Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By royalac
#355 Imam nekih jebenih problema sa pisanjem postova, opalih submit replay kad nestade text tako da ću ukratko ponoviti da igram nešto što se nije ili nikako pojavljivalo večeras ili vrlo rijetko (na forumu). A inače sve 'sigurice' su spomenuto tako da je ovo neki 'bonus' tiket:

(20.5)GSW - Curry S. - OVER

(18.5)CHA - Walker K. - OVER

98.5/Boston - UNDER
By bukefal123
#356 Petak dan za metak, nadam se da dns prekidam crnu seriju :P vamossss :D

Boston-Milwaueke 191.5 under

Dvoboj dva tima koji imaju igraju tvrdu, dobru obranu... Boston prima 97.7 poena po tekmi a Milwaukee 96.75 poena... ali se vidi iz priloženog(dolje) da prosjek poena znatno padne kada igraju međusobno... A trener Milwaukeeja je uveo u prvu postavu Mbah a Moutea(možda i najboljeg obrambenog igrača Bucksa)i primaju manje poena od tada... u zadnjh 6(od memphisa 90, Indiane 93, Clippersa 111, Clevelanda 86, Sacramenta 85 i 88 od Brooklyna)

Prosjek ovih dviju momčadi u zadnje 3 sezone u međusobnim dvobojima(računajući ovu):
Boston zabija, 2010/11-90.5 pts Milwaukee zabija, 2010/11-77.6 pts
2011/12- 96.3 2011/12-87
2012/13 - 90.7 2012/13-94

Nekoliko posljednjih međusobnih susreta: 88:91, 96:92, 99:88, 87:84, 100:91, 102:96, 87:56...)
Milsim da ništa ne treba dodavati previše ovdje više...

Rondo 15.5 under

Svi znamo za Ronda da nije igrač koji će uzeti 20 šuteva bez pardona ko ludi westbrook, kobe itd... igra mu se bazira uglavnom na razigravanju i asistencijama momčadi
Ove sezone rondo ima prosjek:šut 5.8-11-3 3pts 0.4-1.5 FT 1.8-2.9
Čuvat će ga jennings koji nije neki obrambeni igrač ali Rondo s njim u duelu ima predlani 6.8 dok je Jennings na terenu, a dok je na klupi 15.2; prošle sezone 12.2 dok jennings igra a 0 dok je jennings na klupi, a ove sezone 11.6 a dok je jennings na klupi 9.8, vidi se da mu ne odgovara i mislim da će mu se igra bazirati na asistiranju za što je i zadužen, iako vidimo kako i on malo više šutira nego inače... zadnje 2 je išao u over ali Milwaukee mu ne leži i ovo je dobar value za noćas, i klade sumnaju jer je rondo smanjen na 1.7 u ss...
prošle sezone je Bucksima zabijao 15 poena(šut 7-14 FT 1-2) i 0(0-1 šut-igrao je 25min)
ove sezone im je zabio 14(6-12 FT 2-4), 10(4-9 FT 2-4) dok trećunije nastupio...

Walker 18.5 over

mali škemba je poludio i konačno proigrao, mislim da mu igranje u gostima neće stvarati prepreku kao inače ove sezone
prosjek ove sezone mu je 18.8, šut u 12.mjesecu mu se podigao za 2 pokušaja u kojem uzima oko 17 dok je u 11.uzimao 15ak šuteva... lagano prelazi u prvog šutera Bobcatsa, zadnje 3 je zabio debelo preko ove margine 32(doma orlandu) 28(gosti-lalakers i 27(gosti-phoenix)... a čuvat će ga Curry koji nije neki poseban branič... u dueli s curryem mu zabija 27.3 pts a dok je ovaj na klupi 14.4(ove sezone)
prosjek šuta mu je oko 7-16 3pts 1.1-3.5 FT 4-4.9
ove sezone je već igra s GS i utrpao im je 24 uz šut 6-16 3-9 FT 9-12
peošle sezone Kemba im je utrpao 23 poena dok je još bio rookie(šut 8-15 3pts 2-4 FT 5-6)
očekujem utakmicu bez blowouta s puno koševa pa tako i Kembu u overu...

Ne da mi se više pisat, uhh :P ali jako dobri parovi su mi još:Garnett over 14.5(redovito ide u over lani i ove sezone osim 1) Curry over, Mayo under, Orlando over(iako oprez jer mislim da Davis ne igra jer se ozlijedio) duel na parkera protiv mayo-a, jennigs under(isto redovitou underu s Bostonom u zadnje dvije sezone) x2 na indianu itd. itd. :P

