Dio za rasprave o sportu gdje SAMI možete otvarati teme
By klasa 2027
#29263 Većinom imam 2 para po tiketu, a dnevno odigram takva 2 tiketa, zavisno od sigurnosti i ostalih sitnica. Ponekad na ta 2 para dodam onaj veliki kontrahendikep, ali to je baš u specijalnim situacijama. Ponekad se počastim sa nekim tiketom s vaše parova, i to kad ima baš ponude masu.

Vjerujem da je uvijek bolje, bez obzira na ulog, odigrati manje parova jer bolje biti i u minimalnom plusu nego u minusu. :)
By NBA Knight
#29274 Vrlo sličan stil kao klasa 2027.

Kad su igrači u pitanju u 80% slučajeva stavljam dvojicu na listić i nekad tom listiću s 2 igrača dodam neku utakmicu koja mi se čini da je prilično sigurna. U ostalih 20% slučajeva stvaim 3 igrača na listić.

Prije jedno 2 godine jedino što sam igrao je bio triple. Odluka da se prebacim na double je sve okrenula na još bolje. Puno lakše za pogodit, manje živciranja i stresa, nema toliko crnih rupa. Ali da vam kažem nije bilo lako se prebacit s tripla na double. Najviše zbog pohlepe. Budući da sam cijeli život igrao taj triple on je u mom klađenju bio kao loša navika s kojom sam htio hvatati veće dobitke.

Na početku mi je bilo jako teško prihvatiti da su mi dobici duplo manji kad igram double nego triple. Jer sam htio što više, što brže. Ne znam dal je itko od vas bio u takvoj situaciji ali recimo gledam taj double za 200kn dobitak 650 i to mi izgleda tako malo u odnosu na 1200kn koliko bi dobio ako bi stavio "samo još jednog igrača". Triplom stvarno snažno možeš dići banku. Pogodiš 2 dana za redom i umnožio si ulog za 12 puta...

Kažem, bio sam pohlepan.

Na kraju zbog tog "samo još jednog igrača" koji skoro uvijek stvori probleme sam teškom mukom odbacio triple i prebacio se na double. Sada poučen svim tim iskustvom smatram da bi se jedino double trebao i igrati...
By Deuce40:40
#29278 Ja igram skoro uvek singlove, a sistem kladjenja mi je slican kao sto i gadjam same igrace. Nekom je ovaj sistem poznat kao Martin Gale, moj jeste slican sa malim izmenama.

Pocetkom sezone sam pokusavao svasta, ispostavljalo se da uvek kad vezem dva tri pogodjena dubla, sledeca tri promasim iako sam sve ukupno pogodio 9/12 strelaca (cak 75%) i tako se vratim na pocetak ili cak malo izgubim sto je u sustini i logicno po verovatnoci.

Onda sam sredinom januara krenuo sa ovim sistenom, takozvanih progresivnih uloga. Svaki dan sam igrao po jednog strelca, ukoliko je nedelja, onda dva jer se jedna utakmica igra ranije. Smatrao sam da nema sanse da mi se desi da promasim cetiri strelca (dana) za redom. I nije mi se desilo, bio sam cak pred kraj promenio na 5 strelaca, cime se smanjuje dobitak po strelcu, ali povecava sigurnost. Onda je planetwin ukinuo strelce jer se priblizio kraj sezone, ja sam sva sreca poslednjeg strelca pogodio i tako pokupio celu zaradu od sredine januara do cini mi se kraja marta (poslednji strelac je bio Harden protiv Clippersa). Poceo sam sa 18000, zavrsio sa okruglo 100000.

Poenta je samo u strpljenju, disciplini i hrabrosti da kad dodje onaj cetvrti strelac vi stavite ceo ostatak na racunu na njega, a desavalo mi se to u nekoliko navrata. Uvek sam sebe tesio pre uplate da taj strelac mora da udje jer sam, pobogu, promasio vec tri za redom, a i on je u velikoj seriji pluseva (minuseva). Tri puta me je spasavao LeBron, jednom Curry i jednom Cousins.

