Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:

33333333333333

41
24%
18
10%
21
12%
21
12%
15
9%
15
9%
23
13%
10
6%
7
4%
3
2%
By pauza
#55763 K. Love 19.5 over

na prosjeku je 21.6, granica je 19.5, koja bi trebala biti 2p veca nego sto jeste, vjerujem da kladionice znaju, da je pitanje kad ce lebron poceti da siluje, ne vidim zasto bi inace drzali ovu granicu.
Zelim samo reci da poslednja 2 meca, protiv dobrih centarskih ekipa, WSH I ATL ima 13 ofanzivnih skokova, charlot ne spada u jaku defanzivu pod kosem, wiliams ima 7,6 skokova a cody 4.6, te vidim dobre sanse da kevin i pokupi koju loptu i postigne lake poene iz reketa.
Igrac je koji se vise oslanja na sut, sto iz prodora, voli i da igra ledjima, ali opet se to svede na prodor ka kosu i sut ili faul.. nije to klasicna 4, ja sam igrao isti sistem kosarke sa pozicije 4, te ga ja naravno teze cuvati, jer ima karakteristike spoljnih igraca, voli da sutira iz trka i da probija ka kosu uz naskok u reketu.
Ubacio je milsapu i howardu 24p, protiv washingtona se nije naigrao, uzeo je 12 lopti, sto je za 3-4 lopte manje nego inace, postigao 14p, sto uz sut 4-12 i slobodna 6-9 i 0-1 za 3p oppet nije bilo daleko od over. obzirom da nije toliko forsirao i da je postigao 14p.
By grizzlie
#55765 Tipovanje za Novembar: 9/15

Sinoc lagano Atetokumpo i Turner al kud se zalepih za Valancijunasa jebem mu sunce, od sada slusam samo sebe.

Danas:

Marvin Williams /10.5 +/

Jos jedan od onih tipova za koje sam se odlucio jer je igracu spustena granica posle jedne lose partije i zbog toga sto je velika sansa da dodje kad se uporedi broj suteva po mecu i broj minuta sa granicom poena.

Marvin Williams je proslu utakmicu igrao 35 minuta, protiv Toronta, uz sut iz igre 3/15, od cega je sut za 3PT bio 3/10, sto mu dodje nekih mizernih 20% uspesnosti. Kada se pogleda njegov procenat ove sezone od 35% to jeste znatno lose. Ali on ima svoje mesto u timu, njegova minutaza nece da opadne zbog loseg procenta suta, igra odbranu, ima svoje suteve, igra svoju igru.

Iako mu je primarni zadatak i svkako njegov najbolji aspekt igre odbrana(Sarlot prima svega 16pt sa pozicije 4), trener Sarlota ga koristi i u napadu(uglavnom izgradjene akcije za sut za 3pt). Na pretprosloj utakmici je imao sjajnu partiju protiv Jute sa 19pt uz sut iz igre od skoro 65%. I to je upravo ono sto mene privlaci kod njega danas. Nije jos jedan u nizu igraca koji siluju, vec ceka svoju priliku, akciju koja je pravljena za njega i zavrsava ih, u najvecem slucaju sutem za 3pt. Na ruku mu ide i to sto je u timu koji igra jako organizovanu kosarku, kojoj je odbrana zastitni znak i koja je pocela sezonu zadivljujuce dobro sa skorom 6-2.

Bitno je napomenuti da mu se minutaza krece uglavnom izmedju 30-35 minuta. Za to vreme ispali u proseku 11 suta, od cega su cak 6 za 3pt(38% uspesnosti). Uz to ne treba ni zanemariti da je sasvim solidan pick n roll igrac.

Danas Sarlot igra protiv Klivlenda.

