Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Pana
#97 01:00 Toronto-Detroit 1(1.60) X(15.00) 2(2.40)
01:00 New York-Brooklyn Nets 1(1.30) X(15.00) 2(3.40)
01:00 Orlando-Washington 1(1.45) X(15.00) 2(2.90)
01:00 Indiana-Utah 1(1.75) X(14.00) 2(2.20)
01:30 Boston-Cleveland 1(1.30) X(16.00) 2(3.50)
01:30 Atlanta-Oklahoma 1(3.00) X(16.00) 2(1.40)
02:00 Houston-Philadelphia 1(1.45) X(16.00) 2(2.80)
03:00 Phoenix-Charlotte 1(1.20) X(17.00) 2(4.80)
03:30 Memphis-Milwaukee 1(1.20) X(17.00) 2(4.50)
04:00 Sacramento-Golden State 1(2.50) X(15.00) 2(1.55)
04:30 LA Clippers-New Orleans 1(1.05) X(17.00) 2(10.00)

Ekipa, evo parova, kvota i vremena odigravanja za veceras...
Po meni potencijalna iznenadjenja mogu da budu Charlotte (4.80), koji je sinoc imao tri suta za pobedu protiv Lakers-a u gostima i izgubio i Brooklyn (3.40), ako se Anthony ne vrati, bitka za New York (mada Knicks-i u Madison Square Garden-u imaju skor 10-1 i to poraz u proslom kolu protiv Houston-a), mislim da cu probati singlove sa manjim ulogom. Od ostalih utakmica mi se svidja samo GSW, ali videcemo kasnije jos Smile.
By iggidala
#98 Monroe over 14.5 1.85!
Mora se ovo uzeti odma rast ce poeni, znamo kako Toronto stoji sa stajalista centra.. I prvu utakmicu je isao over (sut 8-20 iz igre) i danas ce uzeti veliki broj suteva.
By OT
#102 Privremeno da napišemo po nešto za svaku utakmicu a za glavni tiket ćemo poslije malo,ne zbog nekih vijesti ili analize nego dok se dogovorim sam sa sobom :D ima dosta lijepih parova za danas..

Indiana-Utah
Indiana igra postavljene napade koji se u odsustvu Grangera završavaju na Davidu West ili ako on ne može onda Hill ili George nešto soliraju,sa druge strane Utah igra dosta u niski post slično nešto kao i Inidiana ali Utah ima drugačiji šablon u kojem svoj napad igraju na tzv inside-out spušta se na Jeffersona u svakom slučaju i onda on diriguje dalje.Uzevš u obzir Hibberta koji kakva god da je plitka igra dobru odbranu i veliko tijelo Westa mislim da su večeras i jedni i drugi u pat poziciji ma da dajem prednost Pacersima radi toga što jedino kod Utaha Jefferson igra odbranu na nekom nivo,imat će pune ruke posla sa Westom vjerovatno i upasti u probleme za ličnim greškama tako da bih ja igrao kp1 na Indianu i eventualno probao Westa over ali to na nekom narodnom.

Orlando-Washington
može se probati uzeti Davis i Crawford u over.Dvije slične ekipe,Orlando možda za nijansu bolji napad da ima i efikasniji sa Reddickom.Affalom,Davisom,Nelsonom.Wizardsi konačno dobijaju nešto od svog napada preko Crawford-a ali to je premalo moraju se i ostali više uključiti,tu ponjviše očekujem od Nene-a koji je u Denveru bio prava sila u niskom postu.Da je pravi kao što je bio večeras bi Nene hladno utrpao 20 ovako lošem frountcortu Magica ali opet nije to onaj Nene.Da su makar uspijeli pretvoriti jedan dio dobre odbrane u napad mislim da nebi bili ovako loši.Wizardsi će iči na manji broj poena što njima daje veče šanse da pobjede,ali i Orlando ako se raspuca sa trice mogu lako da dobiju i nekim hendijem.Definitvno je ovo utakmica za zaobići jedino se može uzeti ili Davis ili Crawford over meni lično sigurniji je ovaj drugi..

