- 09 Jun 2013, 05:14
*******MEGA NAJAVA*********
FORMULA 1 --- GRAND PRIX DU CANADA 2012
------------------------------------------------------
Race Date: 10 Jun 2012
Circuit Name: Circuit Gilles-Villeneuve
First Grand Prix: 1978
Number of Laps: 70
Circuit Length: 4.361 km
Race Distance: 305.270 km
Lap Record: 1:13.622 - R Barrichello (2004)
-----------------------------------------------------
Jedna od najboljih utrka u sezoni. U Montrealu svi žive za ovaj vikend. Tribine su uvijek pune, a vanka se ostaje u kasnu noć. Jednostavno je sve u znaku F1. Uvijek se događaju dramatične stvari na stazi. Gotovo uvijek je Safety Car na stazi. Puno je prestizana i ovo je jedna od najbržih staza na svijetu iako je krug jedan od najdužih. Po krugu jure 3-4 puta preko 300km/h. Gotovo uvijek pada kišta,, koja uz vlagu stvara nemoguće uvjete i uvijek zanimljivu utrku. Ovo je mislim 30 godina od kada se prvi puta vozilo u Montrealu. Utrka je napravljena na umjetnom otoku, koji je prvobitno napravljen za Olimpijadu.
Prvo da se dotaknemo gospodina Vettla. Vettel nastavlja sa sjajnim rezultatima ove sezone. Opet je uradio ono što sam i očekivao i osvojio pole position zbog Hamiltonove greške... Velika većina utrka koje je on osvojio su upravo ovakve, osvojen Pole Position i onda ne ispušta vodstvo do kraja utrke. Dakle očekujem pobjedu Vettla jer će on kontrolirati tempo. Sigurno će biti Safety Car na stazi što se također ispati odigrati. Još jedan pick što mi se sviđa je 1. na startu da će i pobijediti sa koef. 1,85. Mislim da je to dovoljno za Vettla.
Sada ćemo malo opisati Hamiltona. Hamilton je svakako uz Vettle favorit za ovu utrku. Ovdje je ostvario svoju prvu pobjedu. Od sljedeće 3 utrke ovdje je pobijedio 2. Sviđa mu se staza i što je najvažnije odgovara mu. Na ovoj stazi je važno kasno kočenje, što je veliki + za Hamiltona. Mislim da će se on krvavo boriti za 1 mjesto, ali ako ne prestigne Vettla odmah na startu, mislim da će propustiti priliku za pobjedu.
Sada malo općenito o bettovima i predviđanjima pozicija... Mislim da će Alonso na startu prestići Webbera, a možda čak i Rosberga. Alonso je vjerojatno trenutno najbolji starter. Ako se želi vratiti u utrku za prvenstvo sigurno će morati malo zariskirati što je opasno na ovakvoj stazi. Očekujem da će Bottas puknuti pod pritiskom i da će izgubiti svoju poziciju. Mislim da će se za 3. mjesto čitavu utrku klati Webber, Rosberg i Alonso. Ali vidim Alonsa kao pobjednika. Iako je Webber najjači na kiši, ali mislim da će on štititi Vettla i da će se ostali odvojiti od Hamiltona i Vettla. Kao pobjednika u tom troboju vidim Alonsa, jer je sjajan taktičar i vozač po kiši. Ali to će biti veoma tjesna borba.
Tko još može nešto napraviti?? Tu je Kimi koji nikako da sredi bolid. Lotus ima problema sa grijanjem kotača, odnosno ne mogu ih dovesti do optimalne temperature, ali također ima malo problema sa kočnicama. Kimmi je izjavio da bi mu sigurno više odgovarala suha staza. Netko najavljuje suhu stazu, dok drugi pak najavljuju nešto slično u kvalifikacijama. Mislim da se Kimmi može uplestu u borbu za 6 mjesto. Ako bolid bude odgovarao kako treba možda čak i više.
Podbačaji!??!?! Tu su sigurno Grosjean, Button i Massa. Grosjean nema ugovor za čitavu sezonu i svako nekoliko utrka može otići iz momčadi. Posljednjih nekoliko utrka je vozio dobro i imao je sjajne prilike, ali je nedostajalo sreće. U monacu je uspio čak razbiti 3 formule, što mu je stvorilo pritisak za ovu utrku, a ovdje je to čak puno lakše. Na 2 treninga je razbio 2 formule i tokom utrke nakon brze vožnje zabio se u stražnji kraj druge formule. Valjda nije očekivao da je toliko brz. Mislim da je pritisak uradio svoje i mislim da će on odraditi ovu utrku samo da ne razbije formulu. Massa.... Na njega je vjerojatno utjecalo sjećanje na prijašnja razbijanja. Mislim da je on trenutno psihički veoma slabo i mislim da on neće biti još dugo u F1. Šteta, jer mi je on bio jedan od dražih vozača. U sezonu je krenuo veoma dobro i nakon 3 utrke ga jednostavno nema, jer mu se događaju gafovi... U kvalifikacijama je opet izletio i oštetio formulu, ali srećom nije je skroz razbio... Mislim da će on ovdje ići na sve ili ništa, ali da će ispasti iz utrke, ponovno.... Button čeka promjenjivo vrijeme i uz veliku sreću se može probiti do bodova. Dosta je podbacio u kvalifikacijama i to će biti veliki problem.
-----------------------------------------------------------------------
Sada malo o okladama i onome što ja mislim da je dobro odigrati.
Safety Car - 1 ---> 1,4
Vettel - pobjednik -> 1,85
Prednost pobjednika --> manje od 5,999 sec ---> 2
Najbrži krug ---> Vettel ---> 2,5
S.Vettel(dVNKan)-F.Alonso 1 ----> 1,5
L.Hamilt (dVNKan)-F.Alonso 1 ----> 2,4
M.Webber(dVNKan)-K.Raikkon 1 ----> 1,6
-----------------------------------------------------------------
Sada da malo obrazložimo ono što nismo gore naveli.... Vettel vićnom ima najbrže krugove, a pošto će ovde startati prvi, ne vidim tko može imati brži krug od njega.... Utrka će biti gusta i sigurno će u početku pobjeći Hamiltonu, ali ne previše. Ali svu prednost će nekoliko puta poništiti Safety Car i mislim da je oklada da će pobijediti sa manje od 6 sec dobra oklada. Po meni velika greška kladionice dati koef 1,5 na Vettla protiv Alonsa. Razlog tomu su vjerojatno velike mogućnosti izlijetanja. Ne vidim načina kako Alonso može proći pokraj Hamiltona, a kamoli pokraj Vettla.
Za dvoboj Hamiltona i Alonsa sam naveo već razloge. Mislim da Kimmi nema šanse u dvoboju sa Webberom. Sve razloge sam već naveo.
-----------------------------------------------------------------
Po meni je ovdje sve digurno osim prednost povjednika i najbrži krug Vettla.
-------------------------------------------------------------------
Za sve komentare i prijedloge se obratite u inbox ili komentarom na stranicu Genius Betting Tips. Nadam se da ćete ispratiti nešto i zaraditi nešto novca. Ako pak padnemo, jbga i ja sam ovo igrao. To je formula, to je život.
Sretno!!!!!