Sretno i valjda će konačno uletit neka lova večeras :P
By OT
#357 Nije Irvinga Hill strpao u đep Uncle Drew-a je strpala povreda tada je igrao sa slomljenim prstom,pored njega Hill moze samo da plače,a koru odbrane Indiane čine dva čovjeka Paul George(Kengur pravi ja onakve abnormalne ruke nisam vidio i još je jako jako brz ima odličan rad ruku i reflex) i Hibbert koji je kao neki All-Star mene tačno duša zaboli kada vidim ko danas igra centra na all star utakmici i koje se sve letve danas od igrača smatraju all star igračima.Nekada je pozcija centra bila strah i trepet pogotovo kad su je igrali Robinson,Ewing,Hakeem,Shaq,Mourning.Pa evo da se danas Hakeem skine u šorc i zaigra recimo večeras za Cavse otreso bi onu letvu od Hibberta nema veze što mu je 47 godina,pojeo bi ga.Tako da u opće takve letve ja ne uzimam za ozbiljno.Za mene je Irving poslije Rosa-a najbolja atleta među PG jer kretanje kakvo čovjek ima i kako ulazi pod koš,reže prostor inicira kontak.A Hill za njega neču da trošim tastaturu.Na dalje Indiana je bez Grangera ekipa bez glave i repa jedino nešto vrijedno spomena je Paul George i David West sve ostalo je tanko.Cavsi su ekipa koja se oporavlja imaju neke dijelove i imaju onaj glavi Irvinga tako da su oni ekipa koja će pametnim radom u narednih 2-3 godine biti playoff ekipa,dok Indiana sa 85 miliona koliko su Hibbertu dali mogu samo da se nadaju da će ova letva preko noći da nauči da žvače žvaku i hoda u isto vrijeme,a o prosjeku 20-10 recimo to može samo na igrici kad mu staviš sve 99 a i tada bi bilo upitno.I ja umal da zaboravim mali broj poena koje ekipa daje ili prima nije nužno odraz njene dobre odbrane nego taktike tzv postavljenih napada i odbrana,kao što se može vidjeti ko gleda utakmice da je tempo ravan sprovodu,te ekipe ne guraju loptu naprijed ne idu na brzo završavanje napada nego se čeka da se izgradi ili izolacija za primarnu opciju napada ili da se jeda od igrača nađe na svom "omiljenom položaju".
By euskal
OT said

Nije Irvinga Hill strpao u đep Uncle Drew-a je strpala povreda tada je igrao sa slomljenim prstom,pored njega Hill moze samo da plače,a koru odbrane Indiane čine dva čovjeka Paul George(Kengur pravi ja onakve abnormalne ruke nisam vidio i još je jako jako brz ima odličan rad ruku i reflex) i Hibbert koji je kao neki All-Star mene tačno duša zaboli kada vidim ko danas igra centra na all star utakmici i koje se sve letve danas od igrača smatraju all star igračima.Nekada je pozcija centra bila strah i trepet pogotovo kad su je igrali Robinson,Ewing,Hakeem,Shaq,Mourning.Pa evo da se danas Hakeem skine u šorc i zaigra recimo večeras za Cavse otreso bi onu letvu od Hibberta nema veze što mu je 47 godina,pojeo bi ga.Tako da u opće takve letve ja ne uzimam za ozbiljno.Za mene je Irving poslije Rosa-a najbolja atleta među PG jer kretanje kakvo čovjek ima i kako ulazi pod koš,reže prostor inicira kontak.A Hill za njega neču da trošim tastaturu.Na dalje Indiana je bez Grangera ekipa bez glave i repa jedino nešto vrijedno spomena je Paul George i David West sve ostalo je tanko.Cavsi su ekipa koja se oporavlja imaju neke dijelove i imaju onaj glavi Irvinga tako da su oni ekipa koja će pametnim radom u narednih 2-3 godine biti playoff ekipa,dok Indiana sa 85 miliona koliko su Hibbertu dali mogu samo da se nadaju da će ova preko noći da nauči da žvače žvaku i hoda u isto vrijeme,a o prosjeku 20-10 recimo to može samo na igrici kad mu staviš sve 99 a i tada bi bilo upitno.I ja umal da zaboravim mali broj poena koje ekipa daje ili prima nije nužno odraz njene dobre odbrane nego taktike tzv postavljenih napada i odbrana,kao što se može vidjeti ko gleda utakmice da je tempo ravan sporovodu,te ekipe ne guraju loptu naprijed ne idu na brzo završavanje napada nego se čeka da se izgradi ili izolacija za primarnu opciju napada ili da se jeda od igrača nađe na svom "omiljenom položaju".

slucajno sam gledao utakmicu live i ozljedu je zadobio tek par dana kasnije,lako se da provjerit.Zabio je u 1.pol 7 koseva da bi u nastavku totalno bio izgubljen,ali vidit cemo danas po meni moze u over jedino ako bude imao pun kufer slobodnih ili ako bude forsirao 20+ suteva jer tesko da ce inace sa 40% suta preci ovu marginu ako bude uzimao oko 17-18 suteva koliki mu je prosjek,a pogotovo sta tu jos ima solidnih sutera prije svega Miles i Waiters koji se nisu u protekle 2 bas iskazali i vjerovatno ce grist,ali posto sumnjam da ce Cavs ubacit vise od 85 koseva tesko da ce tu itko ici preko 20.
By kinder
#359 Imao sam malo vise vremena za anallize danas s obzirom da sam radio nesto krace :)

ja sam opet crawforda odigrao over 15.5 jednostavno uzima previse lopti i ima prevelika ovlastenja da bi ga odigrao under.Takodje nene je out veceras tako da nekih 10, 12 suteva se mora raspodjeliti.Beal je game-time decision i odlicno bi bilo kada bi propustio veceras ali i sa povrjedjenim bealom mislim da crawford jednostavno je glavna napadacka opcija wizardsa veceras
Crawford over 15.5 8/10 (malo laganiji ulog jer igraju u gostima)

