Najzanimljiviji dvoboj challengera u Pereiri odigrat ce Joao Souza i Rogerio Dutra Silva. Joao Souza brazilski je tenisac koji se trenutno nalazi na 123 ATP mjestu. Kroz citavu svoju karijeru igra challengera, a kao i vecini challenger igraca najvise mu odgovara zemlja gdje postize najbolje rezultate.Ove sezone igrao je polufinala challengera u Sao Paolu i Salinasu. Na challengeru u Sao Paolu (zemljanom, polufinale je igrao na hardu) cak je i dobro namucio Rafu Nadala u sesnaestini finala.
Njegov protivnik danas biti ce Rogerio Dutra Silva. Dutra Silva je kao i Souza brazilac i prezezito igra zemljane challengere. Ove sezone nije pruzio bas partije koje su se od njega ocekivale, najbolji rezultat ove sezone mu je finale challengera s pocetka sezone u Sao Paolu. U vecini drugih challengera je ispadao u drugom ili prvom kolu.
Ova dva tenisaca do sada su se susrela 3 puta i Souza je ostvario dvije pobjede. Zadnji put susreli su se na pocetku sezone kada je slavio Dutra Silva rezultatom 7-5 6-7 7-6. U sva tri meca su prolazili danasnju granicu pa tako nesto i ocekujem danas. Nisu u nekim formama, obojica se muce na ovom turniru, igraju na najadrazoj podlozi.. Ocekujem neizvjestan mec i tesko je prognozirati pobjednika tako da mi je over gemova najrealnija opcija.
Izvinjavam se na kracoj analizi, zurio sam zbog para ispod..
23:55 How many games will Andy Murray win in the match ? 10,5 2 @ 1.90
Po svemu sudeci ovo je greska bwina. Stavili su i Murraya i Gasqueta 10,5 gemova u mecu a jos je na over Murraya kvota 1.90. Po ostalim kvotama bi se dalo zakljuciti da su fulili marginu. Evo ukratko cu ovu analizu da svi stignu uplatiti. Murray ne igra bas na svojoj razini ovaj turnir, dosta se muci u mecevima, sto smo mogli vidjeti protiv Dimitrova prvi set, protiv Seppia, protiv Cilica prvi set.. Protiv Cilica je odigrao solidno imao je nekoliko odlicnih poena i u prvom setu je napravio cak 3 brejka ali je i popusio 2. Richard Gasquet me ugodno iznenadio sinoc razvalivsi igrom Berdycha koji je 6. igrac svijeta. Berdych mu jednostavno nista nije mogao, nije mogao stizati njegove bekende a Guska je stizao svaku Berdynu lopticu. Ova dva tenisaca do sada su se susrela 7 puta, a Murray je 4 puta odnjeo pobjedu. Ovaj tip mi se cini jako izgledan jer ocekujem da ce Murray uzeti bar set sto znaci 6 gemova i to ce najvjerovatnije biti dosta jer ce Murray osvojiti ili jos jedan set ili ce otici u 3 seta.