Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By kinder
OT said

Cousins nema pravog trenera u Sacrementu da ga usmjeri i poduči kako da koristi svoje prednosti,jer da igra iti stoti dio kao pravi centar mislim da bi bez večih problema imao prosjek 20-10 svako veče..Ovako je nigdje veze,uzima neke šuteve sa visokog posta,područija slobodnog bacanja nikako mi nije jasan.Ima građu kao pravi centar ima snagu,a igra kao neuhranjena trojka ili četvorka bježi od kontatka..Šteta mogao bi biti jedan od najboljih centara u ligi...

vise je to do njegove glave, nego do trenera ;)
By bukefal123
#3754 nije neka dobra ponuda unatoč mnogim parovima, ali iazbrao sam 1

J.R.Smith 15.5 over

igrač koji je na prosjeku od 16.1ppg ove sezone te FT 2.5-3.2, u zadnjih nekoliko tekmi je pao ali nema veze, očekuje se blowout i očekujem manju minutažu Mela i nekih igrača, pa očekujem i više šuteva Smitha, koji i bez blowouta uzima puno šuteva, iako kreće s klupe, uzima oko 15 šuteva u prosjeku, i to je takav sebičnjak, taj vidi samo loptu, imam osjećaj ko da igra Smith, a ne New York na nekim tekmama xd ove sezone je zabio Sacramentu 28, ali tada je falio Melo i Felton ako se ne varam, a od njega očekujem 15-20 šuteva uz nekoliko slobodnjaka, utakmicu s puno koševa i naravno Smitha u overu... živi bili pa vidjeli :P
By nenad_zgb
#3755 Evo i ja odlucio stavit svoja dva picka za veceras.

29,5/C.Anthony (NY Kn-Sacra) manje 1.85
15.5/J.J.Redick (Orlando) vise 1.85 ( Davis, Nelson i Afflalo ne igraju. )

Bez nekakve velike analize, mislim da je sve kristalno jasno.
Sto mislite??
By kinder
#3756 u slucaju blowouta u milwokiju ode ti jj redick, a vrlo je moguce da se nesto slicno desi s obzirom na izostanke
By dr. Igy
#3758 http://nbaknights.com/forum/nba-analize-po-clanovima/dr-iggy/page-4/#p3757

Kladionica Bhplay

Aldridge L. (Por-Uta) - -19.5+ over - Uzimam ovo samo zbog granice koja je postavljena dosta ispod. Iako je sinoc odigrao ocajnu utakmicu uz sut 6-17 i 3 promasena penala, mislim da se veceras ne moze ponoviti tako losa suterska vecer. Uz sav respekt za defenzivne sposobnosti Jeffersona, mislim da nece uspjeti napraviti tako dobar posao kao sinoc. Aldridge je u zadnjih 5 utakmica Indiani i Clippersima, koji su po mom misljenju i bolji u reketu od Utaha, prebacivao ovu granicu. Provodi blizu 40 minuta na parketu zato sto Portland ima najlosiju klupu u ligi i uzima u prosjeku 20 suteva. Vise nego dovoljno da ovo ispratim.

Evans T. (New Y-Sac) - -15.5+ over - Unatoc losijim predstavama Sacramenta, Evans igra odlicno. Igrac koji vrijedi puno vise od onoga sto je prezentirao zadnjih godina u Sacramentu. Mozda je i razlog stalno seljakanje po pozicijama. Protiv New Yorka koji preferira brzu kosarku trebala bi doci do izrazaja njegova brzina. Sinoc protiv Philadelphie odigrao odlicnu utakmicu i zabio 29 poena. Ocekujem ga i protiv New Yorka na visokoj razini i bar 16 poena.
By OT
#3760 Tim Duncan iskrenuo zglob i istegao koljeno,status upitan..Ohrabruje da je otišao iz AT&T Centra na svojim nogama..Parker je izjavio da će vjerovatno da propusti prve dvije ili tri utakmice od pet koliko još imaju prije all star pauze..Ovo je i glavni razlog zašto Spursi nisu prošli na hendikepu sinoć razbucali su ih prvo poluvrijeme ali u drugom naravno da su im misli bile uz Duncana i šta se sa njim dešava..
By celavi_stvor
celavi_stvor said

D.Cousins 16,5 UNDER @ 1.85

Večeras Knicksima u goste dolaze loši Kingsi.. Vjerujem da će odbrana Knicksa tačnije njihov reket biti veliki problem za Sacramento... A samim tim ce i Cousins imati dosta problema jer ga ispod koša čeka jedan od najboljih defanzivaca lige Chandler. Sinoć je Chandler pokupio sve lopte na obe strane terena i na kraju utakmice je skupio čak 20 skokova... a inače u prosjeku ima 10,8 skokova po tekmi.. vjerujem da ce i večeras biti dodatno nabrijan jer se svi sjećaju prošle tekme gdje je Sacramento pobijedio Knickse rezzom 106-105.. pored Chandlera u reketu se kreće i Amaree a sigurno će i Mello malo pomagati i ne vjerujem da ce Cousins uspjeti da prebaci 16 koševa... malo mi je povisoka ta margina... U posljednjih par utakmica Cousins je zabijao: 12,13,12,3,14,15,29,17,22... i vidi se da je malo ispod vog prosjeka... i večeras ga vidim negdje oko 12 do maks 14 koseva.. ne vjerujem da ce mu Chandler dati prostora da se raspuca...

Pa neeevjerovatno... Očekivao sa veliko razbijanje od strane Knicksa i to se dogodilo... Ali nisam očekivao da će Cousins od ukupno 81 koša koliko su Kingsi zabili... on je dao čak 25 koševa... utakmica je od početka bila veliko razbijanje tako da su se u Knicksima svi opustili... i cijelu tekmu su vodili čak i do 40 koševa razlike.... fuuuujjjj jebem ti sreću...