- 01 Mar 2013, 01:29
iggidala said
Musa said
MvP39 said
Ljudi sta mislite sta je sigurnije Crawford J.(-15,5+) manje ili Griffin B.(-18,5+) manje ?
Crawford je u losoj formi ali Indiana prima puno poena sa SG pozicije.
Griffin je u solidnoj formi, a Indiana predobra pod kosem.
btw. @iggy: Kolko si siguran za Boozera ? Ove sezone je 2 puta igrao protiv Phile i zabio im 17 poena u te 2 utakmice.
ma nema hibberta u ekipi, tako da je pitanje jel se isplati igrati griffina manje.. da igra hibbert,vjerojatno bi mi bio to prvi pik za veceras
Ma nema veze sto nema Roya Indiana predobro cuva reket..
Evo i moj prvi post, iako vas pratim jako dugo, i ima tu stvarno dobrih tipstera i informacija ...
Ovo mi je prvo zapalo za oko kad sam citao postove ...
Itekako ima vezze sto nema Hiberta, on je stub odbrane i od njeg krece sva organizacija dobre odbrane u Indiani ... George je strasan defanzivan, kao i Hill i Stephenson, ali West nije nesto posebno, tako da ce Indiana imati ogromne probleme vcrs bez stuba odbrane ... Ne kazem da je West los defanzivac, ali nije ni odlican, ni blizu odlicnog, on jednostavno djeluje kompaktno u ekipi, i on je vise Napadacka opcija nego opcija u defanzivi ...
Indiana - La Clippers Tip KP2 1,85
Clippersi dolaze u goste drugoj najboljoj odbrani u ligi i jednom od 5najboljih domacina NBA . Indiana jednostavno igra fenomenalno, ali ono sto je vcrs bitno jeste da njihov stub odbrane Roy Hibert nece igrati jer je suspendovan, od njega krece sva organizacija odbrane i kad njega nema onda ce biti tesko braniti reket protiv DEANDRE JORDANA I BLAKE GRIFFINA ... Pored toga, Indiana je dosad funkcionisala izvan svih ocekivanja, bez najboljeg igraca Grangera, koji se vratio u ekipu prije dvije tekme i imao ocajan sut iz igre 2 od 17 . Definitvno da ce on donijet blagu pometnju u ekipi Indiane, jer ga moraju istrpiti dok se ne vrati u formu a time ce narusiti timski duh, i naravno bez stuba odbrane Clipersi imaju mnogo vise sansi nego Indiana ... Vjerovatno ce tokom veceri da padne kvota na Cliperse, pa ne bi bilo lose ako zelite igrati da odigrate sada ...
Kobe Bryant ispod 27,5
Cifra od 28 je nikakav problem za jednog od najboljih igraca ove igre, cak je i zadnje dvije tekme isao debelo iznad ove brojke, ali danas igraju kuci protiv Minesote i Bryant zna da ako zeli uloviti play-off mora poceti racunati na svoje kolege iz ekipe, pa ce vjerovatno vise vremena provesti razigravajuci ekipu, nego sutati nekih 25suteva koji on inace uzima ... Trebali bi Lakersi lagodno uzeti Minesotu, pogotovo jer kod njih nema najvece zvijezede Kevin Love, pa onda Kirilenka koji ce propustit mec, dok je Pekovic bio nesto bolestan ali ce ipak igrati ... Vrlo vjerovatno ako se sve bude odvijalo kako treba i ako Minesote ne pogodi neke vanserijske suteve Kobe nece silovat loptu i trebao bih stati negdje oko 20-23 poena ...