E sad, sto se tice odbrane Klivlenda, jos je previse rano da bi se oslanjali na statistiku(primaju 19pt sa pozicije 4), ali bitno je napomenuti da Klivlend i kompanija dozvoljava ove sezone 34% uspesnosti protivniku kada je u pitanju sut za 3pt, sto je neka sredina.Sto samo znaci da nije njihova odbrana tako famozna, vec da se zasniva na individualnim kvalitetima pojedinaca, sto Kevin Love, cuvar naseg danasnjeg heroja, svakako nije. Ono sto je mnogo bitnije je da protivnici Klivlenda ove godine sutiraju u proseku 29 puta po utakmici za 3pt(6. tim po tome u NBA), a od cega 10 suta udje(6. tim po tome u NBA). Ovo pominjem jer je svkako Marvinu Williamsu najvece oruzje u napadu upravo suta za 3pt.

I Sarlot i Klivlend igraju ovu utkamicu posle jednog dana pauze, te u nju ulaze manje-vise odmorni.

Verujem da ce se u ovoj utakmicu Williams iskupiti za prethodnu bledu partiju, a u tome ce mu svkako pomoci i protivnik, jer je igrati protiv Klivlenda uvek dodatni motiv. A na to se treba dodati i da ekipa Sarlota stvarno vise nije neko ko ce sluziti za BO, pa zbog toga ocekujem i tvrdu utakmicu.

Takodje, visak vremena u poslednjih par dana me je naterao da se zanimam, pa sam napravio sajtic gde se moze videti isto sto i ovde, ali mi je bilo zanimljivo. Uglavnom, ovo nije nikakva reklama, jer nemam zaradu od ovoga, vec piskaram za svoju dusu. A ako smeta, slobodno obrisite. A kog zanima nek baci pogled. https://nbatipovi.wordpress.com/
By nogometas1992
Agent Zero wrote:James 24.5 manje
Ukoliko nastupi Kidd Gilchrist James je siguran under. Kidd je jedan od najboljih defanzivaca lige na svojoj poziciji. Ove sezone ukoliko ostane zdrav mnogi ce se namuciti sa njim. James ionako ne forsira niti ce forsirati do plejofa. Dovoljno Mvp nagrada ima a Irving gori od zelje da dodje do 1.

Decko ostavi se komentiranja igraca MOLIM TE.
Kazes James manje zato sta ga netko cuva hahahahahaha
James je jedan od najbolji kosarkasa ikada i sada da ce njega netko sacuvat ispod 25 poena fkt si smijesan.
Bolje nemoj nista pisat nego ovakve gluposti.
I ja sam ga danas igrao.manje a ne zato sto ga netko cuva nego zato sta se vise posvetio ekipi i razigravanju. Makar ni to nije garant jer on uzme svoju porciju suteva i moze lagano.to prec ali nadam se da nece. Nemoj pisat da netko moze Jamesa, Westbrooka i takve igrace sacuvat jer nemoze ako ostanu under to je zbog srece i loseg dana ne zbog cuvara
By pauza
#55771 znaci nikako povoljan mecap ne moze biti prije broja uzetih suteva, ali nikad, sta znaci povoljan mecap ? ako iko gleda utakmicu ili je ikad igrao kosarku, zna se sta znaci strana pomoci i ostali kurci, a u nba da ne govorimo, gledjte kretanje igraca dok se igra odbrana, svi su okrenuti ka lopti, sad ako je plej broj 1 brzi od pleja broj 2, trebao bi ga ovaj ubiti sa prodorima i dati mu 50poena, naravnomoze, ali da nema ko u reketu da izadje na njega, mecap je nesto najgore za gledati prilikom izbora igraca, svakako treba uzeti u obzir ko izlazi da zatvara igraca, jer smo svjedoci cim igrac probije da se odbrana skuplja.
dalje, npr lebron prije neku noc, za 2 glave veci od svog mecapa, i sta se desava, udvajanja non stop cim primi loptu i krene ledjima.
mec ape je sranje.

najbitnija 3 faktora su forma, broj uzetih suteva i naravno izostanci pojedinih igraca.

ako neko gleda mecap onda neka pogleda malo u sirem polju, neka makar uzme 3 igraca, lupam, 2-4-5 ako cemo zbog mecapa igrati KEVINA LOVE vise, treba pogedati ko je centar koji ce ga zatvori u reketu i treba pogledati ko je 2 koja ce udvajati kevina.
By pauza
#55772 definitivno analize pisu ljudi koji nikad loptu kosarkasku u ruke nisu uzeli a ne da znaju nesto o korarci, prvo kao prvo realnost je jedno, a statistika drugo.
By yoldza
pauza wrote:definitivno analize pisu ljudi koji nikad loptu kosarkasku u ruke nisu uzeli a ne da znaju nesto o korarci, prvo kao prvo realnost je jedno, a statistika drugo.