Toronto-Detroit

Toronto bez Barganina igra preporođeno a Lowry-a da ne spominjem.Konačno je Calderon dobio priliko da ovaj tim usmjeri na pravi put i tako je i bilo.Čovjek odlično kontroliše tempo,organizuje napade i diriguje odbranom.Pored Calderona meni Lowry nikada nebi startao.Toronto sada igra kao kolektiv bez velikih i neefikasnih potrošača lopti Bargnani prije svih koje je nikada ostavrni potencijali prvog picka realno nije ni treba da bude prvi pick i mislim da je i ovaj niz Torontu dokaz da je vrijeme da Andrei kažu ciao i dobiju nesto za njega kako treba.Detroit nema ni glavu ni rep,ekipa u totalnom rasulu,dok se ne dogovre ko je glavni tako da kažem nema ništa od njih.Stucky je zreo za pedalu i još nekolicina starosjedioca i konačno je vrijeme da se krene naprijed.Detroit je po meni iskopao sebi jamu kada je dao enormne ugovre dvojici polovnih igrača Villanoueva-i i Gordonu.Kako bilo ovo su dvije ekipe na raskrsnici obadvije i povlačenju nekih ključnih poteza.Prednost dajem Torontu radi kolektiva i niza kao i pozitivne atmosfere u ekipi. Koeficijent je isto lijep 1,65 na kp1

Atlanta-Oklahoma
OKC je u strašnoj seriji 11 pobjeda za redom,igraju apsolutno brilijatnu košarku.Kevin Martin se uklopio sjajno u ekipu i daje veliki doprinos sa klupe.Durant po starom MVP sezona,Ibaka je digao svoju produkciju u napadu za dva nivoa.Sve izgleda bajno za OKC ali ni Atlanta nije za podcijeniti.Igraju odlično ove sezone ma da kamikaza Josh košta ih je dosta kao i sve opća ne zainteresiranost Horforda.Problem koji se povlači več godinama u Atlanti je taj što Horford traži da igra na svojoj prirodnoj poziciji PF ali managment Hawks-a nikako da mu udovolji i dovede respektabilong centra . Pokušali su sa Howardom ali tu i nisu imali neku šansu.Dajem prednost OKC mislim da bi bilo nelogično reči drugačije..

Boston-Cleveland
Moj dragi Boston :D haha išao sam ih gledati par puta uživo i samo kada uđješ u Garden naježiš se sav od glave do pete,svi ti baneri prvaka,umirovljeni dresovi,statue,slike i uspomene.Ovo zadnje uspomene je sve što je Bostonu i ostalo.Nakon što nas je ONAJ KOJI NEĆE BITI IMENOVAN izado i otišao na Floridu sve se promijenilo.Manje više da je izadajnik i ostao nebi puno drugačije ni bilo ali eto.Boston traga za svojim identitemo,traga za vođom jer Pierce i Garnett su prije početka sezone javno izjavili da sada Rondo dobija kormilo u ruke,a to znači da se od njega očekuje svako veče 20+ 10+ 5+..Međutim gospodin Rondo je bio više zaokupljen rušenjem nekih nebitnih rekorda nego igrom svoje ekipe,toliko je gluposti radio kao npr. ne završavanjem napada kada je bio u situaciji nego jednostavno forsirajući asistenciju koja se pretvarala u izgubljenu loptu i na kraju umjesto sigurnih poena za Boston ono kontra lagani poeni za protivnika.Nadam se da je od sinoć krenulo na pozitivno i da će nastaviti da igra 20+ 10+ jer to jedina karta Bostona da uradi nešto naravno uz zdrave Garnetta i Pierca.Cavsi imaju tri igrača vrijedna spomena Irving,Varjeao i Gee.Večeras očekujem tešku bitku pogotovo što je Varejao u prednosti u niskom postu,Rivers neče trošiti Garnetta u odbrani to garantujem tako da Varejao ide u over večeras,a Irving može svakom ubacit 25 poena to ne sumljam.Kako god iz ove utakmice preporučam Ronda,Varejao over a Irvinga isto over ali sa oprezom..

