Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:

isprike ak sam fulo neke grane i stvarno ste svasta analizirali, svaka cast, steta sto ne stane vise

37
19%
19
10%
8
4%
18
9%
19
10%
34
17%
19
10%
13
7%
4
2%
26
13%
By yoldza
#61803 Image

over 10.5

neke stavri se mogu promjeniti ali da Turner nauci igrati odbranu proci ce jos hiljade lopti kroz Indianin obruc...iako bolje igra ku gostima tj. ne igra on bolje koliko Wall manje forisira poentiranje vec vise asistira, to ja vidim golim okom ne treba mi stats a ovi sto vole da se tim potvrdjuju to ce im i stats potvrditi...prvu utakmicu u Indiani ove sezone stvarno je Turner ispadao kao Djuro Ostojic onomad u Partizanu, ako imalo bude pametan wall da ne forsira vec da vrti pnr sa Poljakom veceras bi mogli veliku stetu napraviti inace u prvom mecu ove sezone je dao 21 poen veceras je dovljno 52 % od tih poena ...inace Gortat ove sezone igra toplo hladno a i nema stalni dotok lopti pa da covjek kaze da je do njega ...sutevi idu od 16 kao protiv SAS ili 15 IND pa do 4 ili 5 u vecini utakmica ali mislim da veceras ima povoljan Match up ili da kazem da ostali imaju tezi Match up pa mi poljak na ovoj margini iz wwin daje realan razlog da rizikujem

srecno ko prati ...mozda stavim jos koju analizu ako budem imao vremena
By draganm
#61808 Za čuvanje pozicije SG iliti naški, dvojke ste potpuno pogrešili. Da će Klej uzeti manje šuteva zbog Karija, hoće, ali da Toronto odlično brani poziciju SG, paa to vam i baš nije tačno. Tu odličnu odbranu dvojke igra klupa dok je DeMar DeRozan ustvari, rupa u odbrani, samo što se to kroz statistiku ne vidi. Kao drugo, ne mora da znači da će uzeti malo šuteva, Kerr je implementirao 2 dobre rotacije gde su glavni igrači u jednoj Kari, KD i Grin a dok su u drugoj Livingston, Klej i Andre. Tako da, kada Karija nema na terenu, jelte, neko mora da uzme njegove šuteve. Tako da ako uzimate ovaj tip, pripazite se.

I da, pripazite i na DeRozana, mnogi ovde koji ga igraju čak i ne napišu pristojnu analizu već igraju onako - navijački. Klej Tompson je prošle sezone bio najbolji odbrambeni igrač na SG poziciji, trenutno je među najjačima, rame uz rame sa Batlerom i Hardenom (koliko god to vama zvučalo smešno, on je u toku ovog leta značajno popravio svoju odbranu na perimetru, mada sad igra PG). I nemojte prošla utakmica da vas zavarava, jeste on dao 34 poena, ali na šutu 44% gde je odigrao ~40 minuta a Klej ~30, jednostavno se izvadio na slobodnim bacanjima (ČAK 17!) i verujem da su naučili na greškama i to mu više neće dozvoliti. Takođe igraju u Oracle Areni koja je prošle godine proglašena za najboljom arenom sa najboljim navijačima, jer igračima je teško da igraju tamo od buke koju navijači prave itd... (Nisu moje reči, NBA igrači su to sami rekli), takođe verujem da će Klej da se popravi na odbrani nakon onog šuta što je dozvolio Irvingu! :)
By nbaspecialtips
Tjeskoba wrote:Mccolum na 25.5 u ss jos uvik 1.7 kvota pa vatajte

Na wwinu idalje 24,5....

