollum postize 21.2 poena prosjecno u ovoj sezoni, nekoliko sjajnih partija i sto je najvaznije uzima veliki broj suteva. U 7 utakmica ove sezone postizao je redom 37,16,15,18,27,20 i sinoc 18 poena protiv Detroita. U tih 7 utakmica prosjecno je uzimao 18 suteva po susretu uz 41% ubacenih poena. Portland nema igraca sem Lillarda da trosi vise lopti, dosta brzo igraju sa dosta suteva. A kad igrate protiv takve iste ekipe logicno je da ce to jos vise doci do izrazaja, stoga mislim da CJ moze preko 20 poena u vecerasnjem susretu. S druge strane Denver je godinama unazad ekipa koja je poznata po neigranju odbrane, 24,5 poena primaju sa pozicije SG, sto je 4. najlosiji skor u ligi.
Danilo Gallinari over 18,5Kao sto sam spomenuo u prethodnoj analizi za C.J. McColluma da ce ovo biti jedna otvorena utakmica sa puno poena i da ce vecina igraca preci svoje margine evo jos jednog igraca sa te utakmice, ovaj put iz Denver Nuggetsa Danilo Gallinari. Covjek je jedan od mojih omiljenih sutera u NBA ligi, obozavam gledati nacin kako on to radi, vrlo uspjesan je sto se toga tice.
Protiv Portlanda Galinari ce imati vjerovatno mnogo prostora na parketu, setace se on sigurno od krila do krilnog centra po pozicijama, ali za njega nece to predstavljati problem jer ce on vecinu vremena provoditi cekajuci sut izvana. Danilo je u dobroj formi sto govori i njegov prosjek ubacenih poena ove sezone od 18,7, poslednju utakmicu je ubacio Golden Stateu cak 25 poena iako su oni vrlo jaki sto se odbrane tice na tim krilnim pozicijama, ali sut Gallinarija izvana nisu nikako mogli sacuvati. Danilo je to iskoristio i za 34 minuta uz samo 13 uzetih suteva ubacio 25 poena, uz 9 pogodaka od 9 pokusaja sa linije slobodnih bacanja. I veceras njega ocekujem oko 14 uzetih suteva, dosta puta na liniji bacanja, puno poena sa obe strane, brza kosarka ce i njemu odgovarati te i njega vidim u overu veceras.
Sve granice iz WWINa