Houston-Phila

Linsanity se vraća pomalo kao da daje znakove života,Harden je konačno stabilizaro igru tako da kažem pa se sada zna šta se može od njega očekivati.Houston ima jednu zanilmljivu mješavinu wanabe All-Star-a i roll.player igrača koji se na neki čudan način tako dobro okupili oko bandere(Ašik) da me to iznenadilo i to pozitivno.Ašik je prava istinska bandera samo da mu okače lampione i to je to,ali bandera odličn skače,igra odbranu kontroliše niski post u oba smjera tako da mislim da će Haws morati dobro da se naradi i ako nije sposoban da zavtori skok kao Ašik,a Phila se i oslanja samo na niski post i ulaske tako da mislim da Houston ima prednost pred večerašnju utakmicu.KP1 i Linsanity over

Phoenix-Charlota
Sunsi su upali u formu igraju dobro,naredali su nekoliko vrhunskih ekipa kući,izgleda da su konačno sklopili petorku koja će da odigra zajedno više od 2 utakmice.Problemi udaraju sa svih strana jednostavno enamju lidera ekipe,onaj Dragič se budi sa vremena na vrijeme,Scola kao da na rekreaciju dolazi,Gortat ni slika ni prilika one zvijeri od prošle godine Beasly i njegova uda glava.Meni se nekada čini da se igrači Sunsa više brinu za berbu jagoda u Peru-u nego za samu igru i utakmicu.Bobcatsi jesu nanizali 12 poraza ali su ekipa koja gine na terenu svi se trude i svi igraju,mogo mladih igrača Kemba Walker je eksplodirao,Kidd-Gilchrist igra solidno za rooki-a igrač za poželit.Iskreno kada vidim sve i ovaj niz Sunsa mislim da večeras za ovu utakmicu imaju dvije opcije h2 koji je kod nas na 9,5 ili zg2(gost daje više poena od 94,5) kao i Kemba over..

Od prilike to su utakmice sa kojih ću ja uzeti neke parove,ove ostalo nisam baš ni gledao jedino da izdvojim Golden State koji mislim da može dobiti Sacrementa ma da bih tu utakmicu preskočio kao i utakmicu New York-Netsi i LA Clippersi protiv Hornetsa mala je kvota na kp1 a i zbrojevi više idu prem under jer moglo bi tu biti degeneka,u svakom slučaju može se probati neki h1 na narodni ili eventualno CP3 under...

Memphis isto mislim da lagano dobiva nekih hendijem...
By Pana
#104 Pogledao sam igrace i malo sam se iznenadio ponudom u Meridianu, jer su stavili neke nove igrace koje do sada nikada nisu.

Valanciunas (8), manje. Trener Raptorsa nije zadovoljan igrama ovog Litvanca i najavio je da ce mu sve vise i vise smanjivati minute. Igraju protiv Detroita gde ga ispod kosa cekaju Monroe i Maxiell - stocari. Detroit ce sigurno puno spustati na niski post i igrati na Monroa sto ce dodatno opteretiti Valanciunasa. Jeste mala granica, ali neverujem da Litvanac moze preko ovoga, pored toga retko suta na kos, u Decembru prosecno pisljiva 4 suta je upucivao po utakmici, sto je i rezultat manje minutaze.

Cousins (16) vise DeMarcusu odgovaraGodlen State kao tim i to je dokazao u prethodnim utakmicama. Ove sezone su igrali jednom i postigao je 23 poena. Prethodne sezone su igrali 4 puta, a Cousins je belezio prosecno 22,3 poena. Najtalentovaniji mladi centar u ligi i samo njegova nezrelost moze da ga spreci da postane veliki igrac. Takodje vazi i za domacinskog igraca i ove sezone postize 4 poena vise kada igra kod kuce nego u gostima. Pomenuto je vec dosta puta da odbrana Golden State-a jako lose brani centarske pozicije,a i Boguta jos uvek nema, tako da je ovaj tip po meni najsigurniji veceras...

