Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By NBA Knight
#31963 Evo jedne korisne teme u off sezoni za koju smo se dogovorili da ćemo ju otvoriti.

Ja imam neke ideje koje planiram uvesti za slijedeću sezonu s kojima ćete biti sigurno zadovoljni, ali htio bi čuti i dal vi mislite da se nešto treba mijenjati. Dakle, ovo je tema u koju možete ubaciti što mislite da vam fali na sajtu, što mislite da bi se moglo dodati, da bi moglo biti korisno itd itd.

Pa da čujemo :D
By visemanje
#31971 Pozdrav i dobro je sto ste se odlucili na otvaranje ovog topica,koji je veoma bitan u cilju poboljsanja foruma i samog kladjenja po meni.

@NBA Knight, zelio bih da cujem tvoje ideje koje ces uvesti sledece sezone,a ne da ih iscekujem kao iznenadjenje i cekam do 27.Oktobra.

Ovako ja imam nekih par idejica pa da pocnem od prve ideje koja je po meni bas potrebna i krucijalna da se uvede je sledeca:

1. Da svaki igrac koji pise analizu,ponavljam ANALIZU da pise svoj skor. Znaci samo ANALIZIRANI tipove da se racunaju. Jer smatram da je bas mnogo bitno. Polazim od sebe,ja sam se prikljucio ovom forumu pocetkom play-offa i pisao sam na pocetku svake svoje analize,moj SKOR do toga dana. Ja cu to i ubuduce nastaviti da radim i ako se ne uvede ovo pravilo,a ima par likova na forumu kojima se svidjela ideja. Jer npr ja cu radije da ''ispratim'' lika sa ok analizom koji ima 70% uspjesnosti,nego nekog sa 40% uspjesnosti sa takodje ok analizom,ne znaci da ce ovaj sa 70% da pogodi a ovaj sa 40% da promasi,ali isto radije cu ispratiti ''uspjesnijeg''. Dalje samim tim sa pracenjem tog skora,dobijamo Tipstera mjeseca i Tipstera Godine sto i nije toliko bitno uopste ali eto malo zanimacije na forumu tokom godine da imamo,mozda ne bi bilo lose i to uvesti. Ali pod obavezom smatram ovo uvodjenje Skora,ali samo ANALIZIRANIH tipova,bec racunanja tipova u ''NBA Komentiranje, Tipovi, Listići ''.

2. Topic pod imenom '' NBA vijesti,aktuelnosti,spekulacije'' . Razlog je eto cisto da ne svrstavamo sve u ''NBA Komentiranje, Tipovi, Listići ''. Eto cisto tu da izbacamo neke zanimljivosti,smijesne situacije,sta je akutelno,vijesti i spekulacije o transferima. Cisto da ti izbacamo neke stvarcice i zanimljivosti,da ''NBA komentiranje,tipovi i listici'' dobije pravo znacenje,da se tu komentarisu tekme i izbacaju tipovi i listici i samo to a ne sve na jednom.

3. Ne znam sad koliko je realan ova ideja,ali mislim da ne bi bila losa nimalo,a nije tesko za odrzavat,a moze se i ubaciti u ovu drugu ideju gore,ali ne znam mozda je bolje da ostane na jednom. ''NBA transferi i timovi za 2015/16''. Topic koji se lako moze idrzavati i ja bi ga sam odrzavao nije nikakav problem. U njega da pisemo kao sto samo ime kaze,svaki TREJD izmedju timova,draftovane i igrace i Roster timova. Prvi post u topicu bi bio svaki tim i njegov roster,to nije tesko napraviti,i kad se desi neki trejd samo izmijeniti u tom prvom postu ali naravno i napisati trejd u drugom postu ako me razumijete kako sam to zamislio..

Uglavnom eto nekih ideja i predloga za sledecu sezonu. Volio bih da cujem tvoje ideje i da cujem ideje drugih clanova. Najbitnije je da imamo dosta ideja pa najbolje medju njima da se uvedu.

Pozdrav.
By Darko1987
#31974 Svaka čast na tekstu @visemeanje! Već sam podržao tvoju ideju za skor, i od sledeće sezone te pratim sigurno, to je prava stvar, mislim da bi i ostali članovi koji su tu stalno sa analizama trebali podržati, i da se napravi neki vid takmičenja, kao najbolji tipser mjeseca ili nešto slično, to bi donijelo nešto novo na forum, bilo bi zanimljivo pratiti svoj lični skor sa drugim tipserima (a ima dosta dobrih ovde)... ;)

A što se tiče ideje "NBA vijesti, aktuelnosti, spekulacije" i "NBA transferi", to uopšte nije loše, evo prvi ja svaki dan odvojim po pola sata, nekad i više te pročitam šta trenutno rade NBA timovi, koji igrači bi mogli promjeniti klub i slično, i mislim da nije loše da se otvori ova tema, posebno dok nema utakmica, jer to su trenutno glavne teme u NBA. :ugeek:

