Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Matya EllisMVP
kokodril said

sebe12134 said

kokodril said

WESTBROOK over 24,5
životinja ganja all-star,zadnjih 5 ima preko 30 poena
pričati da ga netko može zaustavit je bespredmetno,fizički najmoćniji play
ozljeda paula ide u prilog overu,jucer su mi clippersi ostali nedorečeni,curry je vječito bio korak i po ispred svog čuvara,trčanje kroz blokove i dolazak do čiste situacije ,westbrooku je dovoljno i manje prostora a uz to je raznovrsniji u napadu od currya
ako se ozlijeđeni paul jučer forsirao ne vidim kako mu se stanje može toliko popravit da će danas trčat ko navijen,posljedice će se definitivno vidjeti
tako da ako igra paul nije 100% fit a ako ne igra igrač manje u rotaciji
ne vjerujem da će danas biti ispod 35 min, u sezoni ima nešto više od 10 utakmica ispod 35 min, mahom blowouti protiv loših ekipa
preko ove margine u gostima je išao 10 puta 8 puta je osato u under(prije mu je margina bila 3 poena manja),opet to su underi protiv lazara

Russell Westbrook left with an ankle injury just before halftime on Sunday, but he played throughout the second half and overtime, finishing a loss vs. the Nuggets with 36 points, eight rebounds, nine assists and seven turnovers in 48 minutes.
WB had his ankle re-taped and played through the pain, even knocking down a cold-blooded 3-pointer to force OT. Including tonight's huge game, he's averaging 33.8 points in OKC's last four games. We'll keep a close eye on him leading up to Tuesday's road game vs. the Clippers, but it's a virtual certainty that he'll play.

nisam čitao izvještaj sa zadnje utakmice,jer mi je nelogično da bolesnik uvali 35 poena,kad su jučer rano počeli
više mi se par temelji na jučerašnjoj obrani clippersas protiv g.statea
beštija je to ,ne sumnjam da će igrat,ne zna on šta je bol

Westbrook je inace igrač koji nije propustio niti jednu utakmicu u karijeriWink
By euskal
MvP39 said

euskal said

Irving over 22,5

Nisi spomenio kako ga cuva Rondo koji je super obrambeni igrac, i kako Boston prima malo poena te je tesko da ce Irving ovo prec. Nisu kladionice lude sto su spustile granicu na 22,5, ja bi ovo preskocio, a tebi sretno :)

cuvao ga je i protekle 2 i zabio je tolikoWink,a spustili su jer je u zadnjoj zabio manje pa samim time oni znaju korigirat marginu,ali nema veze ja ga igram over jer smatram da ce uzet 20ak suteva i tada nebi trebao imat problem preci,mozda zabije 10,a mozda 30 nikad ne mozes bit siguran kod igraca,takodjer sretno tebi i ostalima.
By hrvoNBA
#2937 G.Monroe 15,5 over @1,85 odd
G.Monroe je ove sezone 2 puta već igrao protiv orlanda i to 16.11 i 21.11.2012. i oba puta je išao u over uz odličan postotak šuta od 60,9% na prosjecno 12 uzetih šuteva i 7-8 slobodnih,vcrs ocekujem koji sut više i dosta slobodnih bacanja a i tu je na solidnih 70,4 %.Ove sezone mu je APG 15,4 po utakmici u prosječno MPG 32,7...S tim da B.Knight je označen kao probable za vcrs daje mi još jedan razlog više za njegov odabir.SRETNO

Uz ovo vežem i OKC kp2 1,90 mislim da ako ne bude igrao C.Paul igra Clippersa ce izgubiti na razgradnji napada i tu vidim priliku OKC da prodju neporaženi is LA-a.
By Goodness
#2940 statistika o uspjesnoj veceri je na stranicama :) pogledaj ko nije bio srece opeljusit kladaru :)
http://nbaknights.com/forum/nba-i-europska-kosarka/goodness-voditelj-statistike/#p2939
By nitro112
#2941 Pozdrav ekipa!!
Pratim vas vec duze vrime i svida mi se vas rad.Zato sam se odlucio registrirat i prikljucit se,da razmjenimo misljenja u vezi NBA-a.Pratim vec par godina intenzivno NBA i nemislim sad da znam sve o NBA,al cu pokusat dat i svoje prijedloge vamo pa sta bude :)