Toliko za sada od mene, kasnije cu detaljnije pogledati ponudu... Smile
By dr.Mas
#109 Sta mislite o R. Andersonu 18.5 over? Meni izgleda kao da je u mini seriji ali nisam siguran..
By Matya EllisMVP
#110 Parovi sa mog danasšnjeg glavnog listica, a kasnije cu igrace odigrat tek tolko da mogu pratit.

Atlanta(ki)-OklahomC (20.12. 01:30) 2 1,40
Toronto(ki)-Detroit (20.12. 01:00) 1 1,65
Orlando(ki)-Washingt (20.12. 01:00) 1 1,45

TEČAJ: 3,34

OT je već prokomentirao ovo parove te je rekao vecinu stvari, pa cu se ja nadovezati na to.
Okla jednostavno melje konkurenciju ove sezone sto je i bilo za ocekivati. Kompletni su i danas traže 12 pobjedu u nizu protiv Atlante koja je jucer na tek nakon produzetaka svladala najlošiju momčad lige, Washington. Gosti su vise manje kompletni, ima nekakvih ozljeda ali nitko nece propustiti utakmicu. Okc je u strašnom naletu i očekujem njihovu pobjedu bez nekih vecih problema.

Koef na toronto me pomalo iznenadio. Istina je da im fali Bagnani i Lowry no to se nije ni najmanje odrazilo na rezultate momcadi. Calderon se vise nego odlično snašao u toj novonastaloj situaciji te redovito pruza odlicne partije. Alan Anderson me toplo iznenadio svojim igrama sa klupe. Skupili su 3 pobjede za redom i nabrijani se vracaju u Kadanu kako bi dočekali pistonse. Sve u svemu dobro izgledaju na terenu. Bar u ovih par zadnjih utakmica, no pitanje koliko ce to trajati. Kod Detroita potpuno drugacija situacija, nisu okusilo pobjedu već 5 utakmica no to nije ni cudno s obzirom na kvalitetu momcadi s kojima su igrali a to su redom bili Denver, netsi, indiana, clippersi i 76ersi. I ove sezone im ne preostaje ništa drugo nego provesti sezonu na zacelju lige i onda se na ljeto nadati dobrom draftu kako bi dogodine stvari bile bolje.
Pick je temeljen iskljucio zbog trenutne forme obje momcadi.

I na kraju Magija vs Čarobnjaka. iako zvuci bajno ovo nece biti nimalo carobna utakmica za gledanje. Smile I ovaj tip temeljim na trenutnoj formi jer orlando ima 4 pobjede u zadnaj 5 susreta. Zadnja pobjeda je bila protiv nimalo loših twolvsa sto znaci da ipak orlando nije toliko losa momcad koliko se mislilo da ce biti odlaskom D12a. Nasuprot njih su wizardsi koji su zabiljezili 4 poraza za redom i danas ih čeka 5. Osim standardnih izostanaka walla i pricea, postoji mogucnost da nece biti niti Beala koji se ozljedio u 3. četvrtini susreta sa atlantom. *Preporucujem igrati Jordana Crawforda over ako ga ima u nekoj kladionici.
Orlando je u uzletu i jednostavno mora dobijati ovakve sustrete ako se zele boriti za play off poziciju. 1 ko kuca za mene

Toliko od mene za sada. Sretno svima!!Laugh
By Melo_7
#111 ja sam odigrao j.r.smitha više-ako melo ne bude igrao mislim da će lagano ići preko 16 poena;
durant više-u strašnoj je formi,u atlanti ga nema tko čuvati na poziciji trojke a i protiv spursa je imao malo lošiji šut a njemu se to ne može ponoviti u 2 tekme za redom;
monroe više-@iggidala,ovaj momak sve objasnio;
i igrao sam toronto kp1 te okc kp2...
ako se nekom da neka baci kakvu kritiku,bilo pozitivnu ili negativnu!