Imam samo riječi hvale za ovaj forum, od kako ga pratim mnogo više prolazim tiketa, ozbiljnije prisupam analizama igrača, često uzmem po neki par, jer kao što sam rekao ima ovde dosta poznavaoca i majstora, neki su prestali da se javljaju, što ne znači da se neće opet vratiti. ;) @NBA Knights i tebi pohvale za ovaj novi forum, bilo je onih koji su govorili da je bolji stari, ali lako ne navići na bolje, tako da sad niko više ni ne spominje stari, mnogo je brži, pregledniji, i želim da još bude bolji. Takođe bi volio da ostanu i ankete, često kada nisam imao ideju šta da igram, bacim oko tamo, vidim šta se najviše tipuje i odigram to, mislim da je bilo koristi i od nje. :roll:

Volio bih čuti mišljenja i drugih, i nove ideje od @Knighta, mislim da nam je svima cilj bolji NBA Knights, te treba svi da učesvujemo na ovaj ili onaj način. Veliki pozdrav za sve... :D
By Vic_Mackey
#31977 Anketa. Da se vrate ankete. Ako nista drugo barem je zabavno glasati i videti ko je za koga glasao i ko je ciji par/tip/predlog podrzao. :mrgreen:
Eto malo zabave nije na odmet, svakako ne moze da skodi. A kao sto ranije rekoh ako moderatore mrzi da rade ankete nije problem dajte meni ja da ih radim bice ih svakog dana a ako nekada budem bas sprecen moze admin da me odmeni. :)

A to za score mi je vise manje totalno nebitno. Zabole mene jel neko ima score 20/20 ili 1/20 jer ako se meni neka analiza cini ok ja cu je ispratiti.

Opet ne mora znaciti da je neko bolji "vrac pogadjac" ako ima bolji score jer neko igra iskljucivo singleove a neko doubleove dok neko (kao ja npr.) vise igra vece takozvane "narodne" odnosno velike tikete sa 4,5 i 6 parova na tiketu a po nekad i vise od toga pa ce sigurno ovi koji igraju singlove imati bolji score od npr mene ali ja koliko puta pogodim 4/5 i 5/6 parova na tiketu sto ne znaci da sam los ako vezem nekoliko padova a neko drugi dobar ako veze nekoliko pogodaka igrajuci single ili double.

Plus svako moze slagati evo ja recimo napisem da sam ove sezone imao score sta znam recimo 44/59 a zapravo sam imao lupam sad na primer 41/79... ko ce sada brojati i proveriti moje tipove i videti jel govorim istinu ?

Ako vec to uvodite onda imam bolje resenje - slika tiketa (dokaz). ;)
Znaci svako ko prodje da lepo postavi sliku dobitnog tiketa i eto crno na belo nema lazi nema prevare.
Moze da se otvori tema gde ce se postavljati tiketi znaci samo dobitni tiketi bez chata i bilo cega vec samo slike. Eto to ovako neke sveze misli na prvu.

Za sada toliko od mene. To Be Continued. ;)
By visemanje
Vic_Mackey wrote:Plus svako moze slagati evo ja recimo napisem da sam ove sezone imao score sta znam recimo 44/59 a zapravo sam imao lupam sad na primer 41/79... ko ce sada brojati i proveriti moje tipove i videti jel govorim istinu ?

Ne moze niko slagati jer se vodi mjesecni obracun,nije da je godina u pitanju,vec 30 dana to se da lako provjeriti. I plus svako ce se provjeriti,pa ako je nekom stalo da laze nek mu je na obraz ali ce biti ''provaljen'' i ako ja iskreno ne vidim razlog za laganje.

Druga stvar oko skora je ta da nije cilj da se vidi ko je bolji,nego to gledam kao na uspjesnost nekog tipstera a i lijepo je imati evidenciju za sebe.

Da se nadovezem na sledci dio tvog posta ''Opet ne mora znaciti da je neko bolji "vrac pogadjac" ako ima bolji score jer neko igra iskljucivo singleove a neko doubleove dok neko (kao ja npr.) vise igra vece takozvane "narodne" odnosno velike tikete sa 4,5 i 6 parova na tiketu a po nekad i vise od toga pa ce sigurno ovi koji igraju singlove imati bolji score od npr mene ali ja koliko puta pogodim 4/5 i 5/6 parova na tiketu sto ne znaci da sam los ako vezem nekoliko padova a neko drugi dobar ako veze nekoliko pogodaka igrajuci single ili double.''

- Brojimo svaki pogodak kao jedan,ne broje se tiketi pogodjeni vec ANALIZA postavljena. Taj sto igra dubl,ako pogodi oba ima skor 2/2, a neko sto postavi 4 para a pogodi samo 2 od ta 4. Ima skor 2/4. Ne racunamo kao tiket,vec jedan zasebno. Razlika je izmedju 20/32 i 40/52 naravno. Uglavnom imamo nacin sve da izbalansiramo.

