Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By ivanv
#3152 evo ja sam danas u supersportu odigrao malo čudniji listić..
Atlanta - Boston 2 (2,60 kof)
jednostavno mislim da treba probat danas ovo odigrat, 5 poraza boston ima zaredom, + sljedeća utakmica protiv miamija i ja im tu ne dam baš previše šanse, tako da mislim da bi protiv atlante mogli prekinuti niz uz upitnog horforda.. jednostavno predugačak niz poraza bi to bio za takvu ekipu poput bostona :)
Joe Johnson (17,5) manje 1,70 kof
to je par koji pratim od mvp-a, svaka mu čast na analizi, totalno me uvjerio da ovo danas prolazi
Harden - Westbrook (duel) 1 (1,75kof)
mislim da će okc satrat sacramento i da westbrook nebi trebao imat veliku minutažu, dok houston u kurcu totalnom igra protiv hornetsa koji ubijaju u zadnje vrijeme, harden će potegnut dns

i još sam 1 par nevezan uz nba odigrao, na naše kauboje hendikep (1.5) to je onako navijački, koef. 2,40 :D
By stephen dedalus
#3157 slab sam zadnjih dana ali eto, da probam opet
Ellis 18,5+
Protiv istog protivnika ove sezone je na prosijeku od 31 koša po utakmici! Monta nema neku dobru zamjenu u ekipi, pa na terenu provodi oko 36 minuta u prosjeku. Klivlend igra slabu odbranu, a njega će vjerovatno čuvati Vejters koji je puno sporiji igrač od njega, a kako Elis svoju igru zasniva na brzim ulazima, ovaj mu meč ap sigurno odgovara, što pokazuje i statistika. Očekujem brzu utakmicu sa mnogo posjeda, gdje će Elis često penetrirat u protivnički reket, gdje protivnici nemaju nekog pokretnog ko bi ga brzo mogao preuzimat.

Irving 23,5+
Prošlu utakmicu sam debelo pogriješio kada sam ga igrao na ispod. Momak je nevjerovatan strijelac, skok šut uzima sa bilo kojih pozicija, često preko ruke i to mu ne predstavlja nikakav problem. Ako je raspoložen može izbušiti bilo kojeg protivničkog beka. Već je neko od kolega napisao kako kući ima prosjek od 26 poena po utakmici. Ima i dobru minutažu od 35 minuta po utakmici. Dženings je solidan odbrambeni kad hoće da brani ali mislim da će Irving nastaviti tamo gdje je stao protiv Bostona. Ima nevjerovatan dribling iz kojeg sam sebi kreira šut. Milvoki je odbrambeno jak u reketu, tako da mislim kako će Klivlend više pokušavati sa perimetra, odnosno preko vanjskih igrača. Ako ne prođe prva isplanirana akcija u Klivlendu, završetak napada je obično u Irvingovim rukama. Protiv Milvokija ima prosjek od 22 koša po utakmici ali dvije od tri utakmice su igrali u Milvokiju. Jedino što ga večeras može zaustavit je da bude neraspoložen.
By xxx01
#3158 evo jedan rizični za dns
Atlanta-Boston Celtics 2
Dallas-San Antonio Spurs 1
Memphis-Brooklyn Nets 2

