- 27 Feb 2013, 16:36
Samo ja i Krnja aktivni u ovoj temi

. Ja kako pisem na jednoj stranici analize samo ih prekopiram ovdje, nadam se da sam nekome od pomoci.
12:40 K.De Schepper-Cervenak P. 1 @ 1.25
U francuskom Cherbourgu ovaj tjedan se održava jaki challenger. Danas nas ocekuje dvoboj domaceg predstavnika Kennya de Scheppera i Pavol Cervenaka. Kenny de Schepper igrac je odlicnog servisa koji vecinom pruza dobre partije po challengerima a nekada mu se zna desiti i koji dobar turnir iz ATP kategorije. Sezonu je otvorio porazom u trecem kolu kvalifikacija za Chennai, zatim nenadano ispada u prvom kolu kvalifikacija za Sydney, na Australian Openu nije uspio proci dalje od drugog kola kvalifikacija, u Heilbronnu ispada u prvom kolu, zatim u Montpellieru prolazi tri kola kvalifikacija ali ga sreca nije mazila i u prvom kolu ga je docekao puno bolji sunarodnjak Llodra, i odigrao je challenger u Quimperi gdje ga je u cetvrtfinalu zaustavio Darcis.
Paolo Cervenak slovacki je tenisac koji trenutno zauzima 229 ATP poziciju. On se vecinom bazira na turnire na zemlji i pokusava izbjegavati hard i dvorane. Sezonu je poceo jako lose, a i odigrao je samo cetiri turnira. U Dohi i na Australian Openu ispao je u prvom kolu kvalifikacija, u Heilbronnu prolazi tri kola kvalifikacija i prvo kolo, i u Zagrebu ispada u drugom kolu kvalifikacija. Na ovom turniru nastupao je prije dvije godine i tada nije uspio proci dalje od drugog kola.
Po meni je veliki favorit danas de Schepper. Igra pred svojom publikom, na omiljenoj podlozi protiv zemljasa. De Schepper ima odlican servis i nece dopustati puno brejk lopti a Cervenak kao i svaki zemljas nema bas neki servis i tu vidim veliku prednost francuskog tenisaca. De Schepper brani i dosta bodova jer je prosle godine ovdje igrao cetvrtfinale.
13:40 Llodra M.-Tursunov D. 1 @ 1.45
U Dubaiu su danas na rasporedu mecevi sesnaestine finala, a u jednom od njih snage ce odmjeriti dva starosjedioca na ATP-u, Michael Llodra i Dmitry Tursunov. O Llodri sam pisao jucer kada ga je ocekivao mec protiv Tsonge koji je nenadano otisao na stranu Llodre. Odigrao je odlican mec i citavo vrijeme je bio stabilan u glavi, uspio se vratiti nakon zaostatka od 4-1 u prvom setu i dobiti set u tb-u, i onda u drugom setu lagano pravi dva brejka i odnosi prvu pobjedu nad Tsongom u sedmom susretu. Odgovara mu ova podloga jer je dosta brza i to je dobro zbog njegovog servisa. Prepoznatljiv je po svojoj igri servis ~ izlazak na mrezu i dugo godina mu uspjeva taj nacin.
Njegov protivnik danas biti ce ruski tenisac Dmitry Tursunov. Nije bas na najbolji nacin poceo sezonu ispavsi u kvalifikacijama za Montpelliere i Rotterdam ali prosli tjedan odigrao je odlican turnir u Marseillu. Prosao je tri kola kvalifikacija i dogurao do polufinala gdje je ipak jaci bio Berdych. Na svome putu do polufinala pobjedio je cak i Tipsarevica. Na ovom turniru je u prvom kolu bio bolji od Hajeka 4-6 6-1 6-2.
Ova dva tenisaca susrela su se jednom, 2007 godine i tada je slavio Tursunov 6-4 6-4. Prvo sam mislio ovdje odigrati over prvi set jer oba tenisaca imaju strasne servise, ali ipak sam se odlucio odigrati na pobjedu Llodre jer Tursunov u zadnja 3-4 meca ima dosta problema sa servisom. Gledao sam ga u mecu protiv Mullera kada je u drugom setu izgubio tri svoja servisa, zatim je od Berdycha 6-2 6-1 izgubio, i jucer protiv Hajeka je u prvom setu izgubio 2 svoja servisa ali je uspio vratiti jedan. Llodra je jucer napravio odlicnu pobjedu i mislim da nece stati samo na tome, ulazi polako u svoju staru formu i ako ovako nastavi s pravom moze ocekivati dobre rezultate.
19:50 Gicquel M.-Gojowczyk P. 1 @ 1.60
Posljednji mec treceg dana challengera u Cherbourgu odigrat ce Marc Gicquel i Peter Gojowczky. Marc Gicquel francuski je veteran koji se trenutno nalazi na 122 ATP mjestu. On je tip igraca koji kroz citavu karijeru igra po challengerima i kroz kvalifikacije pokusava proci u neki jaci ATP turnir. Ovu sezonu zapoceo je dosta solidno. Igrao je polufinale Noumeae, zatim nenadano ispada u drugom kolu kvalifikacija za Australian Open, u Montpellieru ne uspjeva proci zadnje kolo kvalifikacija, nakon toga seli u Quimperu gdje je odigrao odlican turnir ali je u finalu ipak bolji bio Copil. Gicquel je vec odigrao jedan mec na ovom turniru i bio bolji od Gueza 6-2 6-3.
Peter Gojowczky njemacki je tenisac koji se trenutno nalazi na 185 ATP mjestu. Sezonu zapocinje turnirom u Dohi ali ne prolazi dalje od drugog kola kvalifikacija, na Australian Openu ga je docekao los zdrijeb kvalifikacija i ispada u prvom kolu od Berankisa, u Helibronnu opet slijedi razocaranje jer ne uspjeva proci trece kolo kvalifikacija. Napokon jedan dobar turnir odigrao je u talijanskom Bergamu gdje je stigao do polufinala, u Quimperi ispada u sesnaestini finala upravo od danasnjeg protivnika. Na ovom turniru je u prvom kolu bio bolji od Devildera 6-1 6-1.
Ova dva tenisaca do sada su se susrela dva puta i oba meca dobio je Gicquel. Prvi put susreli su se prosle godine i rezultat je bio 5-7 6-1 7-5, a drugi put prije tjedan dana kada je rezultat bio 6-4 6-3. Dajem prednost Gicquelu koji ovaj turnir pred domacom publikom odgovara i uvijek dodje barem do sesnaestine finala. Gojowczyk mu kao protivnik odgovara i mislim da francuski tenisac moze ponoviti isti rezultat kao prosli tjedan.