Nisam imao neki specijalan % pogodjenih strelaca, cak mislim da sam mogao to mnogo bolje da sam bio malo 'disciplinovaniji' - 63% pogodjenih samo.

Sto se samog sistema tice, poenta je da kad promasite strelca, vratite ono sto ste izgubili na njemu i zaradite isto kao da ste pogodili oba strelca. Recimo, imate 18000 u dzepu, po formuli koju sam smislio zarada po strelcu u slucaju kad ne smete da promasite 4 za redom sa ovim kapitalom je 500. U sustini ako koristite za sva ta 4 strelca koeficijente (kvote) 1.85, formula za zaradu po strelcu je ukupan kapital/35.66. U slucaju sa 18000 to je oko 500. Prvi ulog ako hocete da zaradite 500 je 500/0.85=588,23. Ukoliko pogodite ovog strelca zaradili ste 500 dinara i na sledeceg strelca opet ulazete 588,23 dinara. Ako i njega pogodite zaradili ste vec ukupno 1000 dinara. Ukoliko promasite onog prvog strelca, sledeci ulog je( 588,23(ulog koji ste ulozili na prvog strelca)+1000(zarada koju zelite da uzmete na ta dva strelca))/0.85(kvota na drugog strelca - 1). Ako pogodite zaradili ste 1000 dinara, isto koliko i u slucaju da ste pogodili oba strelca! U tom slucaju se vracate na pocetak i opet ulazete 588,23 ili malo vise posto sad vise nemate 18000 nego 19000. :) Ukoliko i drugog strelca promasite, idete dalje sa sledecom uplatom (uplata na prvog strelca+uplata na drugog strelca+1500)/0.85....

Dakle, dal gadjali 63% kao ja ili 100%, bitno je samo da ne promasite cetiri strelca za redom, zarada je ista!

Ipak, poucen iskustvom i time da sam se cak 5 puta suocavao sa krahom, smatram da 4 strelca ipak nisu dovoljna i da bi mi se pre ili kasnije desio ovakav niz promasaja. Za 4 strelca vam je ipak potreban malo veci % pogodjenih. Zato sam pred kraj i povecao na 5 i tako smanjio dobitak, ali povecao sigurnost. I pored toga, mislim da je 6 idealan broj i da jedan dobar poznavalac nba lige ne bi mogao tokom citave sezone da promasi 6 strelaca, 6 dana za redom. Naravno, poprilican kapital je potreban za ovakav poduhvat, sa 189000 biste zaradjivali oko 1000, dakle ponder za 6 je oko 189. Ponderi zavise iskljucivo od koeficijenta odnosno kvota.
By under
#29289 Ja sam do sad lutao svakakvim sistemima i sad zadnjih 3 mjeseca igram samo singlove, istina da to ide vrlo polako i da treba imat puno samokontrole, ali ipak neki pozitivni rezultati su vidljivi.

Znači ovako, trenutno igram s flat ulozima, u mom slučaju je to 20€, ako bude pozitivan i ovaj mjesec, mislim da budem ulog podigao na 25€ ili 30€, uspješnost/prolaznost tipova, mi se trenutno vrti kroz ova zadnja 3 mjeseca, na 60% prolaznosti tih singlova, a prosječni odigrani koeficijent u ovom tromjesečju iznosi 2,06 ( ovo je skočilo zbog toga jer često igram u favbetu, gdje nerijetko je granica veća ili manja za jedan poen od ostalih klada i onda oni znaju staviti koeficijent npr. 2,20, ili pa Marathon, gdje često lovim koeficijent oko 2-2,10), i s ovim mojim ostvarenim rezultatima i načinom igranja, ostvario sam profit , +125€, +120€, +117€, znači sveukupno 362€, što bi prosjek bio 120€ na mjesec, nije neka posebno velika lova, ali veseli pozitivan niz, a ipak ulog je samo 20€...

e sad mene zanima, vidim da skoro svi igrate doublove i triplove, kolika Vam je prolaznosti tih doublova? Koliko trebate imati prolaznost, da bi bilježili neki određeni profit?