Upravo to Dragane- statistika ne govori sve, pogotovo u ovakvim situacijama. Meni je bitniji dobar defanzivac na PF ili C kad igram DeRozana, jer covjek samo zavisi od toga kako ce uci unutra- kad ekipa dobor zatvori reket, DeRozan ostaje under, jer ko Wade prosle godine (a i ove, mada se popravlja) ne zna da sutne sa udaljenosti nego samo neki mid-distance i slobodna.
By Kliza
nbaspecialtips wrote:
Tjeskoba wrote:Mccolum na 25.5 u ss jos uvik 1.7 kvota pa vatajte

Na wwinu idalje 24,5....

Upravo to Dragane- statistika ne govori sve, pogotovo u ovakvim situacijama. Meni je bitniji dobar defanzivac na PF ili C kad igram DeRozana, jer covjek samo zavisi od toga kako ce uci unutra- kad ekipa dobor zatvori reket, DeRozan ostaje under, jer ko Wade prosle godine (a i ove, mada se popravlja) ne zna da sutne sa udaljenosti nego samo neki mid-distance i slobodna.

Opet napominjem statistika baš za to bi trebala služiti. Vi se uhvatili 2 igrača vcr od 50 njih i u statistici ispada obrnuto od onoga što mislite, moj prijedlog Vam je da slušate sebe. Ne vidim u čemu je problem ovo je samo pomoćni alat i možda nekome pomogne. Nitko nije rekao da će napraviti aplikaciju koja će 100% pogađati ishode. Kada bi to uspio onda bi gates bio beba za bilo koga da to uspije. Kako sam i rekao pomoćni alat ko voli nek izvoli. Sada zamisli da je obrnuta situacija MCCOLUM recimo 21.5 i da ima u zadnjih 5 prosjek 36 i protivnika kojem u 30 utakmica karijere ubacuje u prosjeku 30 plus da ne igra glavni igrač to bi 99,999% ljudi igralo over. E sada da umjesto 36 ima 11 i umjesto 30 ima 9.5 nisam siguran da bi ga na ovu marginu igrao bez obzira na izostanke.

Svako dobro i sretno. :D
By draganm
#61814 E da, nisam gledao to za PF ili C ali opet, Green-Zaza ili Durent-Zaza a čak i Green-McGee mogu potpuno da ga zaustave na prodoru tako da... Ne kažem da je on loš igrač i da ga ne igrate nego imajte to na umu, to gde je ubacio 34 poena je bio početak sezone i još se nisu navikli.
By sephiroth88
draganm wrote: Klej Tompson je prošle sezone bio najbolji odbrambeni igrač na SG poziciji, trenutno je među najjačima, rame uz rame sa Batlerom i Hardenom (koliko god to vama zvučalo smešno, on je u toku ovog leta značajno popravio svoju odbranu na perimetru, mada sad igra PG)

Harden među tri najbolja obrambena na perimetru? Čovječe, jesi se ti najeo ludih gljiva? Gledao sam apsolutno sve Houstonove utakmice ove sezone, a on je i dalje rupa kakva je i bio svih ovih godina. Nitko se magično ne popravi preko "jednog leta" u obrani, pa tako se nije ni on. Uostalom, ako ljudi žele znat zašto im se Bledsoe u zadnjoj utakmici popišao na listiće i zabio 24, zabio ih je isključivo zbog bradonjine apsolutne nezainterersiranosti u zadnjih pet minuta treće četvrtine nakon što je preuzeo Bledsoa jer se Beverly ozlijedio.

Tako da stvarno nema potrebe za ovakvim neviđenim glupostima. Ipak nije prvi april.
By yoldza
sephiroth88 wrote:
draganm wrote: Klej Tompson je prošle sezone bio najbolji odbrambeni igrač na SG poziciji, trenutno je među najjačima, rame uz rame sa Batlerom i Hardenom (koliko god to vama zvučalo smešno, on je u toku ovog leta značajno popravio svoju odbranu na perimetru, mada sad igra PG)

Harden među tri najbolja obrambena na perimetru? Čovječe, jesi se ti najeo ludih gljiva? Gledao sam apsolutno sve Houstonove utakmice ove sezone, a on je i dalje rupa kakva je i bio svih ovih godina. Nitko se magično ne popravi preko "jednog leta" u obrani, pa tako se nije ni on. Uostalom, ako ljudi žele znat zašto im se Bledsoe u zadnjoj utakmici popišao na listiće i zabio 24, zabio ih je isključivo zbog bradonjine apsolutne nezainterersiranosti u zadnjih pet minuta treće četvrtine nakon što je preuzeo Bledsoa jer se Beverly ozlijedio.

