Veszprem(P) - Nantes 1 1.85 SS
Zanimljivost Nantesa je da bolje partije pruža u gostima nego doma.U 1/8 finala su izgubili doma od Kielcea i onda ih dobili u gostima.Ovaj put su odigrali sjajnu tekmu kontra Veszprema doma,imali i 7 golova razlike,ali je na kraju Coralles i kvaliteta Veszprema uspijela to spustiti na -4 (da se nije Marguč preračunao s vremenom u onoj zadnjoj kontri bilo bi -3). Emil Nielsen je briljirao na vratima Nantesa,ali nije mu ni Corrales ostao dužan te su obojica skupila 15 obrana.Potpuno je podbacila vanjska linija Veszprema uz šut 11/28 a posebno je katastrofalno odigrala vanjska desna strana napada (Yahia,Maqueda)sa šutem 1/6. Jedine svijetle točke su bili Marguc sa šutem 8/8 (od toga 4/4 iz penala) i pivoti Nilssen (6/8) i Morraes (1/2) sa crte. Nisam priznajem pratio šta je sa Štrlekom,ali vidim da je lijevo krilo odigrao vjerojatno Kentin Mahe koji je i počeo karijeru na toj poziciji a onda kasnije silom prilika počeo igrati i srednjega. Veszprem će nakon dugo vremena imati gledatelje na svojoj tekmi,pa če i to biti dodatni vjetar u leđa za domačine. Prva će im stvar biti zadržati Nantes ispod 28 golova,jer je prva tekma završila 32-28 za Nantes. U tom slučaju bi im bila potrebna pobjeda od +4,a pošto mislim da će se to i dogoditi zato igram na prolaz Veszprema. Hendikep -3.5 je 1.75,ali to je vjerojatno pod uvjetom pobjede uz Nantes preko 28 golova. Zato se ista stvar,jer treba im +4 za prolaz nudi po margini 1.85 ukoliko uspiju zadržati Francuze ispod 28 golova.
Za narodni listić...
Andreas Nillsen (3.5) over 1.85 SS
Nilssen je ove sezone,uz Petra Nenadića najbolji strijelac Veszprema u LP.Ono što mi je kod njega izuzetno dojmljivo je način na koji se postavlja u napadu.197 cm i 110 kg uz nisko težište čini ga gotovo nemogučim za čuvati.Kad se postavi i izbaci bok imam osječaj da protivnika izgura na 9 metara.Može primiti visoku loptu,ali i nisku od poda i time je još nezgodniji za čuvanje.U prvoj tekmi je zabio 1/2 u prvom poluvremenu,a onda 5/6 u drugom.Nantes je u prvoj tekmi dosta izlazio na vanjsku liniju Veszprema i to im se na kraju isplatilo. Mislim da će radije "istrpiti" Nilssena sa crte,nego da im se Nenadić,Borozan,Yahia ili Maqueda raspucaju izvana,tako da očekujem da opet izlaze na vanjske pucače a samim time i dosta lopti za Nielssena na crtu,koji je odličan realizator te da zabije barem 4 gola danas.
David Balaguer (2.5) over 1.85
Desno krilo Nantesa,zabio je 4/7 u prvoj utakmici,pa ga i danas očekujem na barem 3 gola.U prvoj tekmi je prešao ovu granicu do prvog poluvremena,zabio 3 gola,da bi u drugom zabio 1 gol.Ono što je plus za ovaj par je činjenica da je Entrerios izrotirao 11 igrača u prvoj tekmi,ali jedino desno krilo je bio Balaguer. Vjerujem da če i danas dobiti,ako ne 60 onda sigurno 50-ak minuta,a na toj minutaži i ovoj margini ga moram probati odigrati over.
I jedan par nevezano za rukomet...
Pro Recco - Brescia 1 1.40
Finale doigravanja za prvaka Italije,igra se na 3 dobivene,gdje Brescia vodi 1-0. Brescia je prije nepunih 7 dana nanjela prvi poraz Pro Reccu u svim natjecanjima ove sezone. Iako je Pro Recco vodio cijelu utakmicu,gosti su na kraju slavili rezultatom 9-8 (koje im je ujedno bilo i prvo vodstvo na tekmi 56 sekundi prije kraja tekme). Presudio je igrač više koji je kod Pro Recca bio 1/11 a kod Brescie 5/9. Nakon ove tekme sve se seli kod Brescie na bazen i ode li Pro Recco tamo sa 0-2 naslov če itekako doči u pitanje. Vjerujem u pobjedu Recca doma i da će izjednačiti seriju na 1-1 jer su po meni ipak kvalitetnija ekipa od gostiju.