- 20 Mar 2013, 02:23
Par koji je OT danas postavio na svom FB profilu, link od profila: http://www.facebook.com/ot.nba.9
Evo ja za danas igram jedan single :
Bucks-Blazers 208,5 OVER
Prošle godine Buckse samo obožavao igrati na under poena iz prostog razloga što nisu imali niti jednog igrača koji bi mogao ozbiljnije da pomogne Jenningsu,cijeli sistem se raspadao i jedna anemična i spora ekipa Bucksa bila mi je prava poslastica poršle sezone na under poena.Traidom za Ellisa ( i ako u glavi Ellis nije dobar nikako) Jennings je dobio ne samo saigrača nego i velikog prijatelja.Daleko iznad svih očekivanja hemija je fenomenalno proradila između njih dvojice i Bucksi su od anemije i opće nemogućnosti da zabiju koš prerasli u ekipu koja forsira up tempo,full court offense i koja voli da završi brzo napade.Sezonu su dobro počeli,pa onda je bilo padova pa opet uspona ali su se ustailili na 8,mjestu istoka osigurali play off,a sada je več sve ostali pitanje njih samih.Bucksi su u zadnjih 10 utakmica u njih 9 dozvoljavali protivnicima preko 100 poena dok su oni davali u prosjeku 105,6 poena.Portland je nakon tragedija sa Odenom i Royem konačno stao na noge i dobio strašnog igrača u liku Damiana Lillarda po meni najboljeg rookia još od LeBrona Jamesa.Pored talenta i sjajnih fizičkih predispozicija Lillard pokazuje takvu dozu smirenosti,rutine i lakoće u igri kao da je veteran u ligi barem 5 sezona.Njegovi prodori prema košu,rezovi,šut,skokovi,odbrana,asistencije,pregled igre,kontrola tempa sve je kako treba i kada ga prvi put gledate kako igra prirodno i lako neko bi zaključio da ima 30 godina a ne 22,gotovo je nevjerovatno da je več u svojoj prvoj sezoni postao vođa ekipe koja u svome sastavu ima i ustaljenog all star-a LaMarcusa Aldriga te veterane kao što su Batum,Mathews.Portland pod Lilardovom dirigentskom palicom igra za oko sjajnu košarku u prosjeku postižu 106,5 poena nakon all star breaka(gledam samo statistiku nakon all star breaka jer mi prvi dio sezone u ovom trenutku i ne znači puno sada se igra puno brži tempo jer ekipe ne žele da se troše u odbrani puno barem ove koje su u play off-u) i prima 100,4 . Bucksi će večeras da igraju svoj standardni up tempo,Portland će također da trči jer im trka i brzi tempo sa odličnim Lilardom daje najbolje šanse za prijeko potrebu pobjedu nakon poraza od Phile sinoć.U međusobnom omjeru od zadnjih 11 utakmica u 9 je pobjednik zabijao 100+ poena.
Prva utakmica u Portlandu odigranoj 20 januara Bucksi su slavili 104:110
Poeni : Lillard 26 Aldrige 20 za Portland te Jennings koji je zabio najviše na meču 30 pts dok mu se od timskih kolega priključio Iliyasova sa 27 poena. Monta Ellis zabio je 13 poena.
Dodao bih još da je tren over under poena u duelima ove dvije ekipe na omjeru 14-5 u korist overa u zadnjih 19 utakmica.