https://www.youtube.com/watch?v=JJ7MLvS6iMA

bas to i ti meni kontritas samo zbog 22.5 prosjeka over Lover...a covjek bas ne voli da igra protiv Stresljenova prosle godine dao sam u jednoj 25 poena ali u toj utakmici nije igrao Irving u ostale tri prosjek samo 12 poena mislim uglavnom bas mizeran, dalje Howard da zatvori Love kad ovaj okrene ove sezone nezainteresovanog Milsapa (pa Milsapa je sinoc skromno napunio i SAric koji dve ovce ne zna da cuva )uglavnom stil kosarke i skupljanja reketa je tlav zbog malenog kembe jer njemu je svaki PG u nba missmatch up na niskom postu...tako da oni i znaju da cuvaju Niski post iako nemaju Teskog centra ali igraju jako tijelom,ne kazem nista Love je u formi ali mislim da ce Irving veceras da vodi glavnu rijec !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
By Shaw Hitcher
grizzlie wrote:Tipovanje za Novembar: 9/15

Sinoc lagano Atetokumpo i Turner al kud se zalepih za Valancijunasa jebem mu sunce, od sada slusam samo sebe.

Danas:

Marvin Williams /10.5 +/

Jos jedan od onih tipova za koje sam se odlucio jer je igracu spustena granica posle jedne lose partije i zbog toga sto je velika sansa da dodje kad se uporedi broj suteva po mecu i broj minuta sa granicom poena.

Marvin Williams je proslu utakmicu igrao 35 minuta, protiv Toronta, uz sut iz igre 3/15, od cega je sut za 3PT bio 3/10, sto mu dodje nekih mizernih 20% uspesnosti. Kada se pogleda njegov procenat ove sezone od 35% to jeste znatno lose. Ali on ima svoje mesto u timu, njegova minutaza nece da opadne zbog loseg procenta suta, igra odbranu, ima svoje suteve, igra svoju igru.

Iako mu je primarni zadatak i svkako njegov najbolji aspekt igre odbrana(Sarlot prima svega 16pt sa pozicije 4), trener Sarlota ga koristi i u napadu(uglavnom izgradjene akcije za sut za 3pt). Na pretprosloj utakmici je imao sjajnu partiju protiv Jute sa 19pt uz sut iz igre od skoro 65%. I to je upravo ono sto mene privlaci kod njega danas. Nije jos jedan u nizu igraca koji siluju, vec ceka svoju priliku, akciju koja je pravljena za njega i zavrsava ih, u najvecem slucaju sutem za 3pt. Na ruku mu ide i to sto je u timu koji igra jako organizovanu kosarku, kojoj je odbrana zastitni znak i koja je pocela sezonu zadivljujuce dobro sa skorom 6-2.

Bitno je napomenuti da mu se minutaza krece uglavnom izmedju 30-35 minuta. Za to vreme ispali u proseku 11 suta, od cega su cak 6 za 3pt(38% uspesnosti). Uz to ne treba ni zanemariti da je sasvim solidan pick n roll igrac.

Danas Sarlot igra protiv Klivlenda.

E sad, sto se tice odbrane Klivlenda, jos je previse rano da bi se oslanjali na statistiku(primaju 19pt sa pozicije 4), ali bitno je napomenuti da Klivlend i kompanija dozvoljava ove sezone 34% uspesnosti protivniku kada je u pitanju sut za 3pt, sto je neka sredina.Sto samo znaci da nije njihova odbrana tako famozna, vec da se zasniva na individualnim kvalitetima pojedinaca, sto Kevin Love, cuvar naseg danasnjeg heroja, svakako nije. Ono sto je mnogo bitnije je da protivnici Klivlenda ove godine sutiraju u proseku 29 puta po utakmici za 3pt(6. tim po tome u NBA), a od cega 10 suta udje(6. tim po tome u NBA). Ovo pominjem jer je svkako Marvinu Williamsu najvece oruzje u napadu upravo suta za 3pt.