i malo sigurniji
Gasol P(-13,5+)-LAL-Uth 2
Gordon E.(-17,5+)-NOr-Hou 2
Gay R.(-17,5+)-Mem-Bkn 1
By OT
#3159 Hajmo redom,kao prvo ne može analizu pisati onaj ko ni recap nije pregledao u životu to da se razumijemo ja od prve utakmice koja obično kreće u 01:00 pa do 5:30 ujutro mi je Ipad u rukama i gledam utakmice,bilježim sve,pratim ofanzivne i defanzivne setove,kako se koji igrač ponaša,kako se na kojeg igra,koliko i kakve šuteve uzima.Mogu nekom analizom da obuhvatim neke stvari koje se mogu predvidjeti ali ne nemogu predvijeti kako se koji igrač osjeća ili recimo jel se Kobeu večeras djele asistencije jel se posvađao sa ženom pa će da forsira šut i da se iskali tako.Dati neku analizu mogu ljudi koji gledaju utakmice i koji prate sve,a analiza se ne piše prema kvoti to jest ne hvali se manja kvota koju je kladionica dala..Puno je to posla,a ljudi to malo cijene..@BBB nema ovde nikakovg takmičenja ili slično ovde pomažemo jedni drugima da uzmemo pare,i da još nekom donesemo pare od posjeta,klikova na reklame i reganja na Betson koji je talašika od kladionice,jebo kladionicu koja na 5€ i dobitak od 100€ traži provjeru,koja ne dozvoljava da se kombinuju parovi iz iste utakmice i tako dalje i tako dalje.Naše su kladionice najbolje ove su internet jedino dobre za live klađenje i ništa više.Ja lično volim pomagati koliko god mogu i šta god mogu jer mi je drago da ljudi dobije pare,da samo gledam svoj interes odavno sam mogao da i te kako unovčim parove ali nebih nema tih para,sve što odigram tj glavne parove ovde stavljam i kažem opet pokušavam pomoć.Evo večeras od mene nekoliko prijedloga pa ko želi da isprati sretno.

Sacremento 100,5 zbroj poena under ekipa

Kingsi su konačno prodati u Seatle mislim možda promijene grad,ali DeMarcus Cousins će uvijek ostatit isti gdje god da igra.Njegovo luđačko ponašanje u kombinaciji sa Evanosvim nezadovoljstvom što neigra na svojoj prirodnoj pozciji PG te na pose i primjedbe Thompson i Thorntona koji izmišljaju probleme tek da i oni imaju nešto da kažu ima za posljedicu ekipu u kojoj apsolutno ništa ne štima.Od timske hemije koja je na nuli do trenera koji ima autoritet ravan nuli.Njihov stil igre je nešto ne definisano,ne znam dali igraju na psotavke ili na full court na guranje lopte naprijed,na brzo završavanje napada.Nekada igraju sporo na Cousinsa,nekada je to trka kada Evans i Thomas se ispucavaju,nekada Thornton sam rješava napade ugl jako jako loša hemija,taktika i stručno osoblje,a imaju tako dobar potencijal i toliko talenta.Sa druge strane stoji jedna mašina,Bismarck koji gazi ka najboljem omerju u ligi na All Star pauzi.Oklahoma igra odlično na oba kraja terena i u svim situacijama.Ako protivnik želi da trči i igra na brze napade gotov je jer u tranzciji čitava ekipa trči jako su brzi i dobro završavaju,tranzicijska odbrana na nivou.Ako protvnik igra sporo i na postavljeni napad ni to nije problem jer Duratn može svakom da utrpa koliko treba,a u odbrani čovjek na čovjeka OKC ima prednost na svim pozicijama možda malo Westbrook šteka na PG ali i to je samo protiv najoljih.Generalo rečeno OKC večeras traži laganu pobjedu i malo odmora za Duranta i ostale startere i mislim da će odbrana OKC večeras da nagazi do daske i ostavi Sacremento ispod 90,5 a ne 100,5.Mislim Kingsi niti trče niti igraju na pozicije,niti imaju neke šutere za tri poena,Sefolosha će bez puno muke da zatvori i Evansa i ko god bude na SG ma PG Isah Thomas je i slabiji i niži od Westbrooka niej ni brži od njega tako da je i tu kapak.Po košem je Oklahoma jača i iskusnija jer Cousins,Robinson,Thompson jednostavno protiv Ibake i Perkinsa ne mogu.Da pišem neku staitstiku gledao sam je ali za ovaj par je ne relevantna jer OKC nije prosječan protivnik oni su tri razreda iznad Kingsa po svemu od A do Ž tako da mislim i hendikep ide bez večih problema eto ja sam uzeo zbroj manje.

