Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By MvP39
#7118 Onakva igra LA Lakersa je neponovljiva, odigrali su utakmicu karijere, sut za tri poena neprepoznatljiv, sve su trpali. Vec 4. dan za redom padam, mozda napokon danas bude dobitno.
Danas je na rasporedu 6 utakmica pa krenimo s analiziranjem.
By Dzeva Melo
#7125 Pierce 18,5 manje

Nema se ovde sta puno reci igraju protiv preslabe ekipe kod kuce, Pierce je u zadnjih nekoliko utakmica dobijao postedu i odmarao se kada je to bilo moguce tako da mislim da ce danas doci do blow outa a i kada pierce bude tu da nece forsirati. a ako se bobcatsi i budu drzali tu negdje opet mislim da ce rivers pierce-a drzati malo vise na klupi nego obicno i pustit ostale igrace da to rjesavaju.
By mhkladionicar
#7126 evo odlicnih granica opet u bet-live kladionici ja cu ici odma uplatiti jer bi trebali blokirati kasnije ili smanjiti kvote

Gerald Henderson (Boston - Charlotte) over 14.5
covjek je i sinoc uzeo dosta lopti iako je katastrofalno poceo i imao sut 1/8 na kraju je ipak otisao na 22 poena i imao sut 8/17 ja ne znam zasto ovoliko mala granica pa covjek je odlicnoj formi zadnje 4 lagano prelazi ovu granicu a protiv bostona je igrao prije 4 dana i utrpao im 35 poena samo 12/12 je imao sa slobodnih bacanja zasto da i veceras ne ode u over kao sto sam rekao u dobroj je formi uz walkera je trenutno glavni igrac charlottea i uzima dosta suteva,protiv bostona je igrao jos dva puta i zabio 15 i 10 poena veceras ocekujem opet od njega najmanje 15

John Wall (Washington - Phoenix) over 16.5
ovo je onaj stari wall koji uzima puno suteva i ide preko 20 poena zadnje tri utakmice je pokazao da se opet vratio u staru formu zabio je 29,23,27 neke kladionice su digle granicu na 18.5 pa cak i 19.5 po meni se isplati odigrati over na 16.5 igra protiv phoenixa koji po meni ne brani dobro njegovu poziciju kad sam samo vidio sinoc kako ih harris prolazi lik im je zabio 15 poena za 24min sta ce im tek wall raditi onda

e sad se jos mislim da dodam jednom od ova dva

Zach Randolph (Utah - Memphis) over 15.5
Z-Bo je masina i uz gasola glavna napadacka opcija u memphisu vratio se nakon ozljede i dobro igrao zabio 19,13, i 18 poena ove sezone je zabio utahu vec 25 i 16 poena u ovoj utakmici je igrao tad i gay a kad je zabio 25 nije ga bilo,veceras isto nema gaya koji je kako znamo otisao u toronto,tako da bi Z-Bo mogao opet na 16 i vise poena

Damian Lillard (Portland - Detroit) over 20.5
ili ipak odlicnog rookia lillarda koji igra fenomenalnu sezonu protiv detroita bi trebao ubaciti preko 20 poena u dobroj je formi u zadnjih 8 cak 5 puta je isao preko a 3 puta ostao tacno na ovoj granici protiv detroita je u prvoj utakmici ubacio 12 poena ali je imao dosta slab sut 4/18 i to mu je bila jedna od najslabijih utakmica sto se tice suta,veceras sam siguran da ce opet uzeti 15+ suteva sto bi trebalo biti dovoljno jer ce imati opet po koje slobodno bacanje i uz koju tricu ne bi trebalo biti problem da predje ovu granicu

sad je samo pitanje osjecaja koga uzeti Z-Bo ili lillard
By mrvica1987
#7132 http://imageshack.us/photo/my-images/708/39818170.png/
Ovo su moji parovi za danas.Nadam se da se nastavlja pozitivan niz od zadnjih nekoliko dana.

Wall je u formi (konačno) i nastavlja napucavanje. U zadnjh nekoliko tekmi redovito prolazi over ali mislim da je 18,5 sumnjiva granica. Zato mislim da je sigurnije dvoboj protiv Trutha jer na toj utakmici prijeti blowout, a samim time i smanjena minutaža Pierceu.

LMA iako je blago ozlijeđen, mislim da probija granicu. Visoki Detroita igraju zadnjih nekoliko tekmi kriminalno napadački, ali pogotovo obrambeno.

Indiana se mora iskupiti za noćas, a nema bolje ekipe trenutno od Phille. A i hendikep mi se čini nizak pa ga treba iskoristiti.

Z-Bo ide čisto na osjećaj.

