Derbi današnjeg dana igraju Barca i Panata. Nakon četiri uzastopne pobjede Barca je pretrpjela prvi poraz u derbiju protiv Reala iako su i tu bili blizu da uzmu puni plijen. Danas će biti bez Laprovittole dok bi Vesely po najavama trebao igrati nakon što je propustio drugo poluvrijeme protiv Valencie u prvenstvu. Sa druge strane Panata je na omjeru 2-3 što i ne zvuči toliko loše ali su već četiri utakmice odigrali na domaćem terenu. Ataman još nije posložio kockice što je donekle i razumljivo jer je doveo skoro skroz novu ekipu. Danas će biti znatno oslabljeni neigranjem Sloukasa i Vildoze. Sa ove utakmice moj tip je manje skokova na centra gostiju Lessorta. U dosadašnjem tijeku Eurolige bilježi redom 10,6,4,4,14 skokova za nešto manje od 30 minuta na parketu. Za danas mislim da je ovo ipak prevelika granica najviše na osnovu ove zadnje utakmice gdje je prikupio 14 skokova. Lessort se lako da isprovocirati i nekako mislim da će nasjesti na tu foru od Veselog pogotovo te je vrlo lako da upadne i u problem sa faulima. Očekujem da Willy i Vesely iskontroliraju defanzivni skok i ne vidim prostora za Mattias pređe ovu granicu.
Costello 7.5+ (Premier) ❌
Desetkovana Baskonija sa novim starim trenerom Duškom Ivanovićem dočekuje Partizan. Kod domaćih je prava bolnica jer će im danas nedostajati glavni strijelac Howard,Rogkavopoulos Diez i Diop a po zadnjim utakmicama čini mi se da ni Moneke nije sasvim fit. Sa druge strane Partizan bez Ponitke kojeg nema od početka sezone te kapetana Puntera. Sa ove utakmice biram over na centra domaćih Costella. Partizan od početka sezone muku muči sa pokrivanjem unutarnjih pozicija i odatle baš dosta primaju te se očekuje se da dolaskom Kabokla riješe taj problem. Costello redom bilježi 16,10,8,1,4 poena. U zadnjoj prvenstvenoj je ubacio 11 poena za 33 minute na parketu. Lani Partizanu 19 i 0 uslijed problema sa faulima. Veliki broj izostanaka kod domaćina te ranjivost gosta na petici su mi dovoljan razlog za pokušati over na Costella.