Chicago Bulls- Golden State Warirorrs KP2

TOTAL SAIL !!!! ovo je natpis koji bih ja stavio na ulaz u United Centar jer tu je cijelu sezonu totalna rasprodaja..Bullsi daju i kapom i šakom svima i svakome.Problem koji Bullsi imaju nije samo Rose naravno on je 60% problema,a onih 40% čini nedostatak klupe i šutera.Prošle godine ta ista klupa predvođena C.J.Watosnom,Corverom,John Lucasom III i Ašikom u kombinaciji sa Boozerom,Dengom,Noah,Gibsonom i Hamiltonom radila je prava čuda bez Rosa i držala Bullse u igri i na pozciji broj jedan u ligi.Danas Bullsi nemaju niti jednog ali kažem niti jednog pravog šutera mislim Bellinelia niko za ozbiljno ne uzima.Jedina stvar koja je ove sezone i čupala Bullse bila je strašna odbrana,a Ministar Odbrane Luoll Deng je žrtvovao sebe maksinalno i igrao po 46 minuta i više svaku utakmicu i naravno platio je ceh za to povredama i večeras je out.Sa druge strane Golden State živi san ali pravi san Curry je nadmašio sva očekivanja,Lee igra na svom nivou odlično,Jack daje doszu sigurnosti sa klupe i dosta je pouzdan,Thompson polako izrasta u šutera sasvim respektabilnog u NBA i opećnito Mark Jackson oldično je posložio ekipu,postavio sistem igre koji odgovara igračkom kadru koji ima i od luzera postali su jako ozbiljna ekipa.Warriorsi se odlično prilagođavaju svakom stilu igre,a Bullsi bez Denga gube i onu jedinu prednost koju su imali a toje odbrana,o njihovoj odbrani bekova pričao sam več neču da ponavljam.Mislim da prevagu večeras donosi prije svih Curry koji će da pojede sve što Bullsi ponude,a Nate Robinson nek ide vježbat zakucavanja sad će mu all star vikend.Heinricha je u odbrani kao Howard na slobdnim bacanjima.Bellineli isto,Rip Hamiliton nadimaku mu sve govori.Mislim da će energija mladih Wariorrsa i Steph Curry da presude večeras Bullsima,kvota je odlična i idem na ovaj par i to na glavni tiket. Mislim Bullsi gube svoje dvije prednosti koje bi imali inače skok i odbrana,a ofanzivno Wariorrsi su u nekoj drugoj galaksiji tako je za mene ovo dosta siguran par..

Curry 20,5 OVER uz ovo dakle na glavni tiket ide i Curry over...
By mestar_10
#3162 Rudy Gay Broj poena igrača 19,5 tip: manje

U posljednjih 19 utakmica Rudy Gay je ovu granicu prebacio tek tri puta (26,20,23), a u zadnjih sedam niti jednom nije prešao 17 poena, pa čak ni protiv Lakersa (12). Te je utakmice završavao na 12 poena (5/11), 17 (7/13),13 (6/11), 16 (6/19), 14 (7/22) i 12 poena (3/11). Večeras Grizzliese čeka dvoboj s obrambeno solidnim Netsima, a na Gayja će većinu vremena paziti Gerald Wallace, koji je ne tako davno bio smatran za jednog od najboljih defanzivaca u ligi prije nego što su ga godine malo usporile, ali svejedno ga smatram dovoljno dobrim da odmakne Gayja od obruča i učini ga šuterom što ovom nikako ne odgovara (41,0 posto iz igre, trice 31,3 %). S obzirom da se očekuje relativno mali broj poena ne vidim razloga zašto bi Gay bio išta efikasniji nego u prethodnih sedam utakmica, štoviše vidim ga negdje oko 15 koševa.
By djuka
#3164 Ljudi jel problem napisat granicu i koja kladionica? Ima ovde dosta zalutalih metaka...
By soxx
#3165 Lee 20,5 MANJE
Lopez 17,5 MANJE