Sretno svima danas!!!
By johnny K.
#7133 DAV.WEST (16,5-17,5) MANJE
Pacersi veceras idu na 76-erse te ocekujem pobjedu.U zadnjih nekoliko meceva David West nije bas briljirao.U sinocnjem mecu protiv Lakersa isao je manje kao i protiv Minnesote.Takoder Philadelphia odlicno brani ovu poziciju.Sa PF primaju samo 18 PPG i po tome su drugi u ligi(samo je indiana bolja od njih).Dosada su se sreli dva puta a West je oba puta isao manje(14,15) uz los postotak suta.
GARNETT (14,5-15,5) MANJE
Kevin Garnett je dosta los u zadnje vrijeme.Protiv Charlottea su igrali prije nekoliko dana a KG je bio jako los.Boston je u prvom dijelu bio bolji no na kraju su izgubili.Jedan od razloga je bio i Garnett koji je bio dosta neozbiljan.Pucao je suteve koje je i sam znao da ne moze pogoditi i trener ga je rano izveo.Igrao je samo 20 minuta sa sutem 2-10.Mislim da ce Boston veceras pobijediti bez nekih problema ali da nece KG dobiti neku veliku minutazu posebno ako bude blowout.
MARC GASOL(15,5-16,5) VISE
Marc Gasol je usao u solidnu formu.U zadnja 2 meca issao je preko a i u prvom mecu protiv Jazza imao je vise.Veceras ocekujemo gustu utakmicu.Utah se bori za playoff poziciju a Memphiss se mozemo rec osigurao iako se sigurno nece opustiti te prepustiti Clippersima i Nuggetsima 3 mjesto na zapadu jer trenutno idu GS koji je dosta laksi protivnik od Lakersa ili Houstona.Utah je 2 pobjede iza Lakersa te se moraju probuditi ako zele u playoff.
By Nenad
#7138 Do juce ste preskakali Hendersona, a sad vidim niko ne pominje danima Webstera granica 13,5 a covek 4 utakmice za redom preko 16,5 (20,17,20,18). Samo se nakacite na neke debilne igrace pa posle kukate kako je taj igrac debil i ne moze nista da ubaci.
By melo7
mrvica1987 said

http://imageshack.us/photo/my-images/708/39818170.png/
Ovo su moji parovi za danas.Nadam se da se nastavlja pozitivan niz od zadnjih nekoliko dana.

Wall je u formi (konačno) i nastavlja napucavanje. U zadnjh nekoliko tekmi redovito prolazi over ali mislim da je 18,5 sumnjiva granica. Zato mislim da je sigurnije dvoboj protiv Trutha jer na toj utakmici prijeti blowout, a samim time i smanjena minutaža Pierceu.

LMA iako je blago ozlijeđen, mislim da probija granicu. Visoki Detroita igraju zadnjih nekoliko tekmi kriminalno napadački, ali pogotovo obrambeno.

Indiana se mora iskupiti za noćas, a nema bolje ekipe trenutno od Phille. A i hendikep mi se čini nizak pa ga treba iskoristiti.

Sretno svima danas!!!

fino ti to gadas, bravo!
By sLucajni
#7140 WWin

Kemba Walker ispod 17,5

Kao i pre neki dan kad su se sastale ove dvije ekipe, Walker je isao na moj tiket, i isao je ispod naravno. Mislim da svi znamo razlog zasto ide na tiket, i tu nema puno pametovanja. Bradley je strasan u defanzivi, kao uostalom svi igraci u Bostonu, oni se lijepe za protivnicke igrace i igraju jako agresivno, na granici faula. Jedino ako se Walker bude ispucavao kao sinoc Affalo i uzme nekih 25suteva onda bi mogao ici preko, drugacije ne vidim kako moze. Pored toga, igrao je i sinoc tako da mozda dobije koji minut manje, a i blowout nije iskljucen.

Paul Pierce ispod 18,5

Kao sto rekoh blowout nije iskljucen, pa bi Pierce mogao dobiti vise odmora. Pored toga ako postoji neki branic u Charlotte onda je Kidd-Gilchrist stvarno solidan u odbrani, pa mozda malo pomrsi racune Pierce-u, koji inace ne forsira sut protiv slabijih ekipa. A svi znamo da je Boston jako siroka ekipa i da do 10igraca moze ici dvocifreno, tako da nema potrebe da se jedan igrac izdvaja sa nekim pretjeranim ispucavanjima.

Formula Kladionica

Al Jefferson ispod 17,5 (nisam gledao ostale online kladionice, a ovu sam granicu nasao u lokalnoj)

Jefferson i nije u bash nekoj formi, a kad s druge strane imate ekipu Memphisa koja tako dobro brani reket onda se treba zapitati da li BIG AL moze nesto uciniti i doprijenit svojoj ekipi ofanzivno. Naravno da moze, ali mislim da nece postici 18poena. Pored toga Utah stvarno ima opcija i sa klupe na toj poziciji, i mislim da se ni kod njih nece neko izdvojiti vcrs preko 20tak poena. Tu ce biti manje poena, strasna odbrana i onda se tu ne mozes oslanjati na 1ili2 igraca.

Analize su nesto krace ali jasne.

Sretno momci !
By mrvica1987
melo7 said

mrvica1987 said

http://imageshack.us/photo/my-images/708/39818170.png/

Sretno svima danas!!!

fino ti to gadas, bravo!

ma imam dosta srece. jucer rubio u zadnjoj min dao 4 kosa, nash zabio 2 slobodnjaka za over u zadnjim sekundama,... A prijasnjih dana ako sam bio u ikakvom plusu (upao u crni niz, a nazalost vidio sam da nisam bio jedini.). Svi mi stavljamo poprilično realne parove (i tako podižemo izglede za dobitak) ali sreća je ustvari najbitnija.