Boston 1 (ellis game-time decision, jenings takodje povrjedjen ali bi trebao nastupiti) 7/10

Turner under 15.5 ( Vraca se holiday, turner povrijedjen ali ce vjerovatno igrati, proslu ubacio 6 poena mislim da i veceras tesko moze odigrati dobru utakmicu.Takodje Wright ima odlicne brojke 22 poena prosjek u zadnje 2 utakmice, sto bi moglo olaskati turnerovu minutazu) 7/10

Parker under 20.5 (ocekujem laganu pobjedu spursa, nema povrjedjenih igraca, vraca se i leonard tako da ocekujem da pop malo vise odmara tonija u drugom poluvremenu u slucaju da spursi odu na 15-20 razlike ) 8/10

Felton under 15.5 (nastavit cu ga pratit, proslu me obradovao sa underom a nadam se da ce i ovu.Carmelo se vratio sto znaci da felton nema sta vise traziti u napadu, takodje tu je i Novak koji se vraca nakon prehlade.Chikago igra dosta dobru kolektivnu odbranu ove sezone) 6/10

Aflallo over 15.5 (uzima dosta suteva, u nedostatku Davisa veceras ce uzeti i jos vise, igra dosta minuta i ocekujem ga na 20+) 7/10

Jennings over 18.5 (ellis izgleda da nece igrati, i vec ih je jednom natrpao u bostonu, naravno pripast ce mu neki od 20tak suteva monte.Iako vuce neku povredu mislim da nije toliko strasna ali zbog toga nesto laksi ulog na njega) 4/10

Sretno :)
By euskal
#360 ja cu ga radije sutra uzet over kad mu nasuprot bude Jennings kojem je u sve 4 medjusobne bez problema prelazio marginu.Sutra bi jos mogao uzet Harden under 25,5 ako bude jer tesko ce nesta napravit protiv Mem,ali me strah slobodnih jer nijedan igrac ih ne izvodi toliko cesto kao on,zna se jednostavno bradonja izborit hihi,ali o parovima za sub sutra popodne.
By dr. Igy
#361 Mayo O.J. (Mem-Dal) - -20.5+ - under - U duleu sa T.Allenom koji je meni poslije Igoudale najbolji obrambeni igrac u ligi. Prekjucer je izmasakrirao Ellisa koji je dao samo 4 poena, od toga je prva 2 iz igre ubacio 2 min prije kraja. Mayo sinoc protiv Miamia ocajan sut 3-14 i samo 8 poena. Veceras dolazi u goste ekipi u kojoj je do prosle sezone nastupao i koji najbolje poznaju sve njegove kvalitete i mane. Moguce da veceras nece imati tako los sut kao jucer, no isto vjerujem da i nece imati puno cistih prilika, jer ce ga T.Allen pratiti u stopu. Na Betssonu je margina stavljena na 18.5.
By maniac
#362 Ja bi O.J. Mayo izbjegao za igrati. Koliko god Allen bio dobar obrambeni, toliko je i Mayo nabrijan za večeras. Upravo su se njih dvojica zakačila oko kockarskog duga. U intervju je Mayo probao ostati suzdržan, ali nije uspio o tome. Uostalom rastanak između njega i Memphisa nije prošao glatko. Vjerojatno će večeras dati sve od sebe da se osveti bivšem timu. Nema mi smisla igrati under na igrača koji ima dodatni motiv da se osveti bivšem timu.

http://espn.go.com/dallas/nba/story/_/id/8769450/oj-mayo-dallas-mavericks-looks-back-tough-times-memphis-grizzlies
By dr. Igy
#363 Ukoliko bude previse forsirao moze lako i izgorit. Otvorena je i opcija blowouta, sto bi znacilo i manje minuta. Koliko god on bio napaljen na njih tako ce i oni biti napaljeni na njega.
By maniac
#364 Mislim da se isplati sačekati informaciju o igranju Evansa i Garcie. U tom slučaju Thornton počinje u prvoj petorki i pozicija SG praktički ostaje upražnjenja. Trebao bi imati odličnu minutažu i imati po meni najlakši matchup u ekipi. Brooks i Thomas bi se trebali namučiti s Paulom, a Cousins se kroz karijeru muči s centarskom linijom Clippersa. U prošloj kad nije bilo Evansa, Thornton im je ubacio 20 poena i igrao 38 minuta iako je bio blowout s preko 30 poena. U slučaju izostanka Evansa, Thornton over 14,5 mi se čini kao dobra opcija.

http://www.hoopsstats.com/basketball/fantasy/nba/sacramento-kings/players/demarcus-cousins/comparison/13/26/368/186