Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Darko1987
#193874 NOVEMBER

:arrow: Prvih 10 dana liga je otvorena za sve članove foruma, nakon toga nema postavljanja prijedloga u glavnu temu.
:arrow: Svaki član lige dnevno može postaviti maksimalno jedan prijedlog.
:arrow: Maksimalan ulog je 2 units.
:arrow: Minimalan broj prijedloga za mjesec dana je 10 (zadnjih 7 dana svaki član lige je obavezan da postavi minimum 2 prijedloga, zadnjih 2 dana 1 prijedlog).
:arrow: Limit za minimalan koeficijent ne postoji, za maksimalan koeficjent je 3.00 (za vrijeme trajanja lige jednom je moguće predložiti i 3.00+ ali to nije moguće uraditi u zadnjoj sedmici).
:arrow: Margine i koeficijent ćemo ravnati prema jednoj kladionici (bet365) iz razloga da svi članovi lige imaju isti tretman i jednake uslove (svako igra gdje ima mogućnost al' zbog regularnosti i jednakog tretmana za sve neophodno je da se koristi samo jedna kladionica).
:arrow: Prilkom postavljanja prijedloga obavezno navesti MARGINU, KOEFICIJENT I ULOG (ukoliko neko ne postavi ulog po automatizmu će mu se računati 2 units).
:arrow: Prijedlog se mora postaviti najkasnije 15 minuta prije početka meča.
:arrow: Uz prijedlog je neophodno napisati minimum 2-3 rečenice zašto pick ima vrijednost.
:arrow: Dozvoljeno je ponavljanje prijedloga al' obavezno dopuniti sa par rečenica (zadnjih 7 dana nije moguće ponavljati prijedloge zbog moguće zloupotrebe).
:arrow: Svaki dan će se otvarati nova tema u kojoj možete ostavljati prijedloge za taj dan.
:arrow: Pobjednik je onaj koji ostvari najveći profit (u slučaju istog profita procenat pogodaka će biti drugi kritrijum, ako se kojim slučajem i to poklopi onda broj prijedloga donosi prednost).

Image
By DirkNowitzki
#193877 Tyrese Maxey (PHI) 24.5 Over 1.9 bet365 / 2 Units

Maxey i Embiid dve glavne opcije u napadu Filadelfije. Maxey usao odlicno u novu sezonu, sva 3 overa 31, 34 i 26 poena. Ovih 34 je bilo pre nekoliko dana kontra danasnji protivnik ali na njihov teren, pa ne vidim nikakav razlog sto ne bi ponovio to sada na domaci teren.

Minutaza je tu (igra preko 35 minuta, obicno 40), sut za 3 ga lepo sluzi bar za sad (14 od 25, nesto vise od 50%) i uzima oko 18-19 suta po utakmici. Ima lak matchup zato sto crni svaba ne igra odbranu.
Ocekujem da ce mu grana rasti minimum za poen a mozda i dva, pa zato stavljam ovako rano.
By LaVine
#193885 PHI 76ers - TOR Raptors hen -9 2@1.90 Bet365 2 units

Op op ispade Fila kao da je Boston :D
NBA kao i u sportu uopste tesko je nekoga dobiti dvije utakmice zaredom,a posebno ocekivati jos ubjedljiviju pobjedu u drugom mecu za 3 dana.Embiid i Maxey realno svedena ekipa na dva igraca ako vidimo da Tobias drzi konstantno svoje brojke igra odbranu kako je kada raspolozen i odradjuje svoj ugovor bez mnogo muke,a i nezadovoljan vjerovatno sto mu ne daju vecu ulogu u igri u napadu sto bi on realno mogao ali ostavimo sada to :D Opet sam gledao da li Embida ili Maxeya jer ce jednoga udvajati sigurno i onda razmisljam kako ce oni njih uopste da dobiju,a kamoli ovolikom razlikom :D
Anunoby ce veceras igrati za razliku od prosle utakmice i ne znam ko ce cuvati Maxeya najvise ali sa siguran da ce crni njemac najmanje :D tako da ce mu veceras biti otezan posao u odnosu na proslu utakmicu.Embida bi trebalo da udvajaju i da pokusaju da smanje broj lopti koje ce dobiti.
U prvoj utakmici je Toronto kontrolisao utakmicu do poluvremena, ustvari sve su prosuli u trecoj cetvrtini i veceras ne ocekujem taj pad u igri.Vjerovatno ce traziti utakmicu sa dugackim napadima i malim brojem poena sto im je realno najveca sansa za pobjedu tako u tom smanjenom broju koseva nemoguce je napraviti neku drasticnu razliku tako da ovih 9 mi izgleda kao poklon.
Proslu utakmicu su imali nesrecu i sto im je Fila dosla dan posle najgluplje izgubljene utakmice od Cikaga i vjerovatno su pali i psihicki i bili izmoreni dok im sada dolaze posle lagane pobjede nad Milvokijem i vjerovatno su puni samopouzdanja.Sinoc su igrali a nijedan nije igrao ni 30 minuta tako da su se sacuvali za vecerasnju utakmicu.
Motiva nece faliti jer smo vidjeli veselje poslije prve pobjede tako da je Rajakovic napravio odlicnu atmosferu u ekipi i sve kada se sabere i oduzne ovdje mi je Toronto cak blizi trijumfu,a ovih 9 prihvatam sa zadovoljstvom ;)
By Jeffrey
#193893 Dennis Schroder over 22.5 (Pts+Ass+Rb) bet365 1.86 / 2 units ✅✅

- Švabo djeluje odlično na početku sezone a bukiji i dalje drže povoljno margine na njega. Nedavno su igrali i prebacio je ovo lagano tak da očekujem slično i večeras. Sinoć se nije ni umorio tako da vjerujem da će biti egal tekma di će on dobiti svojih 32+ minute i prebaciti ovo.
By Jazavac
#193896 Jonas Valanciunas 14,5 + 1.90 bet365 / 2 UNITA ✅✅

Da znam da igra 20ak minuta, da je b2b i da je covek u godinama, ali Duren nije neki poseban def, a i on je upitan za vcrs. Ziona ce odmarati , Ingram nesiguran zbog kolena, ali Ingram na stranu, morace neko bez Ziona da daje poene pod kosem. Po meni Duren ga ne moze zadrzati kamoli njegova zamena. Ionako je sinoc igrao 21 minut, tako da me ne bi cudilo da ga pusti i neki minut duze, a svakako moze na krilima sinocne partije od 19 poena za 21 min da da 15 vcrs.
By NbaNba
#193903 Dennis Schroder 6.5 assists over 1.80 / 2 unita ✅✅

Sve vec navedeno, a granica vise nego izazovna. Svaki put od pocetka sezone je dosao preko ovoga (7,10,10,8,11) a prije par veceri zabiljezio 10 as. bas protiv njih. Nadam se istom ishodu i neizvjesnoj utakmici.
By Dejo
#193904 Kelly Oubre 15,5 + / 1,86 / 1 unit ✅✅

Nisam siguran toliko u ovaj tip pa cu smanjiti ulog.

Oubre je dobro poceo sezonu,daje u proseku 19 poena uz 64 % suta za dva i 93 % sa linije slob. bacanja.Zadnje 2 utakmice ima 0/10 za tri ali po meni je i to razlog vise za odigrati ga jer mora da ga krene.Jedino sto me brine u vezi tipa je to sto sto ce biti u startnoj petorci,pa ne znam da li ce doci do svog uobicajenog broja suteva od Maksija i Embida?Ipak,moguce je da ce se otvoriti vise prostora za njega jer su odbrane skocentrisane na ovu dvojicu