Pozdrav.
By Vic_Mackey
#31980 @visemanje I ? Koja je uopste poenta toga ? Po meni totalno nebitna stvar koja nicemu ne koristi.

Vic_Mackey wrote:A to za score mi je vise manje totalno nebitno. Zabole mene jel neko ima score 20/20 ili 1/20 jer ako se meni neka analiza cini ok ja cu je ispratiti.

Jer brate ako neko ima score 20/20 a meni se njegova analiza ne dopada i mislim da to nece proci ja to necu ispratiti/odigrati ali ako neko ko ima score 1/20 napise analizu koja mi se cini realnom/izglednom te i ja verujem da to moze proci ja cu to staviti na svoj tiket.

Ukratko to je ono sto mislim o tom predlogu.

Inace ja, kao i vecina verujem, vodim svoju statistiku/racunicu o tome koliko sam para ulozio a koliko zaradio u toku meseca,
Pa onda koliko sam pogodjenih singlova, dublova, triplova i 4+ parova imao a koliko ne pogodjenih u toku meseca.
Tu je takodje i broj pogodaka od ukupnog broja pokusaja odnosno ukupni score na kraju svakog meseca te na kraju svake godine.
Te imam stats posebno za NBA a posebno za ostale sportove/lige.
Ja bas vodim detaljnu statistiku.
I to nema potrebe iznositi na forumu niti pojedinacno niti kompletnu evodenciju/statistiku, ajde ok po nekad da se neko pohvali da mu je trenutni score toliko i toliko ili da je ovog meseca pogodio sve odigrane singlove na primer sto se meni znalo desiti ali sad svaki put ma cemu to i koja korist od toga.

Nadam se da se ne ljutis i ne zameris mi na ostroj iskrenosti.

Ok to je to od mene u vezi scorea rekoh sta sam imao te necu vise trositi prostor ovde na temi jer trebaju se izneti i neke druge ideje i tako dalje i tako blize. :)

Pozdrav i daj molim te baci pogled na temu "Ostali Sportovi" (http://nbaknights.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=707&p=31972#p31972) da vidis kakav tiket mi je prosao. :D
Znam da je leto i da nema NBA-a te se ljudi manje klade i samim tim manje posecuju forum ali bas mi je merak da neko vidi moj dobitni tiket. :)
By visemanje
#31981 Prvo, naravno da se ne ljutim. Samo iznosis, svoje mišljenje. U redu je naravno. Nekom se sviđa nekom ne. Uglavnom eto npr svidja se meni i @Darku i jos 8 osoba, a ne svidja se ideja 11 ljudi, nema potrebe za njom onda. Naravno demokratija. Ali mislim da je potrebno i dobro i da je sto je nabitnije NE NANOSI NIKAKVU ŠTETU, SAMO MOŽE POBOLJŠATI KVALITET.

2. Svaka čast, brutalno si ovo pogodio, bravo!!
By spajki112
#31982 Pozdav basketoljubci :P
Vidim daju se prijedlozi za nadolazeću nadamo se uspješnu sezonu(za nas kladioničare),a i za moj OKC na vrhu s Durantulom :P

Mišljenja sam da je malo još prerano za neke konkretne prijedloge,ali nema veze...

Pratim dugo več forum,svi traže anketu nazad,ja ju ne bi vraćao jer kada je bilo ankete bilo je i lošijih analiza,ali bilo je najviše ljudi na forumu,a zašto?pa jer su ljudi,točnije obični laici lijeni pročitati par rečenica analize,znači mišljenja sam da se ne bi trebalo stavljati te ankete radi veće uspješnosti naravno i zarade!

Moj drugi prijedlog je da uvedemo međusobno natjecanje,stavimo neku simboličnu cifru od 3-7e zavisi do broja natjecatelja,jer bude nas 20-ak * 5 e,lagano pobjednik odnosi 100evrića,naravno tko bude imao najveću uspješnost odnosi lovicu,ali neču ništa obečavati probati ću naloviti neke kladionice za sponzorstvo.

Moj treči prijedlog ako mi matematika ide :P
Da se uvede CHAT,ali samo od ponoći pa nadalje ili kada budu one tekme ranije onda tada,veči je gušt kad jebeš mater DeAndre Jordanu kada siledžijski "zakuca" i fula,a ti imas LAC hendikep npr :P

Moj četvrti prijedlog
Da skupite po 100e i uplatite u SuperSport na račun "Spajac112" da imam za Wimbač :P

Pozdrav,do slušanja :P
By NBA Knight
#31984 evo da odgovorim na brzinu za chat pa idem spavat, a sutra se javim da i ja nešto ubacim u ovu temu i prodiskutiram o već napisanim prijedlozima.

Chat postoji, zar ne vidiš link u gornjem meniju? Čak je i napisano velikim slovima. Evo linka: http://nbaknights.chatango.com/