Dio za rasprave o sportu gdje SAMI možete otvarati teme
By Vic_Mackey
#29198 Zasto se vecina kladi samo na NBA igrace a ne i na NBA utakmice ?

Na NBA analize pisu se samo analize za igrace a jako retko ce neko napisati analizu za poene tima ili za utakmice ?

Ako je u pitanju neka sigurnost po meni kladjenje na igraca nije nista sigurnije od kladjenja na utakmicu.
Plus uvek postoji dodatan rizik da igrac ne igra ili da se povredi tokom utakmioce.

Ja s vremena na vreme pisem analize za utakmice ali ostali veoma retko.

Bas me zanima jel moguce da se toliko puno ljudi kladi samo na igrace a toliko malo ljudi na utakmice ?
By NBA Knight
#29225 Da to je jedan fenomen, ali i ja sam dio njega :)

Ja ako sam u zadnjih tjedan dana stavio na listić 3 utakmice puno sam rekao. A zašto ih ne igram? Evo zašto.

Koeficijenti na konačne iskohe su mi apsolutno neprivlačni. Totalno bezveze. Stvarno nekad kao pogledam ponudu nije mi jasno dal su ljudi svjesni da je ovo NBA liga i da mi ne može bit 1.2 na svaki treći par koji je izlistan. S druge strane, koliko sam puta pao na koefe 1,55-1,60 igrajući na gosta koji je osjetno bolja momčad od domaćina... Baš ono previše puta.

E a sad još jedna bitna stvar je da nikad nisam ušao u to igru hendikepa ili zbroja poena kao neki članovi, tipa Profiteri, kokodril itd. To mi baš ne leži.

Znam se nekad nasmijat kad vidim na forumu post tipa: "granica na utakmicu tu i tu je pala sa 205,5 na 203,5!!" Meni je to smiješno jer kako nisam u tome ne vidim pravi value iz ta dva poena. To može doć onaj debeli 1. igrač iz indije i ubacit neki poen bezveze kad utakmica više nema smisla i ode value.

Mislim pogledajte ga koliko je fizički nespreman https://vine.co/v/Olv55XLnVh6

Ali kad smo kod igrača, povećaj mi ili smanji na nekog granicu za 2 poena i ja sam lud. Odmah imam ideju šta bi trebao igrat. Tako da utakmice mi nikako ne leže...
By Vic_Mackey
#29242 Meni utakmice dobro idu, igrace sam tek od skoro poceo da igram i takodje mi i to ide.

Ok obaraju me i igraci i utakmice ali ja stavim 6-7 nekad i 8-9 utakmica ili igraca na tiket pa me jedan obori ali vecinu sam pogodio.

Da slazem se da su smesno male kvote za utakmice na konacan ishod ali ja kombinujem neke igram konacan ishod a neke hendikep pa izadje fina kvota.

Vic_Mackey wrote:Cleveland - Boston (-7,5) H2

Atlanda - Charlotte (-10,5) H1

Brooklyn - Washington K1

Evo recimo juce sam pogodio ovo. s tim da u momentu igranja na Netse i Wizrdse nisam znao da Wall nece igrati inace bi i tu trpnuo hendikep na BKN.

Nije tesko da se proceni po meni lakse je proceniti utakmicu nego igraca.

Secam se u prvom delu sezone kad je Golden State drao sve redom sa ono kad su bili bas na svom terenu pobedjivali s velikom razlikom i igraju protiv Kingsa a hendikep veci nego bilo koji do tada u sezoni 16,5 i ja si mislim ma daj ovo lagano ide preko 20 i bilo je 25 razlike na kraju.

A inace ovde na forumu vise analiziram igrace jer racunam utakmice retko koga zanimaju dzabe cu pisati analizu.
By kokodril
#29247 Na svaku utakmicu gdje se "ocekuje BO" to se naravno ne dogodi ,u pravilu na koef. do 1,3 .zato sam u svom potpisu imao "vrlo izvjestan je blowout" .
Kad bi uzeli 30 utakmica gdje je bio BO i usporedili ih s koefi. na favorita uvjeren sam da ih je max. 10 na koef. Ispod 1,3.
Pobjede se mogu igrat live,cesto se dogada odvajanje neke ekipe na +15 pa se ipak dogodi preokret,ali to nije slucajno ,dovoljno je pratit % suta ,lako je zakljucit da 70% suta nije moguce zadrzat do kraja i tu se daju ulovit odlicni koeficijenti.
Sto se tice ekipa trenutn se mogu kombinirat s igracimma iz te ekipe u germaniji,lutriji prije se moglo lijepo kombinirat ekipa1,ekipa2 + po igrac iz svake ekipe over i eto 11 koef. a sve na jednom listicu, toga vise na zalost nema.mozda iz tog razloga nema tipova sa ekipama.
Igraci su najlaksi izvrti se malo statistike,forma,broj suteva,protivnik i njegova obrana,ozljede i eto narodnog heroja
By Vic_Mackey
kokodril wrote:Sto se tice ekipa trenutn se mogu kombinirat s igracimma iz te ekipe u germaniji,lutriji prije se moglo lijepo kombinirat ekipa1,ekipa2 + po igrac iz svake ekipe over i eto 11 koef. a sve na jednom listicu, toga vise na zalost nema.mozda iz tog razloga nema tipova sa ekipama.

Kako ne moze ? Moze najnormaljnije igras jednu utakmicu to su dva tima sa po 3 igraca u punudi znaci dva tima i ukupno 6 igraca sve skupa 8 tipa iz samo dve utakmice.
Ja tako igram kad ima samo jedna utakmica nekog dana.
By MikaGusterRitopek
#32066 Ako je u pitanju neka sigurnost po meni kladjenje na igraca nije nista sigurnije od kladjenja na utakmicu.
Plus uvek postoji dodatan rizik da igrac ne igra ili da se povredi tokom utakmioce.

Pa Mika najvise voli kad mu se neki igrac koga je igrao povredi!!! Mada nije ljudski, ali Mika uvek igra MINUS poene i to je pun pogodak!!! Takodje ako igrač ne igra, kvota je 1 tj.povracaj novca pa ni tu nema nikakvog rizika!!!