Moj parovi za danas,tj prijedlozi su:
Afflalo A.(-17,5+)-Det-Orl 1,85 manje
Rondo R.(-13,5+)-Cle-Bos 1,85 više

jos bi pokusao:
Pierce P(-17,5+)-Cle-Bos 1,85 manje
By kinder
#2946 vrlo slaba ponuda veceras ali sam izabrao par igraca, stim da ne mogu da se odlucim izmedju ronda i garnetta
garnett over 14.5 (cavsi smjesni u odbrani iznutra, na visokim pozicijama tanki, boston bi trebao spusati dosta loptu)
rondo over 13.5 (Dosta suteva uzima u posljednje vrijeme, dosta provodi na parketu i veceras bi trebao s obzirom da ocekujem egal utakmicu)

paul under 17,5 (kao sto pise upitan je, i ako bude igrao mislim da ce se dosta muciti protiv rasela pogotovo)
griffin over 18.5 (nastavit ce seriju, ocekujem dosta poena i egal i pokoju loptu vise ako cp3 ne bude igrao, naravno ako ugrabi ista od crawforda :D )
By stephen dedalus
#2947 Irving -23,5
Prošlu utakmicu protiv Bostona je ubacio 22 poena. Tada je Boston još uvijek bio defanzivno raštiman, međutim u posljednje vrijeme igraju sve bolju odbranu. Rondo je odličan odbrambeni igrač i svojim dugim rukama je sposoban lijepo pokriti napadački prostor protivničkog pleja. U mašinu se vratio i Bredli koji je stvorio reputaciju odbrambenog specijalca (sjećamo se kakve je probleme pravio Vejdu prošle godine), koji će biti vrhunska pomoć Rondu na perimetru. Irving ne bi trebao imati mnogo prilike za šut jer će bekovi Bostona dobro pokrivati tranziciju i Klivlend neće imati veliki broj posjeda lopte na utakmici. Ako bude uspijevao probiti prvu liniju odbrane Bostona u reketu će ga čekati još uvijek defanzivno jaki Garnet koji u nedostatku Varežaoa neće imati toliko problema u reketu, pa bi se mogao posvetiti i penetracijama protivničkih bekova.

Rondo 13,5+
Drugi igrač iz direktnog meč apa kojeg sam odlučio igrati je u prošloj utakmici protiv Kavsa ubacio 20 poena uz odličan šut iz igre 7-11 i 6-10 sa linije penala. Rondov napadački učinak je i dalje varljiv, stalno oscilira u zavisnosti od meč apa ali večeras bi mu se mogla pružiti prilika da ponovo poenterski bude efikasan. Irving kao i većina mladih bekova ne igra odbranu, a kako Rondov poenterski učinak uveliko zavisi od penetracije u reket gdje ga neće čakati Varežao, mislim da bi lako mogao preći ovu granicu. Pirs dobija sve manju napadačku rolu zbog godina i zbog čuvanja za plej of, Garnet također ima doziranu minutažu, pa je logično da Rondo preuzima veću odgovornost. Protiv večerašnjeg protivnika sve je na njegovoj strani, tako da bi bilo pravo iznenađenje da večeras zakaže u ovom segmentu igre.
By nitro112
stephen dedalus said

Irving -23,5
Prošlu utakmicu protiv Bostona je ubacio 22 poena. Tada je Boston još uvijek bio defanzivno raštiman, međutim u posljednje vrijeme igraju sve bolju odbranu. Rondo je odličan odbrambeni igrač i svojim dugim rukama je sposoban lijepo pokriti napadački prostor protivničkog pleja. U mašinu se vratio i Bredli koji je stvorio reputaciju odbrambenog specijalca (sjećamo se kakve je probleme pravio Vejdu prošle godine), koji će biti vrhunska pomoć Rondu na perimetru. Irving ne bi trebao imati mnogo prilike za šut jer će bekovi Bostona dobro pokrivati tranziciju i Klivlend neće imati veliki broj posjeda lopte na utakmici. Ako bude uspijevao probiti prvu liniju odbrane Bostona u reketu će ga čekati još uvijek defanzivno jaki Garnet koji u nedostatku Varežaoa neće imati toliko problema u reketu, pa bi se mogao posvetiti i penetracijama protivničkih bekova.

Rondo 13,5+
Drugi igrač iz direktnog meč apa kojeg sam odlučio igrati je u prošloj utakmici protiv Kavsa ubacio 20 poena uz odličan šut iz igre 7-11 i 6-10 sa linije penala. Rondov napadački učinak je i dalje varljiv, stalno oscilira u zavisnosti od meč apa ali večeras bi mu se mogla pružiti prilika da ponovo poenterski bude efikasan. Irving kao i većina mladih bekova ne igra odbranu, a kako Rondov poenterski učinak uveliko zavisi od penetracije u reket gdje ga neće čakati Varežao, mislim da bi lako mogao preći ovu granicu. Pirs dobija sve manju napadačku rolu zbog godina i zbog čuvanja za plej of, Garnet također ima doziranu minutažu, pa je logično da Rondo preuzima veću odgovornost. Protiv večerašnjeg protivnika sve je na njegovoj strani, tako da bi bilo pravo iznenađenje da večeras zakaže u ovom segmentu igre.

Totalno se slazem s ovim ovdje napisanim.jos bi dodao da se isplati probat manje koseva zbroj momcadi ili svaka posebno.