I Sarlot i Klivlend igraju ovu utkamicu posle jednog dana pauze, te u nju ulaze manje-vise odmorni.

Verujem da ce se u ovoj utakmicu Williams iskupiti za prethodnu bledu partiju, a u tome ce mu svkako pomoci i protivnik, jer je igrati protiv Klivlenda uvek dodatni motiv. A na to se treba dodati i da ekipa Sarlota stvarno vise nije neko ko ce sluziti za BO, pa zbog toga ocekujem i tvrdu utakmicu.

Takodje, visak vremena u poslednjih par dana me je naterao da se zanimam, pa sam napravio sajtic gde se moze videti isto sto i ovde, ali mi je bilo zanimljivo. Uglavnom, ovo nije nikakva reklama, jer nemam zaradu od ovoga, vec piskaram za svoju dusu. A ako smeta, slobodno obrisite. A kog zanima nek baci pogled. https://nbatipovi.wordpress.com/

Moram da ti priznam strava je dizajn na stranici dobar posao si odradio ako si ga sam napravio :D,ali u svakum slucaju 10/10 za diznajn jos da dobro radi u smislu viewsa bice super verujem :D
By nikolao
#55778 V. Oladipo 17.5 OVER ( soccer ) 1.85

Oklahoma - Orlando, Oladipo pick no2 sa drafta, igra veceras protiv svog kluba koji ga je tradeovao za Ibaku, i u kom je masu puta bio na "crnoj listi trenera" i mrdan iz startne petorke. Verujem da veceras ima motiv vise da pokaze sta zna. Matchup Fournier, momak koji ne vazi za neku atletu i odbrambenog igraca. Obzirom da kladionice drze Westbrooka na 33.5, Oladipo na 17.5 je logican izbor. Nocas ima sve uslove da veceras napuni kos bivseg tima, motiv & povoljan matchup.

T. Thompson 6.5 OVER ( soccer ) 1.85

Na ovoj granici mogu samo odigrati over. Hvatao sa ga par puta ove sezone na ovoj margini i dolazio je i u prvoj cetvrtini. Cleveland nema drugog centra u ekipi, a Tristan ima finu minutazu za ubaciti par koseva. James ne forsira toliko, vise asistira u regularnom delu sezone. Hornetsima se tek oporavo Roy Hibbert aka Drvo, koji vazi za dobrog defanzivnog igraca, i minutaza mu je jos uvek limitirana, prosli susret igrao je 13min veceras najavljuju koji minut vise. Ne verujem da bi igrao Thompsona over da Hibbert igra regularnu minutazu, ovako ostaje udariti over na ovoj smesnoj granici. Kos+kos+kos i bacanje i to je to, nije neka nemoguca misija.

To je to, double za nocas, Srecno 8-)
By grizzlie
Shaw Hitcher wrote:
Moram da ti priznam strava je dizajn na stranici dobar posao si odradio ako si ga sam napravio :D,ali u svakum slucaju 10/10 za diznajn jos da dobro radi u smislu viewsa bice super verujem :D

Hvala ti. Ma sam sam pravio, ali u Wordpressu, ali kao sto rekoh, nije mi cilj da imam neku dobit, vec mi je samo interesantno, ali hvala ti.

A za ovo drugo sto pricate oko matchupa, naravno da je bitan. Daleko od toga da je najbitniji, ali bitan. Ali najvise zavisi od toga ko je igrac koji napada i ko je onaj koji brani(u smislu tip igraca). Ukoliko imamo npr Kevina Love kao neko ko je trojkas i vecim delom daje koseve van reketa, nije isto ako mu je cuvar Zek Rendolf ko je trom i spor i ako je cuvar Anthony Davis koji moze da prati Love i kada ovaj izadje na sut za 3pt.
Pricate ovde o pokrivanju kao da se u 90% situacija igra samo pik n roll i kao da je kosarka samo preuzimanje a zanemarujete druge faktore.