obojca igraju protiv ekipa koji imaju jake igrace ispod kosa, u reketu.. vjerujem da ce se kod prvog odnositi igra vise na currya a kod drugog na johnsona i williamsa :) vidjet cemo
By kokodril
#3168 da li je moguće da na all-star vikend budu pozvani i curry i westbrook i parker, jel bilo takvih slučajeva da je s iste pozicije bilo toliko igrača npr. 3 PG
poznavajući amere i njihovo poimanje sporta to je vrlo vazno,naravno i novac je u pozadini svega ima tu bonusa od sponzora itd.
ova tri su po mnei zaslužili poziv ako bi se gledala cijela liga,ali s obzirom da su na zapadu teško,
sva tri su trenutno u odličnoj formi a ja bi posebno izdvojio parkera koji igra non stop i vođa je ekipe,milina ga je gledat kad uzme 9 šuteva u zadnjih 8 minuta kao neki dan protiv atlante (to je više milina za nekog tko se kladio na over kao ja)
veceras protiv dallasa tesko je za očekivat da će ih i treći put razvalit sa +25
a samim time se i povećava njegova minutaza jer je upitan duncan,a zna se kako popovich cuva bas njega i ako koji slučajem ima bilo kakve probleme neće s njim riskirati,ginobilli se vraća i ovo mu je druga utakmica nakon pauze ,za prošlu je rečeno da će dobit neku minutazu te da ce mu se polako povecavati,igrao je 17 min
netko je spominjao parkera protiv dallasa na zadnjoj utakmici zabio je 21 ,u drugom pol. je igrao jako malo i jedva je prešao u over
ono što je bilo impresivno je lakoća kojom prolazi kroz obranu,a nakon toga ima tri rješenja tako da ga niti jedna obrana nije u stanju zadržat(ove sezone je to uspjelo new yorku),prolazi do kraja što završava s koš faul ili samo faul,šut sa poludistance (ove sezone ima šut 52% jedan od najboljih u cijeloj lizi) ili asistencija za tricu
iskreno očekivao sam kada će fizički pasti ali ne posustaje ,pogotova kad uđe u zadnjoj jednostavno svakim pokretom pokazuje protivniku da je on taj koji ce uzeti loptu
colinsonu je lin uvalio 19 poena ,pa ne bi razglabao o njegovim obrambenim sposobnostima
zadnjih nekoliko utakmica ekipa dallasa je dosta efikasnija nego u prethodnom dijelu sezone tako da j e to samo plus za over parker
PARKER over 21,5 sve kladionice imaju istu marginu

RONDO over 14,5 supersport neki dan sam ga tu stavio pa je konjina imala šut 4-16,do prije nekoliko utakmica imao je svakakve ideja jednu utakmicu puca drugu pokušava ne dat koš asistira na pola metra pa viskog panja lopta pogodi u prsa....
međutim zadnje 4 ispucava puno lopti pa ako danas nastavi u istom ritmu over ne bi trebao biti upitan,5 poraza u nizu ako on i pierce sad ne uzmu stvar(loptu) u svoje ruke ne znam kad će,phila je na 3 pobjede od njih detroit na 4(da nisu imali katastrofalan ulaz u sezonu bili bi u igri za play-off) ,vanjska linija atlante je neki dan izgubila williamsa,harris je upitan,morow je odavno izgubljen za sezonu ,nedostatak igrača u rotaciji uvijek može biti problem
a dobra stvar za boston je sto josh smith igra za atlantu ,jer konjina je uvijek u stanju okrenut utakmicu protiv svoje ekipe

G.STATE over 93,5 supersport ekipa koju sam mozda gledao najviše puta ,na prvoj turneji po istoku gledao sam ih protiv detroita,brooklyna,washingtona(tad je beecko zadnji put dobio pare),miamija,atlante i stvarno je milina gledat kako su to jednostvana rješenja u napadu ,kod njih je zanimljivo da su im skoro sve asistencije (svako dodavanje prije koša je asist,malo liberalnije nego u europi) penali,najjači argument je kretanje currya oko blokova i prednost od pola metra mu je dovoljna za neometan šut koji ga ide ,uz leeja tu je još landry,jack,thompson, od kojih se uvijek netko priključi curry-u i lee-u
over g.state mi je sigurnija opcija,jer ne vjerujem da ih chicago može razvalit i time ostavit u underu,prije bi rekao da će se chicago morati prihvatiti stil igre g.statea