Tako da stvarno nema potrebe za ovakvim neviđenim glupostima. Ipak nije prvi april.

ma mozda je mislio na kawai hahah
By sky014
Kliza wrote:U danas puno dobrih parova samo treba izabrati dobitne.
Danas mi se nedaju analize pisati pa ću staviti samo predicted score igrača na osnovi forme igrača u zadnje 3 i utakmica, igre doma u gostima, protiv vcr protivnika u odnosu na postavljenu marginu. Nisam za računalom pa mogu samo ovako. Ne uzima u obzir ozljede, ozljede u prijašnjim duelima, da li je prije igrao u 1. ili 2. lineup-u itd.

Izračun rađen na ovim marginama:
Image

Ovo je predicted score znači +/- koševa na ovu gore marginu. Uzmite u obzir i poredak tima protiv kojeg igra tj. obranu npr. 3/30 vidjeti ćete da igraču predviđa se veći broj koševa zbog forme a ide na dobru obranu na njegovoj poziciji. Zadnja kolona +/- margina

Image

Nadam se da ćete uspjeti odabrati dobitne. Uz napomenu da na ovaj način slijepo sljedeći za sada uspješno predviđa oko 59% ishoda.

Naravno očekujem i objavu na forumu :D :D :D

Svaka čast na trudu... statistika i praćenje utakmica je najbolja kombinacija... iz poštovanja prema tvom radu iz tvoje tabele napraviću jedan narodni pa ćemo videti ujutru..
By Lillard0
#61819 Ty Lawson 11.5 + VISE pinnbet 1.85

E. ovako. Lawson u zadnjih 5 tekmi belezi 14.4 ppg sto je vec 3 poena vise od granice.
Davao 10,16,19,15,12. Znaci 4/5 overa, s tim da je zadnje 4 presao granicu.
A vec je igrao protiv Portlanda pre 8 dana gde je dao 16 poena (sut 6/8, ft 4/4).
Jos jedan plus ovom paru su reci trenera da je njegova zasluga za dobre partije Kingsa u zadnje vreme i da je poceo vise da ulazi na kos. Izvor rotoworld:
Kings' head coach Dave Joerger credited Ty Lawson for his part in Sacramento's current four-game winning streak.
"He makes the game really easy for people and gets up and down the floor, and gets in the paint," Joerger said. "He’s playing really well. It’s been a successful week because of Lawson.

I dodacu jos
Mason Plumlee 11,5 + VISE pinnbet
Ipak sam odlucio da odigram Masona.
Zadnjih 5 belezi 12.6, ima 2 overa i 3 undera.
Under je dolazio protiv SAS, GSW i Dalasa gde je igrao samo 15 i 18 minuta, a protiv Dalasa 29. Redom davao 9,4,10
Dok je protiv Toronta igrao 30 minuta i dao 13 poena, a protiv vecerasnjeg protivnika postigao svoj CAREER HIGH 27 poena (10/13 fg, 7/11 ft).
S tim da Lillard veceras ne igra, mora se raspodeliti tih 20+ suteva, znam da ce najvise profitirati CJ i da Mason nekim delom zavisi od lopti saigraca, ali ipak 12 poena protiv ekipe kojoj je pre 8 dana dao 27 mi se cini smesnim.

Takodje sam igrao
T. Harrisa 17,5 VISE
Vec je analiziran, da ne ponavljam. Dve utakmice u second unitu i u te dve tekme dao 21 i 26 poena..
D. Howard 15,5 VISE
Kilpatrick 14,5 VISE.