- 13 Nov 2016, 17:21
Tipovanje za Novembar: 9/15
Sinoc lagano Atetokumpo i Turner al kud se zalepih za Valancijunasa jebem mu sunce, od sada slusam samo sebe.
Danas:
Jos jedan od onih tipova za koje sam se odlucio jer je igracu spustena granica posle jedne lose partije i zbog toga sto je velika sansa da dodje kad se uporedi broj suteva po mecu i broj minuta sa granicom poena.
Marvin Williams je proslu utakmicu igrao 35 minuta, protiv Toronta, uz sut iz igre 3/15, od cega je sut za 3PT bio 3/10, sto mu dodje nekih mizernih 20% uspesnosti. Kada se pogleda njegov procenat ove sezone od 35% to jeste znatno lose. Ali on ima svoje mesto u timu, njegova minutaza nece da opadne zbog loseg procenta suta, igra odbranu, ima svoje suteve, igra svoju igru.
Iako mu je primarni zadatak i svkako njegov najbolji aspekt igre odbrana(Sarlot prima svega 16pt sa pozicije 4), trener Sarlota ga koristi i u napadu(uglavnom izgradjene akcije za sut za 3pt). Na pretprosloj utakmici je imao sjajnu partiju protiv Jute sa 19pt uz sut iz igre od skoro 65%. I to je upravo ono sto mene privlaci kod njega danas. Nije jos jedan u nizu igraca koji siluju, vec ceka svoju priliku, akciju koja je pravljena za njega i zavrsava ih, u najvecem slucaju sutem za 3pt. Na ruku mu ide i to sto je u timu koji igra jako organizovanu kosarku, kojoj je odbrana zastitni znak i koja je pocela sezonu zadivljujuce dobro sa skorom 6-2.
Bitno je napomenuti da mu se minutaza krece uglavnom izmedju 30-35 minuta. Za to vreme ispali u proseku 11 suta, od cega su cak 6 za 3pt(38% uspesnosti). Uz to ne treba ni zanemariti da je sasvim solidan pick n roll igrac.
Danas Sarlot igra protiv Klivlenda.
E sad, sto se tice odbrane Klivlenda, jos je previse rano da bi se oslanjali na statistiku(primaju 19pt sa pozicije 4), ali bitno je napomenuti da Klivlend i kompanija dozvoljava ove sezone 34% uspesnosti protivniku kada je u pitanju sut za 3pt, sto je neka sredina.Sto samo znaci da nije njihova odbrana tako famozna, vec da se zasniva na individualnim kvalitetima pojedinaca, sto Kevin Love, cuvar naseg danasnjeg heroja, svakako nije. Ono sto je mnogo bitnije je da protivnici Klivlenda ove godine sutiraju u proseku 29 puta po utakmici za 3pt(6. tim po tome u NBA), a od cega 10 suta udje(6. tim po tome u NBA). Ovo pominjem jer je svkako Marvinu Williamsu najvece oruzje u napadu upravo suta za 3pt.
I Sarlot i Klivlend igraju ovu utkamicu posle jednog dana pauze, te u nju ulaze manje-vise odmorni.
Verujem da ce se u ovoj utakmicu Williams iskupiti za prethodnu bledu partiju, a u tome ce mu svkako pomoci i protivnik, jer je igrati protiv Klivlenda uvek dodatni motiv. A na to se treba dodati i da ekipa Sarlota stvarno vise nije neko ko ce sluziti za BO, pa zbog toga ocekujem i tvrdu utakmicu.
Takodje, visak vremena u poslednjih par dana me je naterao da se zanimam, pa sam napravio sajtic gde se moze videti isto sto i ovde, ali mi je bilo zanimljivo. Uglavnom, ovo nije nikakva reklama, jer nemam zaradu od ovoga, vec piskaram za svoju dusu. A ako smeta, slobodno obrisite. A kog zanima nek baci pogled.
https://nbatipovi.wordpress.com/